Проверяват за корупция по случая с тефтерчето

Окръжната прокуратура в Пловдив ще установява авторството на Цар Киро
Обновена: 22 яну 2014 19:02 | 22 яну 2014 18:58, Веселина Йорданова
5
Проверяват за корупция по случая с тефтерчето
Снимка: архив, Ройтерс

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и ще извърши проверка за корупционно престъпление по случая с тефтерчето, приписвано на ромския бос Кирил Рашков - Цар Киро.

Прокуратурата ще установява и авторството на направените записвания след установяване на местонахождението на оригинала.

Още по темата
От институцията уточняват, че при извършените през месец септември 2011 г. претърсвания в имотите на фамилията Рашкови по водени досъдебни производства такъв тефтер не е бил изземван като веществено доказателство.

Както Dnes.bg писа, проверка на случая с тефтерчето е разпоредил и вътрешният министър Цветлин Йовчев на ДАНС.

До момента тя показвала, че има някакъв документ, за наличието на който е бил уведомен бившият вътрешен министър и който е предоставен на бившата ГДБОП, но проверка по него вероятно не е започвала и не е уведомявана прокуратурата.

Ромският бос Кирил Рашков пък беше категоричен, че скандалното тефтерче, публикувано вчера, с описание на давани пари на политици, данъчни и митничари, не е автентично.

Според бившия шеф на агенция "Митници" Ваньо Танов такова тефтерче на Рашков е било намерено още през септември 2011 г. при обиските в Катуница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ами оная преди 10 години
Онази личност Патрашкова, що не я проверите за корупция!Зер, Трактора и Моника Станишева стоят зад нея и на прокурорите им треперят гащите.
4
0
 
2
 
! Отговори
дав преди 10 години
Давате ли си сметка ,че докато разглеждате тефтерчета,флашки,доноси,СРС-та и т.н и прочие и прочие от хора с IQ 20-30,то хората с IQ 120-130 напуснаха България?
3
0
 
6
 
! Отговори
про-кур-ор преди 10 години
Сетил се прокурор да се побара. Бати наглите поръчкови изпълнители.
2
0
 
16
 
! Отговори
jo преди 10 години
Всичко се прави с една единствена цел. Трябва незабавно да се приберат останалите в *** пари.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Палячовци! 24 години си играете на тефтерчета и списъци, на ченгета и мишлета , а държавата стигна дъното. Всички сте за затвора.