Прокуратурата иска 5 г. затвор за Цветанов по делото за 50-те бона

Проявил "престъпна упоритост" за обезщетението на Орлин Тодоров
Обновена: 22 май 2014 14:04 | 22 май 2014 12:45, Анисия Иванова
170
Прокуратурата иска 5 г. затвор за Цветанов по делото за 50-те бона
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото в Софийския градски съд за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на друг. 

Още по темата
Бившият министър е подсъдим за присвояване на парите под формата на обезщетение за бившия директор на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР.

В пледоарията си прокурорите по делото подчертаха, че Цветанов е проявил "престъпна упоритост" при извършване на престъплението. Държавното обвинение поиска още съдът да наложи пет години забрана Цветанов да заема държавни длъжности, както и конфискация на половината му имущество.

Защитникът на Цветанов - Менко Менков, заяви, че клиентът му е невинен и настоява съдът да го оправдае по всички повдигнати обвинения. Очакванията бяха съдът да произнесе решението си по-късно днес, но в крайна сметка това ще се случи след евроизборите - на 26 май, понеделник, от 9 часа.

Делото започна на 26 март и се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели. Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който бе разпитан днес в СГС, е един от малкото свидетели, от когото защитата на Цветанов не се отказа. Освен него в съда днес бе разпитан и бившият служебен министър на вътрешните работи Петя Първанова.

Първото дело, което стигна до съда от трите обвинения, които са повдигнати на настоящия зам.-председател на ГЕРБ, е това за отказаните СРС-та срещу бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Делото тръгна от втория опит заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата. То е пред финал и се очаква на 29 май по него да има пледоарии.

На 30 май се очаква да започне и третото дело срещу Цветанов за незаконното послушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Престанете да го гъделичкате тоя народ от смях не може дъх да си поеме !
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България, няма никакво значение дали е виновен или не -- от големите хора е, ще го обявят за невинен и ще го пуснат в крайна сметка. Колкото и да се пените, такава е съдебната система. "Луд: който прави едно и също и очаква различен резултат."
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МРЪСЕН И ДОЛЕН ***
140
1
 
5
 
! Отговори
МИРА преди 9 години
ТАПИР ДЕБЕЛОКОЖ - ТОЙ Е ОТ НАГЛИТЕ, НО СЕГА СИГУРНО СИ ВИКА,, САМО ДА ОЦЕЛЕЯ И ДА ИМАМ МАКАР И НАЙ- МАЛКАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ ВИ НАВРА В НА КОН АУСПУХА- ГАДЕН НАРОДЕЦ,,
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
криеше данъци от държавата.шест месеца Нап не го проверяваше. тъст му и тъща му се оказаха най-богатите пенсионери в България- имат пари да купят шест апартамента.взима премии от по 150 000 лева.*** наглеца.тоя трябав да лежи в затвора докато е жив.ББe по млако от ЦЦ е по малок от ИФ
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветан Цнветанов омаскари лекарите публичнооказа натиск върух българсикя съд и в частнос твърух Мирослава тодорова.Влезе в конфликт на итреси назначавайки приятелката ки Вл. Янева на ръководен пост в прокуратупрата .Отвелеч дъщерята на Брендо даде разрешение да се подсулшват бизнемени и политици.Организира смъртта на единствеиня свидетел осмелил се да каже ясно че е имало подслушване - проф. Евегний николов , специалист по компютърни системи.Оказа натиск върух миро Севлиевски ...
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малко са - доживот
136
1
 
3
 
! Отговори
иванофф преди 9 години
гледам че добре ви разтоварват тук :) - маймуните обичат да вярват и мечтаят... следствие от ограничения им акъл е нуждата да живеят в ограничена среда, която допълват с вяра!
135
3
 
8
 
! Отговори
Гробар преди 9 години
Панделата си е пандела.... но под земята ще му е още по-добре.
134
3
 
10
 
! Отговори
емо преди 9 години
дано фашистът цвък да си го получи
133
3
 
11
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Министър на вътрешните работи в затвора...Малииииии....Малиииии.....На цецко *** ще стане суренова.
132
6
 
2
 
! Отговори
Петя преди 9 години
Ако се преследваха така и комунистите, България щеше да бъде едно прекрасно място. СЪБУДЕТЕ СЕ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ П*ГИ ДА СПЕЧЕЛЯТ И ЕВРОИЗБОРИТЕ, АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НАДЕЖДА ЗА ТОЗИ НАРОД НЯМА. И ПРАВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ КЪМ РУСНАЦИТЕ..
131
1
 
5
 
! Отговори
Правосъдие?? преди 9 години
Цветанов-подсъдим за изплащане на заплати и три апартамента . Бисеров - не е интересен за прокуратурата за превод на милиони евро ? Ето ви нагледен пример за ситуацията в прокуратура и съд на местна почва. *** , не си вършите добре работата - вижте само анкетата за избори на сайтовете. Скоро и вас ще ви уволнят и така безработицата ще скочи с още 20 000 примата. Отивайте пак да ставате охранители и пазачи :) :) :)
130
3
 
15
 
! Отговори
Мдам преди 9 години
Тиквата е следващия, ако мат'риала не го остави във властта за пореден път.
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дон Цеци ревеше пред залата и въртеше опашка .А беше време , когато същият *** потомствен милиционер/баща му Генчо- също милиционер/ , заклеймяваше българския съд и прокуратура.Сега мишока трепереше да не му конфискуват и апартаментите.Какво падение , каква низост.Грозния Цеци приличаше на вехта куртизанка .Жалка история.Да се готви Тиквата и Фидосището.
128
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов няма как да го осъдят, защото е невинен за сметка на стотиците убийци, изнасилвачи, наркопласьори, убийци при пътно-транспортни произшествия които се разхождат на свобода с условни присъди, така че долу мръсните корумпирани ръце на комунистическо-мафиотското ни правосъдие от този невинен човек!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 god na vsichki v sofia po 50 god triabva ili v sibir kteni.
126
5
 
15
 
! Отговори
arhar преди 9 години
И Ал Капонето не го осъдиха за бандитсвото, а за данъци и шменти капели с НАП ....Та добре е, добра работа вършат. А щом бандетата плюват и грачат, Цацата си е на прав път!!!!
125
10
 
24
 
! Отговори
Ееех доживях.... преди 9 години
Днес е "Хубав ден за българската демокрация"......Днеска Цецо, утре Боци .... нека има радост за народа! Кураж, цецко, дано в затвора попаднеш на хора! Дано са нежни с теб!
124
7
 
19
 
! Отговори
Туй та чака преди 9 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО !!!