Кметът на Тетевен и негов заместник остават в ареста

Повдигнати са им обвинения за длъжностни престъпления
Обновена: 18 мар 2014 20:45 | 18 мар 2014 19:42,
11
Кметът на Тетевен и негов заместник остават в ареста
Снимка: архив, Булфото

Кметът на община Тетевен Милен Милев и един от заместниците му - Детелин Пърлев, остават в ареста за срок 72 часа с прокурорско постановление, съобщиха от пресцентъра на Върховната касационна прокуратура.

Окръжната прокуратура в Ловеч е повдигнала обвинения срещу двамата. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013.

Още по темата
Според държавното обвинение двамата ощетили общината като са прекратили предсрочно договор за доставка на хранителни продукти за общински заведения и провели процедура по Закона за обществените поръчки, която била спечелена от близка до кмета на общината фирма.

По предварителни данни сумата е около 1 милион лева, предаде БНТ.

Милев и Пърлев бяха задържани вчера от служители на Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ заедно с другите двама заместник-кметове на община Тетевен - Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов, заради образувано наказателно производство по материали от ДАНС.

Хаджиева и Цветанов са били освободени.

По време на операцията от сградата на общината на Тетевен са иззети документи, които са приложени към досъдебното производство като доказателствен материал за извършени длъжностни престъпления.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Тетевенкмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случая Тетевен е за отвличане на общественото внимание от случая Лясковец където полицията удари дъното по некомпетентност и простотия. Възможно е в Тетевен да има причина за намесата на ДАНС, но защо точно сега?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом е по тази причина, трябваше да започнат с кмета на Ловеч.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Джепчиев - и Кнежа със селските кметове.
6
1
 
3
 
! Отговори
Джепчиев преди 10 години
ДАНС да провери общини- Видин, Сливен, Септмември, Раднево, Момчилград, Раковски, Хисар, Костинброд и т.н
5
0
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименКой да го скубе? Само прах в очите ни. Та нали от същата партия,която сега ни управлява,са му дали възможност да стане "крупен бизнесмен",та нали пак по тяхно управление е изчезвал и е търсен от Интерпол. Имитиране на дейност по-скоро и предизборни кьор фишеци. Дали ще бъдат намерени достатъчно доказателства за извършени престъпления-сега започват да търсят и да правят експертизи икономически и не знам още какви. И този ще излезе по-чист от водата.
4
0
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Ако знаеш Доган колко пари изпра през Тексим банк, която Пърлев управлява в Тетевен. Каза Домино в Рибарица докато работеше отчиташе огромни обороти без реални почиващи и всички пари минаваха през Пърлето.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май Пръдлев, ще го отнесе. Той Пръдлев беше забравил "кой е" и че не е особено умен, за разлика от Милен, който е "врял и кипял".
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинското обвинение не е написано. То е, че симпатизират на герберите, и уплашените БСП-ДПС-АТАКА с пъзливото пеевско д**** Бареков спешно трябва да се отърват от всички управници по места, които не са техни. Бесепе кметовете имат много големи злоупотреби, особено в малките градчета, но тях никой не пипа. Хората ги е бъз да ги посочат. Скоро, който не е с Местан и Догаконаркомафията, ще е в Сибир.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този яко е газил лука. Ха дано му оскубят брадата.