Повдигнаха обвинение на гръцкия студент, прегазил момиче на спирка

Христос Боскус е с мярка парична гаранция от 3000 лева
Обновена: 29 май 2014 20:42 | 29 май 2014 20:42,
33
Повдигнаха обвинение на гръцкия студент, прегазил момиче на спирка
Снимка: Булфото

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на гръцкия студент, който прегази 16-годишно момиче на спирка в Пловдив на 19 май т.г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

За водача на спортния автомобил „Нисан” Христос Боскус са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред.

Към момента по делото му е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Още по темата
16-годишната Катерина Матеева бе пометена от неговия автомобил, който се вряза в автобусна спирка след удар с друг автомобил. В момента на произшествието гръкът кара спортния си "Нисан" с превишена скорост. Когато навлиза в кръстовището на ул. "Победа", друг водач - Васил К., идва в отсрещното платно с "Мерцедес". Той отнема предимството на "Нисан"-а, предприема ляв завой и автомобилите се удрят. Тогава Боскус губи контрол над колата и блъска момичето на спирката.

Образуваното досъдебно производство е за причинена по непредпазливост средна телесна повреда в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация. Към настоящия момент по делото са разпитани общо седем свидетели - очевидци, включително водачът на "Мерцедес"-а и съпругата му.

Предстои установяването на очевидци на произшествието и разпитите им в качеството на свидетели.

По делото е назначена съдебна автотехническа експертиза, чието заключение не е депозирано по делото към настоящия момент. Тази експертиза е назначена с цел да се получи експертно мнение относно механизма на пътно-транспортното произшествие и причините за възникването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
9 до 10Аз също карам 40-50,но преди месец,на светофар,аз съм първа кола,на мен ми свети зелено и тръгвам,вече съм на средата и с периферното зрение усещам ,че някой ми идва засилен от ляво,ако ня бях натиснал газта до ламарината за да му освободя асвалта,днес нямаше да съм между вас за да си пишем.
10
1
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Аз.И без това максималната скорост в градски условия е 50 км.Тя не е направена защото на теб трябва да ти пречи.Тя е направена защото повечето съвременни автомобили могат да запазят тялото ти относително здраво при страничен удар от направен със 50 км /ч.Освен това времето ти за реакция е по-дълго.Ако се наложи ще спасиш живот движейки се със тази скорост.Със по-висока и без да ти се налага ще го отнемеш.Когато караш прави го за удоволствие.На фронта убивай хора.
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do 6Кой кара с 40 - 45 ?
8
3
 
28
 
! Отговори
do 6 преди 10 години
Ясно е,че се опитват да изкарат невинен гръцкото *** с колица за 100 бона.Все пак обаче си помисли.Хубаво ли е заради някакъв некадърен *** който е направил всичко това за да си щракне снимка на разбитата талига за да печели :лайкове" във фейсбук и инстаграм да стоиш в инвалидна количка?Ако незнаеш това сега е модно сред 18-25 годишните лайненца.Да направят зрелищна катастрофа със лъскаво возило за да я постнат в нета.Ако беше карал с 40-45 км дори и "засечен" пак щеше да спре.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само шофьоририте с главно Ш знаят,че не бързотото каране, а прибързаните решения при каране е основната причина за нещастията на пътя.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гръцкият студент не е прегазил момичето на спирката защото е карал бързо,а защото в следствие на удара с българският мерцедес който му е отнел предимството се е озовал на спирката,където за зла участ е било горкото момиче.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2Няма доказателства, че мерцедесът е отнел предимството на нисана. Това са само версии, но явно се плаща жестоко, само и само да се потулят нещата. Тъпите *** да почнат да питат с каква скорост е движил ***, след като е помел сума неща и накрая спирката. Накрая момичето ще е виновно, че е чакало на спирката.... Нямам думи. Момичето почти умря, а това се води "средна телесна повреда", а гаранцията е 3000 лв - без коментар.
4
2
 
25
 
! Отговори
1 преди 10 години
В Гърция при такава катастрофа ще изгние в затвора!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Гергана преди 10 години
Айде, сега, и двамата с присъди! И задължително отнемане на шофьорската книжка!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда да си голям експерт за да видиш,че момичето е ударено от жълтата кола карана от гръцко *** в следствие на сблъсъка с мерцедес управляван от българско животно,което е отнело предимство на кръстовище.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tozi grucki trqbva da bude "trahan " dokato prevurti I togava da go osvobojdavat prejdevremenno.