Назначиха психоекспертиза за майката на стрелеца Савов

Прокуратурата поиска настаняване в психиатрия за 76-годишната жена
Обновена: 2 апр 2014 14:42 | 2 апр 2014 14:42, Анисия Иванова
46
Назначиха психоекспертиза за майката на стрелеца Савов
Майката на стрелеца и авдоката й на влизане в съда. Снимка: БТА

Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, който стреля срещу служители на полицията.

На 14 март Савов стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години тормозел децата от близкото училище. Тогава Савов се беше барикадирал в дома си, уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

Още по темата
Днешното заседание на съда беше по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната Стефанка  Шаранкова в специализирано психиатрично заведение.

Тя пристигна в Съдебната палата, придружена от адвоката си Виктор Костов. По време на заседанието като свидетели бяха разпитани съседи и роднини на Стефанка Шаранкова и сина й.

След резултатите от психиатричната експертиза съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия ПавлинаТонева, председател на съдебния състав по делото. Срещите с психиатрите и тестовете ще бъдат правени в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение.

Решението на съда в Горна Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 10 години
До 19 Анонимен Прав сте и когато казвам, че истината е някъде там, така е. Някой има интерес от цялата ситуация. За имот или съседски отношения. Някй е тормозел тези хора. Жената го казва, ама никой не обръща внимание на това което говори. Тя си знае какво е преживяла. Сега всички я нападат и искат да се оттърват от нея. Така ще е добре и за виновите, които предизвикаха всичко това. Дано да успее адвоката да я защити.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 19 Сега прочетох,че вуйчото е споменал за имотен спор със съседите за парцер пред блока ,той прехвърлил своя дял на сестра си и не е стъпвал там,защото няма желание да влиза в разправии с тези хора/съседите на Петко/. МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ,че съседите са НЯКОИ ГАЛЕВЦИ ИЛИ ДРУГАРИ С АВТОРИТЕТ В ОБЩЕСТВОТО,може и на някой прокурор или съдия роднини!ВСИЧКИ В ЛЯСКОВЕЦ СЕ СТРАХУВАТ ДА ГОВОРЯТ!В ПРОВИНЦИЯТА БКП все още КОЛИ БЕСИ И В ЛУДНИЦА ВКАРВА!
21
1
 
16
 
! Отговори
shady преди 10 години
Честно казано мнението ми по този случай се извъртя почти на 180 градуса - в началото направо ме накараха да повярвам, че полицаите са жертвите. Сега разбирам, че Петко и майка му са жертвите и са почти невинни, като единствената вина на Петко е, че не си е подновил разрешителните за оръжията и че е бил малко по-особен, но това не се брои.
20
0
 
10
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Това е начина за да не се говори за Гелосания(Лазаров)
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ Е ЛУД?Жената каза:имаме 8 стай.Защо ЦЯЛ ГРАД МЪЛЧИ?Дали тези хора не са били ОБЕКТ НА ТОРМОЗ ОТ НЯКОЙ МЕСТЕН ВЕЛМОЖА?ТОЛКОВА ТЕЛЕВИЗИИ,ВЕСТНИЦИ И ЦЯЛ ЕДИН ГРАД и МЪЛЧАНИЕ!Няма начин да не се познават!Мълчанието на хората ме смушава!СМУЩАВА МЕ И ЕТИКЕТИТЕ от пресата и МВР!Озадачиха ме нейните думи:АЗ в лудницата,сина ми в затвора-ДАНО ДА СЕ ЗАСИТЯТ!Тя няма други наследници,Петко няма деца,имота остава или на държавата или на роднините.ИМА МЪГЛА и ГЕРОИЗЪМ НА ушьо и овчьо
18
9
 
2
 
! Отговори
Недоволна преди 10 години
Съжалявам психично болните,но когато опасните направят някоя голяма била,като отнемане на човешки живот и осакатяване на други трябва да си понесат наказанието. Има си затвори за такива хора ще си вземат лекарствата и пак ще ги лежат.Ако трябва и смъртна присъда да се приложи.Убил човек,ранил още трима и хайде веднага психично болен.Да си понесе наказанието.
17
0
 
