Цветанов няма право да отказва подслушване, каза Сарафов

Бившият МВР-шеф е прикривал Орлин Тодоров
Обновена: 24 юни 2013 20:22 | 24 юни 2013 20:22, Камелия Цветанова
136
Цветанов няма право да отказва подслушване, каза Сарафов
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Снимка: Булфото, архив

Бивши служители на МВР са съобщили, че Цветан Цветанов незаконно е отказал подслушването на антимафиота от Велико Търново Орлин Тодоров. Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БТА.

Той допълни, че същите тези полицаи са уволнени заради това, че разказали пред прокуратурата за чадъра, който Тодоров оказвал над част от престъпния бизнес в града.

Сарафов припомни, че законът не дава възможност вътрешният министър да откаже прилагането на СРС-та, след като те са разрешени от съд, така както се е случило по разследването срещу Орлин Тодоров. Делото срещу него и още няколко човека вече ще се разглежда от Окръжния съд в Ловеч.

Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на държавна тайна, злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица към нарушаване на техни служебни задължения във връзка с правораздаването по досъдебното производство. Бившият антимафиот бе задържан на 11 март 2011 година с постановление на Ловешката окръжна прокуратура.

Името на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров също излиза по това разследване, като не е изключено и той да стане подсъдим, заяви Сарафов.

Още по темата
Фактът, че преди година е подаден сигнал за тези нередности в прокуратурата и нищо не се е случило, може да доведе до това прокурори да носят отговорност, ако са отказали да образуват разследване, поясни Сарафов.

По-рано днес от пресцентъра на Прокуратурата съобщиха, че са събрани достатъчно данни за извършени престъпления от Цветан Цветанов в хода на разследването срещу Станимир Флоров.

Заради това главният прокурор Сотир Цацаров днес е внесъл искане в Народното събрание за възбуждане на наказателно производство срещу Цветан Цветанов и снемане на депутатския му имунитет и по този случай.

Прокуратурата има готовност за внасяне на обвинителен акт срещу Цветан Цветанов до края на юли 2013 г., ако Народното събрание даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на Цв, но се старая да мисля сам.Казаха "подслушвал незаконно"- добре, мръсника в затвора. Почна се едно предизборно бързане.., следизборно бавене...какво става тука? Не видях до ден днешен нито едно изнесено незаконно подслушване, но пък излезнаха такива срещу Б. и Цв..Какво стана? Вместо да влезе в затвора за незаконни подслушвания му лепнаха изсмукано от..задните им части обвинение.Какво става? Къде са тези прословути незаконни подслушвания?
112
2
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Сега вече, наистина Станишев му е виновен на Тиквун- хем той го победи, хем оня го командва... Хахахахаа... ГОЛЯМ КЕЕЕЕФ. Цветанов няма право и затвора да откаже!
111
7
 
5
 
! Отговори
Кучето преди 10 години
Абе *** толкова ли не разбирате? Цветанов е подслушвал само когато му изнася, за да рекетира политици и бизнесмени. А когато наистина е било необходимо подслушване за борба с мафията, Цветанов е отказвал, защото целта му е да се бори за престъпността, а не срещу нея! Това обвинение елиминира и последните съмнения относно мафиотската същност на гербаджийското правителство
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prosto nashata Prokuratura e pod vsiakakva kritika. Totalna nekompetentnost, palna lispa na opit i normalna praktika.... Da obiavim konkurs i da si naznachim spetzialisti v Prokuraturata ot chuzhbina.. Togava sam ubeden che ste zaraboti taka kakto triabva. To tuk nashoto e TNTM i krazhok....
109
0
 
0
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До Анонимен-126Боже,боже,когато нещо не можеш да осмислиш /поради различни причини/ старо правило е да не го коментираш!Никога не се изказвай повече неподготвен,иначе рискуваш да станеш смешен - както сега!
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АХАХАХАХ. Нямал право да отказва! Еми като няма право да отказва, за какво бездействие е първото обвнинение. Двете обвинения са пълна противоположност и се самоизключват. Това е един много зле скалъпен цирк. И двете обвинения са безпочвени за пред простия избирател. Двойни стандарти има прокуратурата. Скоро време трябва народът да "разтури седянката" и в съдебната палата. Това което там става е пълен абсурд. Абсолютно неадекватно.
107
4
 
