Некролог на Ситнилски възмути Цацаров

"Това е пълна идиотия"
Обновена: 26 юли 2013 14:04 | 26 юли 2013 10:47, Камелия Цветанова
36
Некролог на Ситнилски възмути Цацаров
Погребаха жив Камен Ситнилски. Булфото, архив

Със своеобразни "некролози" на члена на Висшия съдебен съвет /ВСС/ Камен Ситнилски беше облепена сградата на ВСС тази сутрин.

На тях беше изписано "В памет на съдебната система", имаше снимка на Ситнилски, а в текста той беше наречен узурпатор и предател на честността и правосъдието.

Това възмути главния прокурор Сотир Цацаров, който нарече "пълна идиотия" залепения некролог.

"Каквото и да се случва по отношение на Камен Ситнилски, както и каквото и да се случва във Висшия съдебен съвет, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някаква, не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете", коментира той.

Още по темата

„Това не оправдава в моите очи нещата, за които Ситнилски е обект на дискусии във ВСС. Да говорим за улица, облепена с некролози, това е падане до такава степен, че не може да бъде. Това е пълна идиотия”, каза главният прокурор.

Председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров каза, че на днешното извънредно заседание на Съвета ще бъдат разгледани предложения за три дисцплинарни производства - на Камен Ситнилски, Иван Ванчев и Емил Христов. Тримата магистрати нашумяха след поредния скандал с изнесени СРС-та.

Като "отвратителна история" и "пошла работа" определи Тодоров разлепените "некролози" и допълни, че не знае кой има интерес от това. На никого в Съвета не му е приятно да работи под обсада и псувни, каза той.

Ще действаме, както повелява законът, заяви Ясен Тодоров по повод на предложението на етичната комисия срещу Ситнилски и двамата му колеги да започне дисциплинарно производство и напомни, че съществува законова възможност, според която Камен Ситнилски може временно да бъде отстранен.

И днес сградата на ВСС от 8 до 10 часа беше обградена от протестиращи, които искат оставката Камен Ситнилски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: некрологВСССитнилски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 10 години
Идиотия е че 23 год.търпяхме съдебната власт и прокуратурата да закриля и пази бандити и крадци който ограбиха народа,и много от тези закрилници сега са началници в съдебната власт!и са милионери в пари и имоти получени от мафията!и около вас г-н гл. прокурор е пълно с *** и продажници и вия нищо не правите!?
14
6
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 12Няма за какво? Той затова ли е с повдигнато обвинение от прокуратурата и ще има дело тези дни срещу него? Щото ония си измислят без да имат доказателства???Теб от Марс ли те пуснаха тук?
13
1
 
35
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Главният виновник за нещастието на българите е ПРАВОСЪДНАТА СИТЕМА!Ако съда и прокуратурата, както и МВР си бяха на мястото, нито щеше да има мутри, нито олигарси, нито недосегаеми държавни и правителствени РЕКЕТЙОРИ!Най-корумпирана в БГ е правораздавателната система.
12
1
 
29
 
! Отговори
Г.О. преди 10 години
Ех, тия протестиращи как не ги е срам толкова дни да възмущават управляващите.... Хахаха! Ще вземат тия "мили", "честни" и "обичани" от народа висшестоящи да получат някой инфаркт от възмущения накрая!
11
1
 
9
 
! Отговори
Adela преди 10 години
До АтакистЯвно трябва по "някакъв начин" да се "накара" съда да опандизи Цветанов, щото май няма за кво? Я кажи ти за какво трябва да го вкарат в затвора, че 100бр. на вестник "Галерия" нямах левчета да си ги купя).
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обществото за пореден път показа какво мнение има цялата държава за съдебния съвет. цацата няма защо да се възмущава ако няма такива действия значи много сме я закъсали
9
1
 
24
 
! Отговори
drim.pree преди 10 години
Ей Цацаров , затова има некролози , защото вие сте образували дисциплинарно производство , как ще го накажете - мъмрене или строго мъмрене. Магистратите трябва да имат привилегии и да са защитени от посегателства ,но ако сгафят трябва сурово да бъдат наказвани. Онази Мирослава я върнаха , ами като не можете да се оправите сами ще ви лепим некролозите *** такива.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров, защо се възмущаваш? Или се притесняваш, че следващият некролог ще е твоят?? Вероятно ще стане, ако продължаваш да се правиш на адвокат на дявола и работиш за ДС, БСП, ДПС и Атака и срещу българските граждани, които не искат да бъдат крадени, лъгани и мамени от тези управници, техните началници-олигарси, монополи, руски олигарси и техните слуги-криминални престъпници като Трактора. Цацаров, прокуратурата трябва да работи в полза на българските граждани, а не в полза на престъпници и убий
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров демонстрира пълно неразбиране на символите, граничещо с дебилизъм.Това не е некролог на Ситнилски, а на съдебната система. Снимката на Ситнилски е илюстрация на нейното разложение.
6
15
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Цацаров, че си корумпирана гад е ясно и на малките деца, но направиш ли така съдът да вкара Цецко *** в панделата, лично ще се погрижа бутилка Джак Даниелс да имаш от мен.
5
1
 
25
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Цяацкаров семи намири катирушката и пързалкатаКога ще видим някой в затвора или всичко е само за залъгалка
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров, видяхте ти ВСС колко струва. Нито един осъден до момента за нищо.
3
1
 
7
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Питър Грифин е сърдит.
2
3
 
39
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ преди 10 години
Доклад за БГ: 1. Оправете си съдебната система 2. Борете се с корупцията... реалности на бг съд: 3 години за изнасилване, 2.5 за убито дете на пешеходна пътека, 70 лева глоба за бизнесмен насочил ГСО към работник, 20г.+ доживотен за *** насочил ГСО към национален предател. КАКЪВ СЪД БЕ, МИШОЦИ??? ВИЕ СТЕ ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ И ОТ ПОЛИТИЦИТЕ
1
3
 
37
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
"пълна идиотия" е подкупни прокурори и съдии да дават АКЪЛ