Съдът остави Петното в ареста

Симпатизанти на подсъдимия обявиха процеса за политически
Обновена: 26 май 2014 22:35 | 26 май 2014 22:30, Анисия Иванова
10
Съдът остави Петното в ареста
Бисер Миланов - Петното в съда. Снимка Булфото

Софийският районен съд отказа да промени мярката за неотклонение "задържане под стража" на Бисер Миланов-Петното и той остава в ареста, съобщи "Фокус". Той е подсъдим за закана с убийство, отправена към Боряна Георгиева. Според обвинението, на 6 юли м.г. около 18 часа в палатковия лагер край Народното събрание, Миланов отправил закана за убийство към  Георгиева.

Още през миналата година Петното бе сочен за провокатор по време антиправителствените протести от юни, а след това се изяви като контрапротестиращ.

От разпита на вещите лица днес стана ясно, че Боряна е посещавала палатковия лагер след заплахата на Миланов към нея, като е обяснила, че е продължила да го посещава, защото там се чувствала защитена заради наличието на полицейските органи.

Още по темата

По делото показания даде Адриана Момчева, която разказа, че първоначално се радвала от запознанството си с подсъдимия в лагера, но ѝ се "отщяло да комуникира с него", след като разбрала, че има криминално минало. С Боряна Георгиева, която е съпруга на осъдения за убийство на 15 години затвор Тихомир Георгиев-Боксьора, Момчева се запознала пак покрай протестите и бързо се сприятелили.

От думите ѝ стана ясно, че тя също била заплашвана от Миланов, но не с убийство, а със затвор, ако той вземел властта. Момчева призна, че тя и Боряна продължили да ходят в палатковия лагер и след заканата с убийство от Миланов. По-късно Петното дори я попитал какво прави там, след като подава жалби срещу него.

Според свидетеля Георги Георгиев от граждански форум "Промяна", който е бил сред лидерите в палатковия лагер пред НС между март и края на май м.г. в лагера имало и вътрешни интриги, а сред интригантите били Боряна Георгиева и Адриана Момчева. На въпрос на съда дали знае за конфликт на Миланов и Георгиева, свидетелят каза, че чул, че са се скарали за нещо, но бе категоричен, че тя не изглеждала изплашена. Двете жени дори се сторили по-заплашителни на свидетеля.

"Те щяха сигурно да го разкъсат. Жените са много отмъстителни и изключително злопаметни. Мъж, ако е, винаги ще прости, но те – трудно", заключи Георгиев.

В залата имаше и симпатизанти на подсъдимия, които се обявиха за обществени защитници и поискаха от съда да им даде думата, защото за тях процесът бил политически.

Миланов обясни пред съда, че иска мярката му за неотклонение „задържане по стража” да бъде сменена на „домашен арест”, тъй като в затвора животът му е бил застрашен. Съдът не уважи искането му, тъй като не били налице предпоставки за такава измяна на мярката.

Следващото дело по същия казус е насрочено за 14 октомври от 10.00 часа.

Срещу Петното има повдигнати три обвинения - освен за заплаха за убийство към Боряна Георгиева той е обвинен и за подбуждане към расова омраза, както и за непристойни действия спрямо телевизионен оператор и обида на репортерката Мария Цънцарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
16
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Какво става с неговия покровител - Бареков? Той кога ще влезне в затвора? Да побързат малко, че онзи - "премиерЪТ" има намерение да драсне към Брюксел.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петното е долен селки тарикат,дилър и голем ***...само вътре да си седи,че обича да да му влиза вътре..
4
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Българската съдебна система първо да изчисти собствените си петна, после държавните, общинските, фирмените и тогава *** като този нисш *** и тогава държавата ни ще се оправи !
3
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този е за държавна награда, плащаха му и той ту при едните ту против другите и обратно също като Бойко, а сега остава да го помилват и да си го вземе за съветник та нали идват нови избори, ще им потрябва !
2
16
 
3
 
! Отговори
реостат преди 9 години
това което чета от статията , извода ми е НАТОПЕН
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си заработва храната, тока и... да му се даде една лопата, да копае 16 часа на ден, петното му с петно, докато не избелее напълно!