Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича

Няма да има втори отвод на съдия по делото срещу ексминистъра
Обновена: 24 яну 2014 14:55 | 24 яну 2014 11:16, Веселина Йорданова
106
Цветанов: Бащата на съдията ми беше приятел! Синът отрича
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Приятел ли е бил ексвътрешният министър Цветан Цветанов с бащата на съдията по делото на настоящия депутат или не? Този въпрос излезе на дневен ред в началото на днешното заседание на съда.

Делото за трите "Не"-та, които Цветанов сложил под разрешено от съдия искане за прилагане на специални разузнавателни средства по отношение на съдения за рекет и изнудване бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, е първото, достигнало до съд.

Процесът се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова, обвързана от печатни издания в интимна връзка с адвоката на Цветанов Менко Менков. Преди няколко дни обаче излезе нова интрига - за старо познанство на бившия вътрешен министър с бащата на настоящия съдия Тони Гетов.

Още по темата
Пред журналисти Цветанов потвърди информацията, че се е познавал с бащата на Гетов и заяви, че съдията е този, който ще прецени дали да си направи отвод. Депутатът каза, че бил добър приятел с Петко Гетов, който вече е покойник, но не направил връзката със съдията по делото му. Бившият МВР шеф обясни, че бащата споменавал сина си като адвокат.

Адвокатът на ексминистъра Менко Менков пък заяви, че съдията е длъжен сам да си направи отвод, ако има съмнения за безпристрастността. Менков поиска това с мотива, че съставът на съда не може да осигури безпристрастен и справедлив процес.

Самият Гетов обаче беше категоричен, че няма да си направи отвод.

"За първи път видях Цветанов на 28 ноември 2013 г. Публикациите в медиите са внушения за приятелство. Баща ми не е бил приятел с Цветанов“, отсече той. Съдията заяви, че освен внушения, има и откровена лъжа, че бившият министър изпитвал „топли чувства към семейството след смъртта на Петко Гетов“.

Тони Гетов обясни, че ако си направи отвод, това означава, че е в зависимост от поръчителя на статията.

Гетов уточни, че не знае дали баща му е участвал във фирма, която през периода 1998-1999 година е извършвала строителни дейности в имот на Цветан Цветанов. По време на заседанието стана ясно, че договорът за ремонт е от 1 август 2006 г., а бащата на съдията е починал през май 2003 г.

В крайна сметка съдът не уважи искането на адвоката на Цветан Цветанов за отвод на съдия Тони Гетов. Решението е окончателно. Прокуратурата не е искала отвод на председателя на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 10 години
слабоумие, това да не съм длъжен да се съобразя с нечие решение, до това да се отричам разликата е съществена.тъпичек чехословакия
11
4
 
5
 
! Отговори
до2 преди 10 години
Eй , голям красавец е този:Цецо-шлифера------------------------------ на тебе пък това ли ти епроблема красотата на Цветатовняма угодия на българина искате политиците ви да са и красиви и умни и почтенни и работливи е такъв човек няма
10
3
 
9
 
! Отговори
Цвинокио преди 10 години
Със съдии приятелчета на Цвоко Милиционера ще очакваме с нетърпение поредното прозрачно и обективно българско дело.
9
2
 
10
 
! Отговори
бъди мъж! преди 10 години
Цветанов, бъди мъж! Поне един път в живота си! Покажи, че имаш яйца! Престани да лъжеш!
8
5
 
7
 
! Отговори
........ преди 10 години
До 1И мен ме интересува с Бисеров какво става...къде го покриха този човечец?!?!Едното за три "Не"-та, другото за много пари....
7
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Някой знае ли, колко в действителност, са новите апартаменти на ЦвъЦвъ в новата му кооперация в дипломатическия квартал Изток?Не двата, които са на негово име, а и останалите, които са писани на подставени лица!
6
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Значи шест апартамента +вила мръсен крадец,а народа нека се гърчи и пали.Затвор до живот без право на обжалване.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** хитър е Цвъци, като стадо лисици е хитър :)
4
0
 
13
 
! Отговори
Номер, класически преди 10 години
Абе той да каже че е бил добър приятел с бащата на съдията ,щото ако съдията не знае сега да му е ясно:)):) .....а пък може и да ни си даде отвод и малко от малко съдията ще има едно на ум и ще помогне на Апартаментчика да отърве Пандиза!
3
4
 
23
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 10 години
Съдията беше неудобен, подкуп не ще, не се огъва на заплахи и политически шантаж, даже един апартамент му предложих, не, не и не ми вика. Затова и реших да прибегна до старите милиционерски номера с компрометиране на съдията.
2
7
 
24
 
! Отговори
Бочо полицая преди 10 години
Eй , голям красавец е този:Цецо-шлифера.Кога най-после ще отиде при бай Ставри?
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен не ме интересува Цветанов какво е казал ,мен ме интересува какво става с Бисеров