Тираджията, убил двама край Яна, остава на топло

Пуснете ме, не се чувствам добре, промълви Мариан Вилку
Обновена: 29 авг 2013 14:57 | 29 авг 2013 11:47,
16
Тираджията, убил двама край Яна, остава на топло
Зловещата катастрофа край гара Яна отне два живота. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста румънския шофьор Мариан Вилку, който причини тежката катастрофа на автомагистрала "Хемус".

"Ако бъда пуснат, ще живея в апартамент в София, няма да го напусна, съпругата ми вече живее там и искам да съм с нея. Не се чувствам добре и искам да се подложа на лечение", обяви той пред съда.

Още по темата
Магистратите обаче счетоха за неоснователна жалбата му за изменение на мярката, защото според тях е налице обосновано предположение, че Вилку е извършил престъплението, има и реална опасност да се укрие, защото няма трайна връзка с България.

Според защитата му обаче румънецът няма опасност да се укрие, адресът му е известен и има договор за наем на апартамент в София.

Прокурорът по делото обясни, че вследствие на катастрофата край гара Яна са починали двама души, а други петима са сериозно пострадали. 

"В случая става въпрос за грубо нарушение на правилата за движение", каза той и отказа да пусне Вилку на свобода.

Според обвинението шофьорът се е движил с несъобразена скорост - 108 км в час, а според защитата не са взети предвид данните от тахографа.

След заседанието на съда адвокатът на Мариан Вилку Станчо Станков обясни пред журналисти, че тахографът на камиона отдавна е иззет, както и че клиентът му е в шок от катастрофата и не говори.

Миналата седмица Градският съд също остави в ареста румънския тираджия. Днешното решение на апелативните магистрати не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
"Ако бъда пуснат, ще живея в апартамент в София, няма да го напусна, съпругата ми вече живее там и искам да съм с нея. Не се чувствам добре и искам да се подложа на лечение" - А потърпевшите в катастрофата дали са добре?? Този трябва да бъде съден за двойно умишлено убийство!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOLKO GODINI I KOLKO JERTVI IMA6E NA VLIZANETO ILI PO SKORO SPUSKANETO KAM BQLA , RUSENSKO I POSLEDVALATA GOLQMA TRAGEDIA S AVTOBUSA I ZARNOVOZA . ZAGINALITE V GROBA . VODA4A V ZATVORA . SETIHA SE SLED TOLKOVA GODINI DA VRATNAT EDNO KRAGOVO I EDIN MOST . AIDE NQKOI OT KOMENTIRA6TITE DA MI IZVADI DANNI ZA 70 god KOLKO PARI E IZQLO VSEQDNOTO NI MEVERE I ZA KOLKO MOSTOVE , KRAGOVI I MAGISTRALI BIHME MOGLI DA POSTROIM S TQH . ZADA4A ZA SREDNO INTELEGENT
11
1
 
4
 
! Отговори
jjj преди 10 години
на всеки може да се случи не зло беите
10
3
 
9
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Той остава на топло , а ТЕ остават на студено завинаги ПОД ЗЕМЯТА....
9
1
 
25
 
! Отговори
справедлив преди 10 години
Скоро Великотърновският съд призна за виновен шофьор убил цяло семейство .Присъдата бе 3 г условно . В момента текат още няколко дела на виновни шофьори за убийство по непредпазливост ,аз не зная да има ефективна присъда .Шофьор с превишена скорост /доказана/ удря две деца и убива едното на място на пешеходна пътека обозначена в центъра на града ,наказанието бе 8 месеца условно .Да сте видели беден съдия?
8
4
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
вутов, , министърката ли му е натискала газта на тоя , а?
7
0
 
13
 
! Отговори
(: преди 10 години
И правосъдието им е малко на такива зелени тикви. Разбират само от дебелото дърво.
6
13
 
34
 
! Отговори
Калин72 преди 10 години
Да вземат да пуснат човека, и да съдят КАТ и АПИ заради необезопасен път....щото се слагат табели доста преди мястото на задръстване, на КАТ това е едно от основните им задължения, да следят за подобни извънредни ситуации и да осведомяват хората, а не да клечат на сянка и да си бъркат по дупките!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
Weasle преди 10 години
..кой каквото направи му се връща,така или иначе този човечец от сега нататък не го чака нищо хубаво:))
4
14
 
18
 
! Отговори
Вутов преди 10 години
А министърката с костюмчето кой ще съди за безумие?
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затвор за румънския ***, шофирал така все едно пътя е негов.
2
15
 
18
 
! Отговори
И.Иванов преди 10 години
Пак ще плащаме като осъди България в Страсбург!
1
24
 
22
 
! Отговори
шофьор С+Е преди 10 години
ЧЕРВЕНА МАФИЯ ЩЕ ОСЪДЯТ НЕВИНЕН ЧОВЕКИ,НИКОЙ НЕ Е ВЗЕЛ ДАННИТЕ ОТ ДИГИТАЛНИЯ ТАХОГРАФ>СТРАСБУРГ ЩЕ НИ СКЪСА ОТ ГЛОБИ ЗА ТАЯ БЕЗУМННА ПРИСЪДА!!!