Съдът пусна Алексей Петров да се лекува в Австрия

Разрешиха и на Марчело Джотолов да пътува в чужбина
9 апр 2014 15:38, Анисия Иванова
27
Съдът пусна Алексей Петров да се лекува в Австрия
Алексей Петров. Снимка, архив: Булфото

На днешното си заседание Софийски градски съд разреши на подсъдимите по делото "Малък Октопод” Алексей Петров и Марчело Джотолов да пътуват в чужбина.

Петров ще напусне България поради наличие на хронично заболяване и ще замине на лечение в Австрия за периода 15 април - 31 май, с изключение на датите 19 и 26 май, съобщи „Фокус“. Съдът остави без уважение искането на Алексей Петров да напуска България в периода 1 юни – 1 август 2014 г.

Съдът разреши на Марчело Джотолов да напусне България и да замине за Лондон, Великобритания, поради наличие на служебен ангажимент от 5 май до 16 май включително. Решението на съда подлежи на обжалване в рамките на 7-дневен срок.

Още по темата
На заседанието днес бяха разпитани свидетелите Евгени Матеев и Емил Йосифов. Някои от призованите свидетели не се явиха.

Т.нар. дело „Малък Октопод” е за рекет и изнудване. То беше отделено като част от мегаделото "Октопод", а делото "Големият октопод" бе окончателно прекратено на 28 февруари тази година от Специализирания съд.

До делото "Октопод" се стигна след зрелищно арестуване на Алексей Петров при полицейска акция на 10 февруари 2010 година. Арестите започнаха малко след полунощ първо в публични домове и стрийптиз барове, сред които "Кама сутра” и "Версай. Комплексът "Спартак", който бе собственост на Алексей Петров, бе отцепен с дни от полиция и жандармерия.

Бившият висш съветник в ДАНС бе задържан именно там и обвинен за лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с широк спектър от престъпления. В хода на операция "Октопод" спецчастите прибраха общо тринадесет души от групата, а други няколко се издирваха с месеци.

Делото "Малък Октопод" тръгна в Софийски градски съд през декември 2011 г. Обвинителният акт по него е от 200 страници и беше внесен на 7 ноември 2011 г., след повече от година и половина разследване. На подсъдимата скамейка освен бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, са и Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Търчете (в Австрия), тамо са парите (които откраднаха от народа) !
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не харесвах гербавите, но се убедих-само Бойко и Цветанов могат да се справят с комунистическата напаст и бандитизъм. Всичко срещу тях е скалъпено от мафията.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойдат ли комунистите на власт-започват грабежите, убийствата, рекета, освобождаването на мутрите. Това ще е винаги дереджето в бугаристан, докато управляват комунисти и техните изчадия. Такова чудо и през турско не е било, убеден съм.
23
0
 
12
 
! Отговори
нона преди 10 години
и в Африка няма такъв продажен съд.... пуснаха всички
22
2
 
18
 
! Отговори
? преди 10 години
ИМА ЛИ УЧУДЕНИ? ОТ КАКТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е НА ВЛАСТ НЕЩАТА СЕ ЗАВРЪЩАТ
21
1
 
15
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
И пижамата си е взел завалията
20
1
 
15
 
! Отговори
Педали преди 10 години
Алексейчо отива при дупнишките братя. Гледайте да видите
19
7
 
11
 
! Отговори
Баи ганъо американец преди 10 години
Only in Bulgaria !!! Аз съм си добре у америчко , вие там да му мислите , че и след 300 год се ше си е същото. Пфффф , *** държава населена с ***
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАКА Е У НАС. ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - ЛЕЧЕНИЕ, А ЗА НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ - ЗАКОЛЕНИЕ. ЗАТОВА НЯМА КОЙ ПОВЕЧЕ ДА ГИ ИЗБЕРЕ. ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ СЕ УПЛАШИХА, ЧЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ КРАДЕНИТЕ МИЛИОНИ И ХВЪРЛИХА В АТАКА ВСИЧКИ СИЛИ, ЗА ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВОТО. С ПРЕВРАТ ВЗЕХА ВЛАСТТА, НО ВЕЧЕ НЯМАТ ШАНС ДА Я ЗАПАЗЯТ. 25 ГОДИНИ КОРУПЦИЯ ИМ СТИГАТ. СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТ ВСИЧКИТЕ СИ ГРЕХОВЕ И СМЕТКИ. ИДВА ВИДОВДЕН. ТЕЗИ АЛЧНИ, БЕЗСКРУПОЛНИ ХОРА СЕ ОПИТАХА ДА УБИЯТ ВЯРАТА НИ В ДЕМОКРАЦИЯТА, НО НЕ УСПЯХА.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Австрия са бг комунистическите олигарси и Петров трябва да им се отчете и да иска покровителство .Не е случайно ,че ще се "лекува" точно в Австрия.
16
3
 
26
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Откак Гея, Бея и Лудия са на власт настана един рахат за престъпниците. Пускат ги да си ходят един по един. Кой му се дигнала пришка, кой за синина някъде. Един човечец на средна възраст направи баретите ни за смях. Заемчета се зимат с пълна пара. Какво да кажем комунистически рай за техните си хора. За народа дето бачка, за да им плати сметката един среден пръст. На 25 дано да няма много за гъби, че иначе това ще има още много да се търпи.
15
4
 
26
 
! Отговори
бате Любо преди 10 години
По - скоро заглавието трябва да бъде: Съдът пусна Алексей Петров и няма намерение да го търси ... да *** и държавата
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** жив ли е още?
13
5
 
23
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 10 години
..ПА , НИ ЕДИН ОТ ТИЯ КЪДЕТО РЕВАТ КАТО МАГАРЕТА ЗА РУСИЯ ----НЕ ХОДИ ТАМ НА ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ОПЕРАЦИИ!ВСЕ НА ЗАПАД ХОДАТ ТИЯ ,ЧЕРВЕНИ ***....ХА,ХА,ХАААААААААААА...ЗАТОВА И СТАЛИН ,ГИ Е ИЗБИВАЛ КАТО КУЧЕТА , ПО СПИСЪК!!!НИКОЙ НЕ ОБИЧА ,ПРОДАЖНИЦИТЕ -ДОРИ И ТИЯ /като Сталин/..НА КОИТО СА ПРЕДАВАЛИ!!!!!!!СУЛТАНА ,СЪЩО!!!!!!!!!!!!!!!
12
2
 
19
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Ахахахаха, чао беше ми приятно!!!
11
2
 
29
 
! Отговори
лозунг преди 10 години
" Съветският болен - най-здравия болен в света " ... В български вариант " Българският престъпник - най-болния престъпник в света"
10
1
 
24
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
" ... ще замине на лечение в Австрия за периода 15 април - 31 май, с изключение на датите 19 и 26 май ... " А???? Демек на 19 и 26 май няма да се лекува или какво???
9
1
 
24
 
! Отговори
Боил преди 10 години
Както гласи една летяща фраза-На съда всичко е ясно,да влезе убитият.Продажен съд ,прокуратура.Червенотурската мафия вилнее из България.Интересно как ще реагира Европа на това,а също номинирането д.п......и за изборите на 25/05/2014г.Трагедия, хора да се надигнем и да ги изхвърлим на бунището!!!!!!
8
7
 
20
 
! Отговори
Альоша преди 10 години
Защо в Австрия? Те обичат мамаша Россия, да ходят там на екскурзии.
7
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 10 години
Днес в битвито гостува съпруга на Валентин болен от рак, на който му отказаха да се лекува в чужбина.