Кметът на Тетевен остава в ареста

В съда Милев е бил представляван от двамата си адвокати
Обновена: 27 мар 2014 14:38 | 27 мар 2014 14:36, Анисия Иванова
2
Кметът на Тетевен остава в ареста
Кметът на Тетевен Милен Милев. Снимка: община Тетевен

Великотърновският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" за кмета на Тетевен Милен Милев, постановена от Окръжния съд в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съдебната палата във Велико Търново. Тричленният състав на съда определи наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" като правилна и законосъобразна.

Още по темата

На заседанието Милев е бил представляван от двамата си адвокати, тъй като е заявил предварително, че не желае да присъства лично. Определение на въззивната инстанция не подлежи на обжалване и протест.

На 21 март Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка "задържане под стража" на кмета на община Тетевен и на един от заместниците му - Детелин Пърлев. Прокуратурата в Ловеч е повдигнала обвинения срещу двамата и ги привлече като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013.

Според държавното обвинение двамата ощетили общината, като са прекратили предсрочно договор за доставка на хранителни продукти за общински заведения и провели процедура по Закона за обществените поръчки, която била спечелена от близка до кмета на общината фирма. По предварителни данни сумата е около 1 милион лева.

Милев и Пърлев бяха задържани от служители на ДАНС заради образувано наказателно производство по материали от ДАНС. Заедно с тях бяха задържани още двама от зам.-кметовете на общината Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов, които бяха освободени.

По време на операцията от сградата на общината на Тетевен бяха иззети документи, които са приложени към досъдебното производство като доказателствен материал за извършени длъжностни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А очите му, деца, едни такива добри, добри...
1
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 10 години
ако е правил далавери наистина, мястото му е там.