Цар Киро с глоба от 5 бона за укрити данъци

Жена му получи условна присъда
26 май 2014 13:35, Анисия Иванова
45
Цар Киро с глоба от 5 бона за укрити данъци
Кирил Рашков. Снимка, архив: Булфото

Пловдивският окръжен съд осъди четирима членове на фамилията Рашкови за неплащане на данъци в особено големи размери. На подсъдимите Кирил Рашков, Ангел Рашков и Гергина Рашкова беше наложено административно наказание глоба в размер на по 5000 лв. за всеки от тях, Костадинка Рашкова е осъдена на две години и осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на съда.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и в случая се прилага член от Наказателния кодекс, с който се освобождават от наказателна отговорност, а присъдите им се редуцират.

Още по темата
Подсъдимите са признати за виновни, че не са платили задълженията си към данъчните служби в Пловдив, които са в особено големи размери за 2002 г. и за целия период от 2004 до 2010 година.

Тримата са внесли в бюджета дължимите данъци. Четвъртата подсъдима, съпругата на Кирил Рашков - Костадинка, не е внесла задълженията си и затова е осъдена на 2 години и 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Кирил Рашков е избегнал плащането на 51 515, 92 лв. Той е внесъл в бюджета сумата, заедно с лихвите, или общо 81 902,31 лева. Ангел Рашков като физическо лице и като управител на дружеството "Евро Стандарт" ЕООД е не е платил данъците си на стойност 69 165,77 лв. Той е възстановил на хазната общо 111 370,97 лева, заедно с лихвите. Гергина Рашкова е укрила данъци в размер на 32 024,99 лв., а е върнала в бюджета общо 62 153,29 лева с лихвите.

При Костадинка Рашкова неплатените данъци са в размер на 13 052,55 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Данъчната ревизия на физическите лица от фамилия Рашкови и свързаните с тях фирми започна след събитията през септември 2011 г. в Катуница, когато микробус, управляван от близки на живеещия тогава в селото Кирил Рашков, прегази 19-годишния Ангел Петров. Тогава под обществен натиск и протести властите започнаха проверки какви са били доходите на ромската фамилия през годините и какъв е произходът на парите им.

След трагичния инцидент Кирил Рашков излежа присъда от близо 2 години в общежитието към пловдивския затвор за закана за убийство на вуйната на прегазения Ангел - Ваня Петрова, и нейния приятел Веселин Христов.

Това е втора присъда за укрити данъци за членове на фамилията.

През юни 2013 г. Пловдивският окръжен съд призна за виновен Кирил Рашков за укриване на данъци и го осъди на 2 години затвор. По това обвинение Кирил и Костадинка Рашкови са избегнали плащането на данъчни задължения в размер на 133 хиляди лева на човек в периода от 2003-та до 2011 година. С лихвите задълженията те възлизаха на над 480 хиляди лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Цар Киро през социализма и сега при капитализма си е бил Цар и ще си остане Цар, той не е Цар на ***, той е Цар на далаверите !
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***! *** е тоя дето го е оставил да си показва ***.
26
0
 
5
 
! Отговори
:):):) преди 9 години
БЪЛХА ГО УХАПАЛА НЯКАКВИ СИ 5 хил лв ГЛОБА ХАХАХХААХА
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв цар, бе?! Каква царица?Става въпрос за Киро ***, и жена му - дъртата бивша пандизчийка Костадинка.Да се смееш ли, да плачеш ли ...
24
1
 
16
 
! Отговори
toi преди 9 години
НЕ Е ЦАР !!!!!!! Спрете да го наричате така
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi napravi *** balgarski grajdani i im razdade balgarski pasporti i prava na balgari ? - KOMUNIZMA!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аДa, пъзела се подрежда
21
2
 
9
 
! Отговори
Васил преди 9 години
До terminatorна парчетаааааааааааа ***,никаква толерантност!!!!
20
0
 
11
 
! Отговори
а преди 9 години
Помните ли киро джагала като каза, че е с БСП в едно интервю?!Виждате ли за какво става на въпрос и как пъзела се подрежда!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
До *** 18 :Ти, грозен мангало, който нямаш никакво образование, как ти искаш да не си игнориран и обиждан или наричан '***' в нашата държава ??? Как ??? Та ти дори не можеш да пишеш правилно, камо ли нещо друго. Крадеш, убиваш, изнасилваш...Как очакваш ти, долна *** такава, да не бъдеш треритан като *** ??? КАК???? Умирай, та да се ражда по-добро след теб.
18
18
 
3
 
! Отговори
terminator преди 9 години
v tazi darzava ako se rodish rom si obre4en do kraia na zivota si da si gonen i ignoriran i *** oshte gnysni neshta ,a za pret opshtestvoto ,baiganivcite se pravat na tolerantni i dobronamerini kam vsi4ki malcinstva ,licemeri i pomiari do nikade niama da stignete.
17
10
 
3
 
! Отговори
ronaldo преди 9 години
leshoadite giayri pravat finansovi revizi na kiro ,oki: ami na kostov koto e po 4eren i ot romite,bolen siderov,aleksandar bozkov i oshte 100 kraci na miloni koga shte vidim prisadi.a zashto giayrskia sat opravda cvetanov sas 5 te apartamenta ili te my se polagat zashtoto e giayr.aaaaaaaaaaaaaaaaa.
16
3
 
15
 
! Отговори
Аззззззззззззз преди 9 години
Казаххххххххххх.*** да се трепяяяяяяяяттт.Резнете ме главата на *** и стига сте ни занимавали с глупости
15
2
 
23
 
! Отговори
Niki преди 9 години
*** пародията. Искам и аз така да не платя данъци за половин милион и да ми ме осъдят на 5000 лв. глоба. ... Даже ако може сега да им дам 5 бона а те да ми дадът 500 000 ... не че нещо ама ми трябват и не ми се чака.
14
0
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
прав е човека в никоя държава не представят в медиите престъпниците с техните прякори. само тук в България го има това нешо.
13
0
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
бълха го уапала този ***!
12
5
 
2
 
! Отговори
До 6 - ирландеца преди 9 години
Първо се научи да пишеш и тогава прави прогнози.
11
1
 
16
 
! Отговори
никита преди 9 години
Станишев, Станишев...хората, укрили, неплатили и т.н.данъци лежат по затворите, а не плащат глоби.Ооооо, забравих, много сте "социални", не им нарушавайте рахатлъка, може да ви потрябват, ама надали... Видя се колко можете...
10
1
 
29
 
! Отговори
Висшист преди 9 години
5000??? :) Това са джобните за седмица дето ги дава на най-малкото *** във фамилията...СРАМ!!!!!!! Не сте забравили,че по негова заръка на ей те тоя същия *** бяха убити две момчета на 17 и 18 в Катуница нали?
9
1
 
21
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Трябва да бъде осъден да заплати поне двойно данъците си, за да има страх.А сега... 5 бона... Парите му за закуска за седмицата.