5000 лева за свободата на мъжа, прострелял ромче

Ромите се разбунтуваха срещу Еленков, колегите му го аплодираха
Обновена: 18 фев 2014 12:46 | 18 фев 2014 12:38,
204

Обвиненият в убийство охранител Петко Еленков. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд пусне на свобода Петко Еленков, който преди година простреля смъртоносно 16-годишния Велин Стоянов – Жабата. Магистратите определиха на охранителя гаранция от 5000 лева.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че ромският младеж бе убит с пушка при опит да открадне желязо от жп депото при гара Подуяне.

Десетки роднини на застретялоното момче и колеги на обвинения охранител завардиха от ранни зори Съдебната палата.

Веднага след обявяването на мярката и пускането на Еленков десетки роми - роднини и близки на убития Велин,  започнаха да крещят: "Убиец" и "Ще режем български глави" в коридорите на съда.

Съдебната охрана веднага направи кордон между тях и колегите на Еленков, който пък го посрещнаха с бурни аплодисменти.

За да усмири ромите в Съдебната палата, пристигна и лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
24
 
4
 
! Отговори
цц преди 10 години
Българите крадат не по малко от ;***.Присмял се хърбел на щърбел .
90
0
 
43
 
! Отговори
саша преди 10 години
До косПълни глупости!!!Дори нямаш идея колко по-бедни българи има и въпреки това не крадат, а се чанчат в градината или се занимават с други неща дето да им връзват бюджета някак си.Аз *** за 300лв на месец не знам да се хване на работа, щото с кражби и котрабанда изкарват по 800-1000лв/мИ не ги гледай ,че изглеждат мизерни. Във всяка хралупа има достатъчно злато да те купят и теб и жилището ти и децата ти....
89
1
 
27
 
! Отговори
чвор преди 10 години
кос,*** са може би един от най-големите ни проблеми-годишно отиват милиарди от нашите пари без да си мръднат пръста,но за сметка на това убиват,крадат,сеят зарази,деца раждат деца...и не ми говори,че това е защото държавата не им дава работа,*** от векове са си едни и същи-манталитет...преди няколко години нали им бяха дали жилища в Норвегия,изкъртиха ги до тухли и ги върнаха в Бг, може да си пуснеш ако искаш и "Хотел Рай'-от нова сграда какво направиха.Интеграция там никъв шанс!
88
0
 
51
 
! Отговори
Do 80 "Ciganin преди 10 години
Господин циганино, убитото дете не е отишло да си взима топката, а да КРАДЕ ЖЕЛЯЗО!!!!!! Да краде!!!!! Ако беше за топка той нямаше да стреля! Какво търси там???? Много са взели от човека. А той си е вършел работата. Трябва награда да му дадат.
87
0
 
25
 
! Отговори
Георги Димитров преди 10 години
До чвор 91Не, не си прав чак за изтребване не мисля, че е време, но е време да им се покаже кой плаща масрафа на беззаконията им, кой им дава помощите, и въобще коя е ръката дето ги хрантути и която трябва да целуват, а не да удрят.Поне с животинките е така, и вервай ми работи. Сигурен съм, че и при тях ще проработи, щото те не са много по нагоре в развититето си.
86
0
 
26
 
! Отговори
апостол преди 10 години
Маи скоро ще се поздравяваме с с изпъната напред и нагоре ръка....Само някои трябва да поведе хорото...
85
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ромче" ???
84
40
 
3
 
! Отговори
кос преди 10 години
Засрамете се!Става дума за смърт.Това е сблъсък между бедността и държавата,а не между *** и българи.
83
7
 
3
 
! Отговори
ciganin преди 10 години
До до "***&quozabravete rasistskite si predrasuduci ! problema , koito se opitah da podchertaq , e che sudebnata ni sistema e dalech ot nezavisima i rano ili kusno vseki edin ot vas shte si izpati !!
82
1
 
25
 
! Отговори
КРУМ преди 10 години
ДА МРЪТ ВЕ, *** *** СМРАДЛИВА
81
0
 
29
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Аз мисля,че е време за изтребване на ***,за вас не знам....
80
1
 
34
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Ще *** кай български глави ....та това си е закана за убийства на етническа основа ! Веднага в затвора "аушвиц" всеки петнист дръзнал да изрече нещо подобно !
79
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VNIMANIE SANARODNICI !!! UBIEC NA IME ELENKOV OT NEZNAEN PROIZHOD !!! OSVOBODEN POD PARICHNA GARANCIQ OT 5000lv SAS RASTREL NA DETE DDDDD !!! GOSPOD DA GO DOKOSNE NA VREME SERIINIQ UBIEC ZA DA NEGO POVTORI OTNOVO SRESHTU NQKOE DETENCE !!!
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "***"Ами всъщност не е точно така, защото моето дете през ноща няма работа на ЖП депото. Човека е охрана, какво трябв ада направи според теб - да го снима с фотоапарата или да му предложи кафе? Не мразя ***. И българин да ходеше да краде и да го сполети същата съдба - OK. Трябва да има последствия. A влака който дерайлира предната седмица. Ако човека беше умрял, кой щеще да плати за това ? 5000 лева дори са много
77
0
 
25
 
! Отговори
varg преди 10 години
Що крадете ве ....Ако спазвате законите никои няма да ви закача.
76
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ромче" - че то на 16 години сигурно вече е баща на поне 2 деца, какво ромче?До "***" - не сравнявай нашите деца с техните, нищо общо, освен това винаги е ясно кога някой е отишъл да си вземе топката и кога краде! След като законите не защитават частната собственост, какво ни остава, освен сами да я пазим?
75
1
 
49
 
! Отговори
до "Ciganin&quo преди 10 години
А, осъзнаваш ли че тези хора, преди няколко дни дерейлираха влакова композиция, за да откраднат малко желязо....На колко е оценен нашия живот!
74
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Циганино, търпението ни свърши! Минахте всички червени линии с кражби, изнасилвания, побои и убийства и ще си платите с лихвите!
73
0
 
27
 
! Отговори
Георги Димитров преди 10 години
До Анонимен 64Когато престъпваш закона, ТРЯБВА ДА СИ НАКАЗАН! Когато спазвайки закона, си вършиш работата и предотвратявш престъпление, дори и с цената на живота на престъпника(борбата между доброто и злото иска жертви!), трябва да бъдеш поощряван!И не ми говори че убития е дете, щото ако беше дете щеше да е на училище, или да се занимава с детските му работи, а не да ходи да бандитства под закрилата че е малолелетен.Инак на 16 г *** имат деца и хич не са вече деца.Ама кога как отърва
72
1
 
3
 
! Отговори
ZX преди 10 години
BOGE PROSTI IM TEZI DUMI, TE NE SA DORASNALI OSHTE !