Гледат мярката на стрелеца от Лясковец до болничното му легло

Петко Савов остава в реанимацията на болницата във Велико Търново
Обновена: 17 мар 2014 07:06 | 17 мар 2014 07:06, Красимир Ангелов
42
Гледат мярката на стрелеца от Лясковец до болничното му легло
Снимка: БТА

Състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов, който уби спецполицай и рани трима негови колеги преди три дни.

Законът задължава магистратите да решават в негово присъствие дали остава мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес. Петко Савов обаче не може да стане от болничното легло и да излезе от реанимацията и това налага съдът да дойде при него, съобщава „Труд“.

Стрелецът бе прострелян 3 пъти в корема при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

Още по темата

Оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му, съобщава изданието.

И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло, защото се опитва да изтръгне системите от ръцете си и да удря медиците, които му оказват помощ. Пазят го и полицаи, които са с бронежилетки.

Както Dnes.bg съобщи, прокуратурата във Велико Търново повдигна обвинение срещу Савов за умишлено убийство на полицай по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

В неделя стотици роднини, приятели и колеги на убития полицай Емил Шарков се простиха с него по време на поклонението в гробището в Бояна.

На погребението дойде и цялото ръководство на МВР, с изключение на министър Цветлин Йовчев, който е на планувано работно посещение в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
джуро преди 10 години
Бг милиция и съд ги обичат такива, помагат им да отчетат дейност, щото иначе само ги упрекват, че били пуснали еди койси, били вечеряли с марио сапарда, пуснали тоз, онзи, ето, вършат си работата, ще го държат жив на системи, само и само да могат да го смачкат от съдене и обвинения.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некъдърни, некъдърни, колко да са некъдърни българските милиционери?
11
0
 
18
 
! Отговори
Оногондур преди 10 години
като нищо ще осъди държавата в Страсбург.Само стойте,та гледайте.И виновни разбира се,никога няма.
10
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При управлението на Б.Борисов почти всеки ден имаше самоубийства по цялата страна добре че го изгонихме тиквата и заради герб от страната напусна 2 милиона.
9
11
 
9
 
! Отговори
ГЛЕДАМФИЛМИ преди 10 години
ОЩЕ ВЪДНЪЖ ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИЯТ ПОЛИЦАЙ!СЕГА .. С КАКВО СА СТЕЛЯЛИ ПО УБИЕЦА ТА Е ОЩЕ ЖИВ ... ТРИ ПОПАДЕНИЯ В СТОМАХА И НЕ Е ПОЧИНАЛ ... ДА ВЪОРАЖАТ СПЕЦ ЧАСТИТЕ С ОГНЕСТРЕЛНИ ОРЪЖИЯ ... СЕГА ВЕРАЯТНО СА С ВЪЗДУШНИ ПУШКИ И ПИСТОЛЕТЧЕТА. ДА ВЪВЕДАТ 45 КАЛИБЪР ... ЗА СПЕЦ ЧАСТИТЕ.
8
1
 
31
 
! Отговори
пю преди 10 години
един откачен гръмна трима спецполицаи, ами ако бяха двама истински терористи.отставки не виждам на шефове,ама те са нагледци ***
7
1
 
20
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ще осъди родината ми заради слепци като тия дето искат паметник за един полицаи след като цялото общество е негативно настроено спрямо полицията,съда и прокуратурата в България,защото тези държавни звена са най-корумпираната част от системата.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как с три куршума бре, в щатите такива ги дупчат с над 30 броя на място!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очакваме с нетърпение и да "гледат" КОЙ измисли , организира и проведе ювелирната акция? Публикувана е информация, че от полицейските служби са изстреляни 7 000 патрона, от които 6 са в целта - тялото на психичноболния стрелец !? Нима е истина?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми пуснете го бе, баси простотиите!
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakvo gledat ?utre shte e na svobodaponeje takav e zakona v BG
2
4
 
18
 
! Отговори
анониимен преди 10 години
Каква мярка му гледат?За ковчег ли.?
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майка му сигурно и тя е простреляна , но за състоянието й мълчат.