Повдигнаха обвинение на гръцкия студент, прегазил момиче на спирка

Христос Боскус е с мярка парична гаранция от 3000 лева
Обновена: 29 май 2014 20:42 | 29 май 2014 20:42,
33
Повдигнаха обвинение на гръцкия студент, прегазил момиче на спирка
Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на гръцкия студент, който прегази 16-годишно момиче на спирка в Пловдив на 19 май т.г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

За водача на спортния автомобил „Нисан” Христос Боскус са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред.

Към момента по делото му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Още по темата
16-годишната Катерина Матеева бе пометена от неговия автомобил, който се вряза в автобусна спирка след удар с друг автомобил. В момента на произшествието гръкът кара спортния си "Нисан" с превишена скорост. Когато навлиза в кръстовището на ул. "Победа", друг водач - Васил К., идва в отсрещното платно с "Мерцедес". Той отнема предимството на "Нисан"-а, предприема ляв завой и автомобилите се удрят. Тогава Боскус губи контрол над колата и блъска момичето на спирката.

Образуваното досъдебно производство е за причинена по непредпазливост средна телесна повреда в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация. Към настоящия момент по делото са разпитани общо седем свидетели - очевидци, включително водачът на "Мерцедес"-а и съпругата му.

Предстои установяването на очевидци на произшествието и разпитите им в качеството на свидетели.

По делото е назначена съдебна автотехническа експертиза, чието заключение не е депозирано по делото към настоящия момент. Тази експертиза е назначена с цел да се получи експертно мнение относно механизма на пътно-транспортното произшествие и причините за възникването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
В Гърция само да не си носиш големия талон те сурвакат с до 8000 Е и ти свалят номерата . Този герой още днес се е покрил , а в родината му щеше да е задържан
30
0
 
4
 
! Отговори
MadSlav преди 9 години
ДО: 28 Първо се научете да пишете, и тогава коментирайте! Предполагам, че сега ще обвинят човека, които се е опитал да завие наляво, а видиш ли колата отсреща е летяла с над 120 км/ч при разрешени 40 км/ч на кръстовище. Имате чудесни коментари, но ми е интересно ако вие бяхте на негово място ?!! Дано детето да се оправи по бързо.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A KADE SE E NAMIRAL NA6IA DEBELOGAZEC S MERSEDESA--------------------------------------Това не води до сгазване на хора на спирка!Затова има ограничения, защото ако се спазват и се блъснеш, вероятно никой няма да пострада или поне не много!
28
1
 
0
 
! Отговори
PLOVDIV4ANIN преди 9 години
A KADE SE E NAMIRAL NA6IA DEBELOGAZEC S MERSEDESA ????? KARAL E NAPRAVO ???? PRAVIL E LQV ZAVOI ???? I KATO E PRAVIL LQV ZAVOI DLAJEN LI E DA OSIGURI PREDIMSTVO ZA PRAVODVIJE6TITE SE ???? ILI VIE IZMISLIHTE NOV PRAVILNIK ZA DVIJENIE ???? BRAVO MNOGO DOBRE . V DARJAVA S LQVOMISLE6TI LEVACI RAZBIRA SE LQVOTO IMA PRAVO . OT TAM I LEVACITE VODA4I I OT TAM LEVA6KITE MEDIII I SAITOVE S LEVI REZBI I 4ERVENI GAZOVE . DERZAITE LEVACI
27
1
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 9 години
Уважаема Стела Стоянова ... От Вашия *** начин да пресъздадете ситуацията, един нормален човек си прави извода, че водачът, предприемащ ляв завой е виновникът за катастрофата, а истината е такава, че на това кръстовище, когато се престроите в ЛЯВА ЛЕНТА - НЯМА КАК ДА ПРОДЪЛЖИТЕ НАПРАВО !!! Спрете да пишете глупости ...
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сещам се за друг чужденец отнел един живот и провалил друг, а сега продължава да си кара както автомобил, така и кънки!
25
1
 
