Цацаров: Няма доказателства за опит за убийство на Пеевски

Задържането на тримата в ареста е било грешка
21
Цацаров: Няма доказателства за опит за убийство на Пеевски
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че няма никакви доказателства, че тримата мъже, задържани миналата седмица, са се опитали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски и призна, че задържането им в ареста е било грешка.

Преди неговото изявление от прокуратурата съобщиха, че обвинението се е отказало да протестира освобождаването им. След като Софийският градски съд освободи Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев заради липса на доказателства, те остават на свобода окончателно без мярка за неотклонение.

В разпространеното съобщение от прокуратурата изтъкват, че след анализ е преценено, че няма никакви доказателства за това да е налице обосновано предположение за опит за убийство.

„Може да се говори за предприети действия, които са свързани евентуално с опити за организация на нерегламентирано проследяване, на нерегламентирано установяване на местонахождението и движението на въпросното лице, но в никакъв случай не за действия, които са свързани с опит за убийство”, каза Цацаров.

На въпрос дали не е късно да бъдат обективни, главният прокурор попита: „Не е ли по-добре да си признаем грешката, отколкото всичко това да продължава”.

„Според мен в делото няма каквито и да е доказателства за опит за убийство. За да има убийци, трябва да има убити. Слава Богу убити няма, следователно няма и убийци. Честно е да кажем, ние сгрешихме, отколкото да кажем - убити няма, но има убийци”,  заключи Цацаров.

Той  обясни, че досъдебното производството е започнало по неотложност, т.е първото действие по разследването е било осъществено от МВР, след което прокуратурата е била сигнализирана за действията на полицията.

По-късно обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че всички действия на МВР по разследването на опита за убийство на Делян Пеевски са били под ръководството на прокуратурата.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров посочи, че разследването е започнало след сигнал с конкретни данни за подготовката на тежко криминално престъпление. Той уточни, че всички използвани специални разузнавателни средства са били разрешени от съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цаца, ще имаш доказателства когато гръмнат прасето нема се забавим, след 01,10,2014г. почва лова на едър дивеч, ами я кажи ония дребния заек Бисеров къде е, и ко прайм, че току виж се наложи да го гърмим по среде лето????? И кажи на Майчето да си скатае няколко топа костинбродски бюлетини, че след изборите ще и трябва много тоалетна хартия!!!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
То и досъдебното производство за Костинбродските бюлетини започна по НЕОТЛОЖНОСТ, ама там все още не си признавате грешката. Догановата тояга, вече разбрахме се казва НЕОТЛОЖНОСТ. Хвърляш по неотложност бомбата, после викаш сбърках, ама инак ще ми падне главата.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде ще има.Цял народ разбра,че си е чиста манипулация.Накрая и прокуратурата разбра. Тя все разбира със закъснение.Когато разбира, разбира се.:)Последствията все са за нас. Тези дето се облагодетелстват,винаги са недосегаеми.Имаме си "чудна" съдебна система. Много бърза,когато трябва да защитава тези,дето са на власт.Те май никога не са се сменяли. Така,де.Корумпирани политици,корумпирана съдебна система...Мафията си има държава.Бедни, бедни Македонски...Революцията изяжда децата си.Винаги ли
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебелогъзатанцаца се е превърнал в говорител на своите подчинени. Като юу гледам увисналата гуша до циците се замислям че Филчев вече ми липсва
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червеният *** Пеевски,какви ли не глупости ще измисли за да се изкара"света вода ненапита" !!!
10
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Ако имаше, щеше да е около Коледа и щеше да е факт, а не опит. Освен това нямаше да е показно, а "естествено" - я инфаркт, я инсулт, я емболия, я аневризма. Такива ми ти работи ...Пеевски се презастрахова, а Цацаров скача по команда.
9
0
 
12
 
! Отговори
Луд за връзване преди 9 години
Бас държа че тримата са обсъждали как да разфасоват някое напращяло прасенце а полицаите са решили че говорят за Пеески, и хоп, ей ти закана за убийство. Ам чи те от такива закани по коледа трябва половин България да опандизят.
8
0
 
11
 
! Отговори
Делян Цацарков преди 9 години
Цацаров: Няма доказателства за опит за убийство на Пеевски. Г-н Цацаров ,та това си го знаехме още като разбрахме какви "убийци" са двамата,които за малко да гушнат босилека, като разбраха,че са готвели убийството на дебеланкото депутат от ДПС. Второ, убийство се прави с един убиец, а не с трима убийци и още петима "помагачи", кой от кой по-вързан...
7
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Тези тримата са следяли Пеевски щото го харесват! Той е дебел,хубав и богат медиен магнат!
6
7
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Той и Бойчето раздуваше че Доган искал да го убива ,защото в съседна къща намерили автомат!Добре че не са намерили вибратор щото щеше да да се усъмни в опит за изнасилване!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И баба знае, че е грешка. Цялата държава се съмнява да скалъпения от грухчо Пеевски и свинята И.Кръстева атентат. Нещо се увлекоха от ДПС. Преди Меди Доган, а сега и тоя грухти лъжовно, че му готвели убийство. Той , майка му и сие престъпници са за ада , а не живеят като *** барони.
4
1
 
7
 
! Отговори
анастасия преди 9 години
Ами вижте се тогава каква работа вършите.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То за цяла година аз не разбрах да имаш доказателства за нещо.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КОСТУРОВГ-не, когато не знаете правописа на някоя дума, моля, проверявайте я в речник.
1
4
 
10
 
! Отговори
КОСТУРОВ преди 9 години
ЦацарСКИ ли си къв в си незам ама си един МАСОНСКИ ПЛОНДИР........../ ЗА ТВОЙТО МАСОНСТВО СИ ПЛАЩАШ ПОНЕ ПО 5000 ЛВ ВСЕКИ МЕСЕЦ В МАСОНСКОТО ПЛОВДИВСКО БРАДСТВО, КЪВ СЪДИЯ СИ БЕ ПЛОНДИР??? бе *** и поставените му минжитурки какви големи мъже били ама без братството на масоните са нищо и никви плондирчета без достойнство и работа и пари......