Осъдиха условно лекари за смъртта на 4-годишната Никол

Детето почина през 2009 г. след усложнения от шарка
Обновена: 9 юли 2013 11:41 | 9 юли 2013 11:35,
31
Осъдиха условно лекари за смъртта на 4-годишната Никол
Снимка: архив, Булфото

Пловдивският апелативен съд осъди условно двама лекари за смъртта на 4-годишната Никол Сурчева, което почина през септември 2009 г. от усложнения от варицела.

Личната лекарка на детето Денка Лалова е осъдена условно на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Тя е лишена и от правото да упражнява лекарската професия за една година.

Мария Ирикева от спешното отделение на смолянската болница е осъдена на две години условно с три години изпитателен срок. Тя няма да може да упражнява лекарската професия за срок от две години.

Апелативният съд потвърдил оправдателната присъда на д-р Виктор Господинов от спешното отделение на смолянската болница, която е постановил Смолянският окръжен съд. 

Още по темата
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. 

Припомняме, че според показанията на родителите те завели дъщеря си първо при личния лекар, който констатирал, че детето страда от шарка.

Три дни по-късно детето вдигнало много висока температура и се влошило, тогава майката и бащата завели момиченцето в Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" в Смолян. Там медиците препоръчали то да продължи лечението, препоръчано от джипито.

Родителите се прибрали у дома, но 24 часа по-късно отново се върнали в спешния сектор, защото детето имало обрив по цялото тяло и трудно дишало. Тогава дежурните лекари препоръчали да се изчака до сутринта специалист по инфекциозни болести. 3 часа по-късно 4-годишното момиченце починало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Страните от третият свят се наричат още равиващи се.България е от четвъртият свят-на неразвиващите се страни.А затова как с адски мъки се вкарва пациент в болница посред нощ направо не ми се говори.Те съдиите съдят,но такива ограничения има,че по скоро през бетонна стена ще преминеш отколкото да успееш да направиш така,че пациентът ти да не бъде върнат.Ограниченията,лишенията и мизерията в тази система нямат равни на себе си.Ако можех,в чужди болници бих карал такива пациенти.
4
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДЕТЕТО БЕ УМРЯЛО СЛЕД КАТО Е ВАКСИНИРАНО ОТ ВАРИЦЕЛА...ВИНАГИ ДОРИ И В ТОЗИ СЛУЧАЙ СЕ ПОЛУЧАВАТ УСЛОЖНЕНИЯ И НЯМА ЧОВЕК НА СВЕТА КОЙТО МОЖЕ ДА ГИ ПРЕДВИДИ...ЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО И РОДИТЕЛИТЕ МУ НО СТАТИСТИКАТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ ГО КАЗВА НАЙ-ТОЧНО..КЪДЕ Е ЛЕКАРСКАТА ГРЕШКА...БИХТЕ ЛИ МИ ПОСОЧИЛИ СПЕЦИФИЧНО ЛЕЧЕНИЕ В СЛУЧАЯ..НАЙ-ЧЕСТОТО УСЛОЖНЕНИЕ Е ЕНЦЕФАЛИТ..ТАКИВА ОБРИВИКАКТО ПО КОЖАТА НО В МОЗЪКА..КОЙ ЩЕ ГО СПАСИ...
3
7
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Я ДА ВИДИМ КАКВО КАЗВА СВЕТОВНАТА СТАТИСТИКА ПО ВЪПРОСА ЗА УСЛОЖНЕНИЯТА ПРИ ШАРКА...ТАКА ИЗНЕСЕНА ИНФОРМАЦИЯТА НЕ ПОКАЗВА КЪДЕ Е ГРЕШКАТА НА ЛЕКАРИТЕ..ВСЕКИ ОТ НАС Е БОЛЕДУВАЛ ОТ ШАРКА КАТО ДЕТЕ..И НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ УСЛОЖНЕНИЯ А ЛЕЧЕНИЕТО Е СИМПТОМАТИЧНО..ПОСОЧЕТЕ КЪДЕ Е ЛЕКАРСКАТА ГРЕШКА...УСЛОЖНЕНИЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ И В БОЛНИЦА..ЛЕЧЕНИЕТО ВИНАГИ Е СИМПТОМАТИЧНО..
2
1
 
52
 
! Отговори
аман преди 10 години
както направиха закони за затвор след побой на лекар, сега трябва и затвор за лекарска небрежност !!!
1
2
 
34
 
! Отговори
Даниел Петков преди 10 години
Разбира се, че условно, някой да не се е съмнявал в друго? Живеем в Абсурдистан, хора! Наскоро бях видял плакати на Васил Левски, Христо Ботев и другите борци за свобода с превръзки на очите и реших, че това е гавра, но сега осъзнавам колко адекватно са направени! Трябва да ни е срам всички от случващото се...