Прокуратурата иска 5 г. затвор за Цветанов по делото за 50-те бона

Проявил "престъпна упоритост" за обезщетението на Орлин Тодоров
Обновена: 22 май 2014 14:04 | 22 май 2014 12:45, Анисия Иванова
170
Прокуратурата иска 5 г. затвор за Цветанов по делото за 50-те бона
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото в Софийския градски съд за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на друг. 

Още по темата
Бившият министър е подсъдим за присвояване на парите под формата на обезщетение за бившия директор на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР.

В пледоарията си прокурорите по делото подчертаха, че Цветанов е проявил "престъпна упоритост" при извършване на престъплението. Държавното обвинение поиска още съдът да наложи пет години забрана Цветанов да заема държавни длъжности, както и конфискация на половината му имущество.

Защитникът на Цветанов - Менко Менков, заяви, че клиентът му е невинен и настоява съдът да го оправдае по всички повдигнати обвинения. Очакванията бяха съдът да произнесе решението си по-късно днес, но в крайна сметка това ще се случи след евроизборите - на 26 май, понеделник, от 9 часа.

Делото започна на 26 март и се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели. Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който бе разпитан днес в СГС, е един от малкото свидетели, от когото защитата на Цветанов не се отказа. Освен него в съда днес бе разпитан и бившият служебен министър на вътрешните работи Петя Първанова.

Първото дело, което стигна до съда от трите обвинения, които са повдигнати на настоящия зам.-председател на ГЕРБ, е това за отказаните СРС-та срещу бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Делото тръгна от втория опит заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата. То е пред финал и се очаква на 29 май по него да има пледоарии.

На 30 май се очаква да започне и третото дело срещу Цветанов за незаконното послушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** е само един от многото, които не заслужават затвор защото и там ще трябва да го хрантутим.
82
6
 
10
 
! Отговори
Има една Истина! преди 9 години
До Енчевза последните 25 години мафията е една и шеф на мафията и създател е БКП! Може Цветанов да е вътре , може и Борисов да е вътре но едно нещо е факт , мафията се създаде и обработи от БКП и Ген. Л. Гоцев и приближени него му ! БКП е и винаги ще бъде чело на мафияата...те са си мафиоти по рождение, крадци, мародери, убийци, инзасилвачи и тн ..цялото БКП е пълно с мародери и масови убийци и повечето от тях са активни в Мафията и естествено все още активни ДС Агенти !!!!!
81
7
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До даниза тоя край слушаме вече повече от година. То не беше сретен, пък не знам си кой си, сега цв цв най-големият дявол, ама зорлем без доказателства, а само с дрънкане, самите другари ще го изкъпят и излиза чисто нов от цялата работа.
80
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако изкара само 5 години ще е къскметлия !!!ШЕСТАК !
79
15
 
18
 
! Отговори
дани преди 9 години
Идва края на Цв.Цв. и Бокича. Единия вече е подсъдим с няколко дела, а другия най-вероятно ще пукне от затлъстяване преди да го осъдят, но и това е някаква справедливост.
78
4
 
5
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Цацаров почна да се прави на Елиът Неш, ще вкарва Капоне в затвора за данъци! Цаца, ръчни малко около Флороф, да видиш какво ще стане!
77
13
 
18
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Цветанов е главата на мафията. Или Боко е главата, а той ***, но са свързани здраво.
76
4
 
4
 
! Отговори
FAKT преди 9 години
KAKTO VINAGI SLABO OBVINENIE!POLITICHESKI REKET!E VSE PAK E PO RAZLICHNO OT 1944GOD.!
75
7
 
18
 
! Отговори
буги преди 9 години
Егати криминала е Цецо! И още има нахалството да се прави на политик! Споко бе, Цецко, тя политиката сама ще те изхвърли! И Цецка викаше, че политиката е вътре в нея, а накрая се оказаха ***:)))
74
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да запази едно легло и за Бокича
73
19
 
13
 
! Отговори
Гласоподавател преди 9 години
Ей това ме накара да си размърдам *** и да отида да гласувам за ГЕРБ! Прекаляват останалите подлеци, наистина прекаляват.
72
11
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
В ЗАТВОРА! ВЕДНАГА ***! И ЗА 1 СТОТИНКА, ПАК В ЗАТВОРА-ИНАЧЕ ТАЯ *** НЯМА ДА СЕ НАУЧИ! В ЗАТВОРА-И ТОВА МУ Е МАЛКО ДАЖЕ!
71
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замазват очите на хората!!! Тафил нашият 50 бона, че аз сутрин като отида за баничка по пътя повече събирам - искаме да чуем за цанков камък, гьола и папките, ами оня дето пика във фонтана - кога в затвора???
70
8
 
16
 
! Отговори
съкилийник преди 9 години
Цвъки,за теб специално от шест килии - една по избор
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО СЕ ИЗПЛАЩАТ ПАРИ на някого и се докаже ,че няма право на тези пари- присъдата трябва да бъде -ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ!ЧАК ЗАТВОР за този който не е присвоил и 5 стотинки от тези 50 хил.ТЕЗИ НАПРАВО ИЗКУКАХА!ЗАКОНА ГО ГАЗЯТ КАКТО СИ ИСКАТ!ЦАЦАРОВ СЕ ОМОТА ,АМА ЯКО СЕ ОМОТА!КОНСТИТУЦИЯ нагазиха ,ЗАКОН ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ!ВСИЧКО!КОНСТИТУЦИЯТА за деня преди вота ПРОСТО БЕШЕ СТЪПКАНА,КОНСТИТУЦИОНИЯ СЪД ОМАСКАРЕН И УНИЖЕН дао СЛУГИНАЖ!ДАЖЕ БКП последните години ИМАШЕ СТЕСНЕНИЕ ОТ ТАКИВА ГОНЕНИЯ-БГ -КОРЕЯ
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do brigada parva.Posrechnetego kakto podobava na bivch ministar .Pitka i med nema da ima...
67
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи пак ще гласувам за герб. Тоя поне не биеше студенти по площадите и не притесняваше хората по домовете им защото не харесваха управлението им.
66
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOSPODIN CVETANOV GO CAKAME S OTVORENI VRATI V CENTRALEN SOFIISKI ZATVOR. OT BRIGADA PARVA
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е отговора на материала за бобовдолските миньори.
64
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mного ги е страх управляващите от цветанов, защо ли? Пак ще ги бие като тъпан и на тези избори. Явно срещите между пеевски и цацаров вече са доста по ползотворни.