19 януари м.г., НДК – Бисеров намерил пистолета, Местан патрон

Доган беше в тежък шок, разказа пред съда Бисеров за нападението
Обновена: 16 яну 2014 14:06 | 16 яну 2014 13:51,
32
19 януари м.г., НДК –  Бисеров намерил пистолета, Местан патрон
Снимка: архив, Reuters

Христо Бисеров, който днес се яви по делото срещу нападателя на Доган  - Октай Енимехмедов, обяви пред съда, че след нападението над лидера на ДПС в НДК е намерил един патрон и нож, а настоящият лидер на движението Лютви Местан е намерил втори патрон.

Бившият зам.-председател на парламента разказа как е открил и падналия пистолет на младежа, който впоследствие предал на НСО.

Още по темата
Той описа и ножа, който бе намерен у подсъдимия, като нож, който по-скоро се ползва за нападение, отколкото за други неща.

"Доган пък беше в тежък шок. Всички смятахме, че нападателят е имал съучастници. Дълго време на мястото нямаше представители на полицията", разказа той пред магистратите.

По думите му ясно е видял млад мъж, който се качва на трибуната по време на Националната конференция на ДПС на 19 януари м.г.

"Доган беше нападнат. Видях млад мъж, който се приближава към трибуната. В един момент видях, че ръката му е насочена към главата на Доган. Ясно беше, че става въпрос за нападение. Когато го хванаха, започна да се съпротивлява с всички сили", спомни си още Бисеров.

Бившият депутат обяви пред съдебния състав, че Октай Енимехмедов е присъствал и на Националната конференция на младежката организация на ДПС, за което имало снимков материал.

Заседанието по делото продължава, а Христо Бисеров трябва да се яви още веднъж на следващото заседание, насрочено за 12 февруари. Тогава ще бъде извършена очна ставка между него и служителя на НСО Георги Райков, защото в показанията им има разминавания.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

На предишното заседание по делото, провело се в средата на декември м.г., пред съда бяха представени няколко експертизи, според които с пистолета, който е използвал Октай Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля, не е било възможно да бъде извършено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
RarP. преди 10 години
Ползвал е пистолет за 20 лева, с дефектни патрони, че и без пълнител - професионалист е бил!
26
0
 
11
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Споко бе това беше шега, какво са се стегнали, да го пускат момчето, да му вдигнат един паметник, пък Доган и Местан в зандана за национално предателство заедно с всички останали политици.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това нищо не е , аз намерих две гаубици и едно зенитно оръдие! Това беше, докато аркадашите млатеха момчето, а един му сваляше гащите с по-сериозни намерения !
24
2
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
А кой намери тоя бунак Октай - дето отнесе "два чувала" пердах?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До край 15Море, да беше истински пищова хубаво щеше да се депресира, ама на , нямахме късмет !
22
1
 
12
 
! Отговори
m преди 10 години
По-добре да го беше убил. Щото сега Доган е половин човек. Не може да се съвземе от факта, че се насрал в гащите. Сигурно по цял ден е на килимчето и моли алаха за прошка. Турците са много чистоплътни хора.Хахахахахахаха
21
3
 
12
 
! Отговори
Сапьора преди 10 години
Че Боздуган ага и ашлаците му ще извадят от 9 кладенеца вода е ясно...как пък точно бисеров и мустанга откриха пищова и патрона що не някой друг,..жалко за момчето че ще гние в пандиза а може и да му спретнат самоубийство ....ами къде е онзи ибрик бисера де го покриха ...
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя белокос крадец някой вярва ли му?
19
2
 
13
 
! Отговори
игра преди 10 години
ТОВА Е ИГРА ПОДОБЕН СЛУЧАЙ С УЧИТЕЛКА ОТ СЛАВЯНОВО С ИГРАЧКА ОБРАЛА БАНКА В ПЛЕВЕН,СЕГА Е ПРЕДМЕТ НА РЕЖИСЬОР ЗА СЦЕНАРИИ НА ФИЛМ,А КЪДЕ СА БИЛИ НСО И ТУК ТРЯБВАШЕ ДА ГО ГРЪМНАТ ДОГАН,А ТОЙ СИ Е НА СЯНКА,А САМО ОКТАЙЧО ОТНЕСЕ БЕЗЖАЛОСТНО РИТНИЦИТЕ НА ТУРСКАТА ПАСМЕНА,ДАНО ИМА СВЕСТНИ ХОРА,А БИСЕРОВ УЖ ГО НЯМАШЕ,НИКОЙ НЕ МУ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ,КАКТО НА ДОГАН,ЧЕ СА ПЕРАЧИ НА НАШИТЕ ПАРИ.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смело момче но му сменили пистолета дали му менте....И сега ДПС по силно защото *** турци с тях ,, какъв митинг направиха ЧЕРНИТЕ РОМИ ,,видях ме как се целуват Местан и Станишев,, ОТ МЪЖКАТА ЛЮБОВ ПО СИЛНО НЯМА....
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ СТАТИЯ Е НАПЪЛНО БЕЗИНТЕРЕСНА ЗА БЪЛгарския народ никой не се интересува от осман, октай, сарай, дотай ,местанима по-важни нещаайде престанете вече ни ги натрапвайте тези неща виждате че е пълен цирк тази история, пълен абсурттова е някъкъв пак виш пилотаж на Доган той е феномен
16
0
 
12
 
! Отговори
НЛО преди 10 години
Аз пък намерих бомбата!
15
1
 
27
 
! Отговори
край преди 10 години
Какво не може да установи българския съд по това дело. Всичко се разви пред десетки камери и свидетели. Елементарна хулиганска проява мотивирана политически. Опит за умишлено убииство с газов пистолет няма- ще влезат в учебниците. Желанието им е нещата да се протакат и на Октай да не му се дава думата защото момчето искаше нещо да каже с тази си проява. Оня пък от тогава бил депресиран и за това не искал да свидетества ми то по тази логика коя изнасилена жена ще иска да свидетелства.
14
1
 
46
 
! Отговори
??? преди 10 години
КОГА ЩЕ Е ДЕЛОТО НА БИЯЧИТЕ ,ЧЕ НЕ РАЗБРАХ!!!
13
0
 
28
 
! Отговори
а ся де преди 10 години
Доган-неуловимият ястреб/или орел ли беше или некво куцо пиле там/.След като гръмнаха Кюлев,Луканов,Ж.Илиев,Самоковеца,Кръстника,Боби и кой ли не още-не могат да уцелят Доган.Което води до мисълта-или тия "атентати" са много зле скалъпени или Доган е някаква митична фигура,по -митична и от Хитлер срещ укогото е имало 46 атентата,по митична и от Фидел Кастро също.Сега ние на коя версия трябва да почнем да "вярваме"?Нещо трябва да ни подскажете,та да насочим вярата си в правилна посока.
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е интересно този един депутат от ДПС (който май се оказа кмет на някое градче) който с професионални движения и с пяна в устата свалеше гащите на Октай, ко ли щеше да му стори ако не бяха всичките камери на живо...
11
0
 
32
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
"Дълго време на мястото нямаше представители на полицията"-------------Ами да - нали от ДПС си бяха организирали частна охрана и не са искали полицията да ги пази. Странно съвпадение, между другото :)
10
0
 
46
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Бисеров намерил пистолета, Местан патрон"Това кога се е случило, докато му събуваха гащите или докато го спукваха от бой?
9
0
 
27
 
! Отговори
зомби от ТВУ преди 10 години
Лъжи върху лъжи... Тоя коментар мога да си слагам на всека статия за БГ политика...
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай е пич.