9
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Правилният министър не може ДА подслушва без разрешение взето от другарската маса. Също така той няма право да НЕ подслушва, ако баш шефовете са наредили обратното. Правилният министър не взима самостоятелни решения! Той е кротък и добродушен. Иначе има риск от проблеми с Цацата.
106
6
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Подкрепям протеста,за да вляза в парламента ,оттам в няколко управителни съвета и да лапам консултантски. Боко, припознаваш ли се с Цоко??? Тия не мога да им хвана спатиите, кой- кого е прикривал!
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Азе: Напротив, напоследък гл. прокурор видимо се е вталили и разхубавил. За разлика от Фидосова, която е станала тройна в талията - много пари на ГЕРБ и свои препра тази жена, брей!
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, сега става ясно защо ЦЦ така яростно бранеше Флоров - не само че са приятели от деца, ами и бизнес партньори ще се окажат накрая.... Тези хора превърнаха ГЕРБ в мутренско-милиционерска мафия...Отврат!
103
3
 
19
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Като няма право да отказва, за какво искате подпис тогава,резписвайте си ги вие с Цацаров илиги пращайте при Станишев за подпис,за да не се водят анонимки!
102
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи така е в Булгаристанското ''криво'', ако не е комунист вътрешния министър хем няма право да подслушва и хем няма право да отказва подслушване!
101
10
 
7
 
! Отговори
дядо преди 10 години
другари от комунисти(обръщам се към вас така,защото в гебр има повече комунисти от която и да е друга партия в парламента) от герб,засяхте ли си картофите и издоихте ли си овцете,както повели вашия Буда Боко Кратуня
100
1
 
12
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Хахаха, не е цаца, ами кит.
99
4
 
19
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 10 години
И децата разбраха, че всеки, който е неудобен на безродника Дмитриевич бива очернян най-вече с помощта на Пеевските медии или става клиент на прокуратурата. Но и срещу Цветановица да заведат дела пак нищо няма да спаси червената ламя от предсрочни избори на, на които ще почуства народната любов.
98
4
 
27
 
! Отговори
Азе преди 10 години
Цаца, май малко си понапълнял напоследъка?! Блажиш ли, блажиш ли на другарската софра, Цаца? Какво си хапвате? Турски специалитети ли? Внимавай с холестерола все пак..
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бъркат Цецо с гейчо флейтиста! Много има за него, но чакам гл.прокурор да види комисионните от Белене, да види Р.Ов., Масларова! Куп червени грабители, пардон, които се правят на червени, защото червен милионер няма!
96
12
 
4
 
! Отговори
DO GERBERASTITE преди 10 години
DA PDLA4ETE ILI NE, CECO KRADECA VINOVEN ZA DESETKI UGLAVNI PRESTUPLENIQ SVURZANI S LI4NO ZABOGATQVANE SMAZVANME NA STOTICI HORA I BIZNESI TRQBVA DA GRIZNE ZDRAVO DRUV4ETO. NQMALI SME TAKUV VUTR.MINISTER KATO NEGO, TOLKOVA NAGUL I TUP, TOLKOVA GNUSEN I KORUMPIRAN KOITO ZA 4 GODINI SUZDADE MREGI I SHEMI PO KOITO TE4AHA PARITE KUM GERB. OBIDI PRAVOSUDNATA SISTEMA KATO MISLE6E, 4E 6TE VEKUVA NO SEGA 6TE PLA6TA PO ADVOKATI, NERVI, STRAH I TO S MNOGO OT OTKRADNATITE PARI.VIGTE SAMO KOI E ADVOKATA
95
14
 
7
 
! Отговори
фен преди 10 години
Хайде Цвъки да свириш на флета.Шием ти костюма на рае.Да видиш хубаво ли е *** такъв.
94
2
 
25
 
! Отговори
koko преди 10 години
А кога на цацаров ще му повдигнат обвинения за:1.За допускане на теч на информация към външни служби (медиии) ппо проверки на прокуратурата при операции с данс.2.За неоказване на контрол към медии при нарушаване на конституционността в деня преди изборите.3.За оказване на съдействие за изтичане на непроверена (недоказана) информация.4.За невършене на работни задължения и за съмнителен подбор на резследвания по които е сигнализиран.5.За прикриване на действителни данни и участие на гл.прокур