4
 
! Отговори
Made in Be-Geto преди 9 години
У СЕЛО БЪЛГАРИЯ ЗАКОНИТЕ СА ЗА КОКОШКАРИ!ТОЗИ СТУДЕН ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ С УСЛОВНА ПРИСЪДА И 15 ЛВ ГЛОБА.
24
1
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
"Понеже българинът е първопричинителя на инцидента!"Той може и да му е отнел предимството, но ако гъркът не караше с два пъти над позволената скорост, нямаше да се вреже в спирката и всичко щеше да се размине само с няколко спувни.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей 3000 лева ли бее. Няма да може един месец да отиде в местната чалготека сега. Тюх! В Германия телесните наранявания в следствия на катастрофа са от десетки хиляди до стотици хиляди, които се поемат от застраховки. В Бъглария разни нещастници убиват майки, деца и възрастни по пешеходните пътеки и спирките, секат стълбове и колчета и накрая наказанието им е ... 3000 лева! Питайте после защо младите българи напускат *** на Европа!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След, като не е в панделата след множество нарушения, ето какво става, детенце лежи в болницата. Пак някой държавен заплатаджия не си е свършил работата !!!
21
2
 
7
 
! Отговори
МАЙКА преди 9 години
ТЕЗИ ГРЪЦКИ БЕЗПАРДОННИ СТУДЕНТИ ГИ ГЛЕДАМ В СОФИЯ ,КАЧИЛИ СЕ НА СУПЕР КОЛИ С ХИКСОВИ НОМЕРА И СА НЕДОСЕГАЕМИ
20
2
 
2
 
! Отговори
майка преди 9 години
До АнонименПИШИ НА БЪЛГАРСКИ
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PALNA LAJA E 4E IMA POVDIGNATO OBVINENIE . PROPAGANDNA AGITACIA NA NA6ETO PRASE QVNO KOMUNISTI4ESKO KOETO E ZASQKLO GAR4ETO PRAVEIKI LQV ZAVOI . IMA LI NORMALEN KOMENTIRA6T KOITO DA PRIEME FAKTA 4E 10 DNI SLED KATASTROFATA OBVINENIETO E GOTOVO , EKSPERTIZITE SA NAPRAVENI I E VNESEN OBVINITELEN AKT KATO VSEKI ZDRAVOMISLE6T A NE *** BALGARIN ZNAE S KAKVA BARZINA SEISTVAT RAZLEDVA6TITE . AMI IMA KATASTROFI S TRAGI4EN KRAI VKARANI V SADA
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
затвор за скапания византиец.ако това беше се случило в скапаната гърция,човека щеше да го отнесе на поне 7-8 години плюс много пари.кафа от пишман защитници на законите.
17
3
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 9 години
Ha ha ha...zachto sme tolkova smechni i jalki 3000 leva....dokoga chte celuvame zadnicite na 4ujdencite v nachata skapana darjava
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато в Гърция караш с превишена скорост, те глобяват 200 евро... Тази присъда е повече от жалка и нагла, но всичко се връща рано или късно: на извършителя и съдниците му.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 до 14Може да не ти се вярва,но беше точно както ти го описвам.Другите коли зад мен усетиха ситуацията и спряха на без 5.
14
2
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
До Анонимен 11 Даа нищо не може да направи в такъв случай.Купи си кола която има странични въздушни възглавници и евентуално изкарва по-добър резултат при краш тест със страничен удар.Както ми описваш ситуацията малко не ти вярвам.Газ до ламарината и в тоя момент пред теб изтичва малко хлапенце на автопилот.Ти го размазваш със около 70-80 ускорявайки.Защото си се уплашил.Започни да мислиш хладно и тогава управлявай автомобил.Докато го правиш страхувайки се карай тротинетка в безлюден парк ;)
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е аз разбрах от новината, че гръкът с Нисана е превишил скоростта, а българинът с Мерцедеса взел предимството на гръка! И така гръкът избегнал удара с българина и ударил спирката и момичето. С две думи БАЛКАНСКИ СИНДРОМ!!! Не разбрах смао гръка ли обвинят или и българина? Понеже българинът е първопричинителя на инцидента!
12
2
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
A6kolsun darjavo. S tezi 3000 kinta po-skoro tolerira6 izvergite da trepqt decta. A6kolsun!