Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета

Искът е на стойност 50 000 лева
341
Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета
Снимка: Булфото, архив

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийския градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева”. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента. Той се нахвърли срещу отсъстващия Борисов, като обяви, че е "мутра" и "основател на силовата групировка СИК".

Още по темата
Искрите в пленарната зала избухнаха по време на обсъжданията по създаването на анкетната комисия, която да проучи и установи случаите на партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", коментира Борисов в социалната мрежа.

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината", изтъква експремиерът.

"В понеделник продължавам със следващите клеветници…”,  кани се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
33
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Bore dai mu mama vot na nedoverie to e po lesno i bez tova ti veche znaesh kak stava
105
0
 
31
 
! Отговори
KPUCKO преди 10 години
Gladni mastii dolni...
104
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До *** !!!Халал да ти е Данчо Ментата !
103
19
 
52
 
! Отговори
jan преди 10 години
Може и да е мутра, но предпочитам него пред "българин" , който официално се е продал на ДПС. А иначе, всички са за Белене.
102
16
 
61
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Никаква клевета няма! Просто Данчо "Ментата" малко го издигна, нарече го основател на СИК, а той си беше по-долна ръка работник в СИК..с една дума мутра....
101
12
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Данчо ментата е по-голяма мутра от ББ! Впрочем всички в ДПС са мутри начело с Доган! А българите в ДПС като Цонев, Бисеров, Камен Костадинов, освен мутри са и продажници! Те са в тази шайка, а не партия само заради лично облагодетелстване! Дано ББ го осъди!
100
8
 
47
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Ами как иначе да го нарече ,светец ли иска да се изкара?
99
15
 
55
 
! Отговори
вещица преди 10 години
*** е мутра и то ***.
98
22
 
58
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Мутра ли е ББ?Мутра е.Основател на СИК ли е?Да.Ами да съди на майка си ***!
97
21
 
61
 
! Отговори
деББил !!! преди 10 години
Истински ***.....дали някой в държавата а и извън нея не знае за миналото на този *** с дебел врат !!! Наистина гнусен индивид! Жаден за власт ....и за нея е готов да мине през трупът на държавата !!!
96
17
 
71
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Бойко да не би да страда от амнезия, та изкарва за клевета чистата истина?!Да вземе да осъди цяла България - всички знаем какво е миналото му!
95
12
 
65
 
! Отговори
barry8 преди 10 години
всичко е истина, да каже как обикаляше по Калотина да пази цистерните с гориво, *** мръсен, стига пазили долната мутра
94
17
 
66
 
! Отговори
100% мутра преди 10 години
Ама то е достатъчно само да го погледнеш и ти става ясно, че е чистокръвна мутра .... а документите за съдружие с баш мутрите е 100 по 100 доказателство от към кое котило на мафията е тоя ***!!!
93
14
 
57
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Хаха... чест и достойнство? Тоя знае ли изобщо тия думи какво значат, или само ги е срещал в тълковния речник? Най-големия майтап за тая седмица...
92
20
 
61
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Боко са му свършили парите покрай тия протести...
91
13
 
58
 
! Отговори
гранатомет преди 10 години
Буде, абе вади гранатомета по мафиотски и му виж сметката ..... Вие мутрите нали така осчетоводявате противниците си
90
11
 
49
 
! Отговори
FBI преди 10 години
А за това че Борисов охранява Тодор Живков виновен за Възродителен Процес 1989 , кога ще бъде съден , Чаушеску е пример как се пpоцедира
89
16
 
66
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Преди да е свършил деня, искам да поздравя народния Будител Борисов с паметните думи на Големия Маргин: "Тикво, Тикво, пак ли се ***?"
88
32
 
52
 
! Отговори
m.markov преди 10 години
Защо само му го дъвчете бе, тапънари ,много си е точен. Всички ги е шубе от него и за това бръщолевят глупости, също като оня, Мишо омара ли беше,шопара ли а не: калмара.
87
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към nh:Приятел,в голяма грешка си!Всички шефове от ДПС са агенти наБългарската ДС!Повтарям на БЪЛГАРСКАТА ДС!Така че те НЯМА КАК ДА РАБОТЯТ ЗА Турция!Не може агент на ДС на Българияда работи за интересите на Турцияразберете го!А че работи за себе си-това е факт!Всичко друго е дрън-дрън!