18
 
! Отговори
ЗАМИТАНЕ НА СЛЕДИ преди 10 години
Тъй като започнаха да канят майката по разни телевизии и започнаха да излизат подробности за некадърността на МИЛИЦИОНЕРИТЕ, решиха да и затворят устата, като я вкарат в психодиспансера. И както по-долу писаха, може и да е опит да я изкарат психо за да не дава показания. Какво е направила жената, че да да я вкарват в такова заведение? Къде е Хелзинският Комитет?
16
1
 
14
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Никой не знае истината. Каква е гаранцията, че не е убит Шарков от своите. Те могат всичко да прикрият и да обвинят Савов и майка му. И аз гледах интервюто. Донякъде е права жената. Ако умре сина й кой ще жали за нея и него. Грешката е на полицията и на самите барети. Да не се измъкват и да обвиняват майката и сина. Савови са изкупителни жертви на обществото. Знаете ли нещо за съседите им. Какви са и дали не са ги провокирали . Телевизии, снимки също са били провокатори. Жал ми е за Шарков.
15
0
 
21
 
! Отговори
ПОГОВОРКА преди 10 години
Явно работата е много сериозна и иде да покаже, че милиционерите са направили голям гаф.Правят всичко възможно да изкарат майката *** за да не може да дава показания в съда.Тук главният въпрос е да се реши: Дали въобще е трябвало да се АТАКУВА СИЛОВО И СТРЕСИРАЩО ПРЕДИ ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ илие трябвало да се проведе друго залъгващо мероприятие, за което милиционерите явно не са имали акъл за да го измислят.Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Действали са все едно има заложници
14
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До StrictА БЕ Я СЕ ВИЖ КВИ ПРОСТОТИИ ПИШЕШ! ОТ КЪДЕ ПЪК ЧАК ТАКИВА ПАРИЧКИ У ТАЗИ БАБА! НЕ ВСИЧКИ СА ЗА ПАРАЧКИ-А ТИ?
13
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да попитам коментиращите, ако в жилището им влезат барети и почне една 5-6 часова стрелба и детето ви лежи в локва квъв, а баретите на допущат лека да му помогне ВИЕ ДАЛИ ЩЕ ПРЕТЪРПИТЕ НЯКАКВИ ПСИХИЧЕСКИ ТРАВМИ?Каква експериза бе *** прокурори? На жената и трябва ПСИХОЛОГ, та да и помогне да преживее шока, причинен и от държавата.
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено е, че е разстроена от престрелката, какво очаквате? Гледах й интервюто и въпреки това ми се стори нормална жена, говореше ясно и организирано.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хора, разберетене може заради административно нарушение (неподновяване на разрешително за притежаване на огнестрелно оръжие)у вас да се изсипят 20 барети от отряда за борба с тероризма и да почнат да стрелят по вас и близкити вида трошат наволяслед това да те изкарат луди готовотова и през комунизма го нямаше
10
21
 
3
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Тя пристигна в Съдебната палата, придружена от адвоката си Виктор Костов"То и адвоката, така както го гледам, е за освидетелстване май!Ама за парички, какво ли не правим.
9
0
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
До 7 : И ти си прав , за жалост е така .......
8
0
 
27
 
! Отговори
Х преди 10 години
А кога ще има експертиза за кадърността на Лазаров.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мартинболо е нужно та ТВ7 беше вече там а и как ще кажат колко голям престъпник е заловен
6
0
 
29
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Имало е много много много други начини да го заловят без да има дори изтрел .....според мен не е било нужно зрелищна акция за да го заловят .........можело е съвсем нормално да се прелъже да излезе навън или поне в двора .....
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3не просто *** а професионалистите озовали се по неведоми пътища преди главния секретар и МВР там тези на ТВ7 тоест на Бареков
4
3
 
26
 
! Отговори
Луд ли съм...? преди 10 години
И какво и е ненормалното на тая баба на 76години ?Аз познавам доста по-млади от нея но много по-изплеснали,където ги обявявят за нормални.