Разбиха група на брутални лихвари във Врачанско

Членовете й палели имоти и нанасяли жесток побой на длъжници
Обновена: 13 авг 2014 14:19 | 13 авг 2014 14:08,
66
Разбиха група на брутални лихвари във Врачанско
Снимка: архив Булфото

Полицията разби въоръжена организирана престъпна група на лихвари във Враца, съпричастна и към поръчкови убийства в страната. Криминалистите стигнали до информацията, че групата проявява особена жестокост и бруталност, съобщиха от МВР.

Операцията по неутрализирането е извършена под ръководството на Специализираната прокуратура, образувано е и досъдебно производство.

Още по темата
Начело на групата е 35-годишният А.П., известен с прякора Главестия. Той е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек, съобщават от полицията. Той се е занимавал с незаконна лихварска дейност на територията на Враца. Групата му събирала дължимите суми чрез насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой.

Освен Главестия са задържани и членовете на групата му - А.А. /35г./, Ц.Ц./37г./- Квиц, И.Н./27г./- Зъбчо, В.П. /50г./ - Лунгара, М.И. /38г./- Бижуто, Б.К. /60г./-Биби и 30-годишната Н.М. – всичките криминално проявени. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незакононо автоматично оръжие.

В хода на операцията са били претърсени няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.

След 24-часовия полицейски арест на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения за престъпления. Наложена им е и мярка за задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката „задържане под стража“ за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
8
 
! Отговори
с преди 9 години
Точно както фашистите са трепали червени преди '44 година, нали? Без съд и присъда. Айде стига.
17
11
 
8
 
! Отговори
явор преди 9 години
Е и varg да не мислиш че живеем в комунизма. Та да убивате хора без съд. Всички комунисти заслужавате народен съд и лагери за мъчения от вашия вид за всички престъпления срещу народа да не ги езреждам,а трябва щото хората забравят
16
4
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Абе Вълчане, ти май наистина се вземаш насериозно и не осъзнаваш какво противоречие си. Хайде теоретично да се беше изтипосал като ученик с този външен вид и блузка на Бурзум тогава, какво щеше да ти се случи бе? Комунизма та комунизма- стани кандидат дупетат! на БКП и почвай с политиката.
15
4
 
26
 
! Отговори
s преди 9 години
Абе варг може да е доста объркан, но за това е прав. По бай Тошово, тея всичките щяха да ги попилеят от бой докато станат трудни за рисуване, а който не остиска боя - в безименен гроб. А ти, дето си много психически стабилен демократичен елемент, какво по-добро предлагаш? Килия с ТВ и климатик ли?
14
0
 
36
 
! Отговори
кристиян преди 9 години
До Гневен българинРаботят за Камен Костадинов ако не бъркам името му ... народен представител от ДПС. И не се чудете , защо напоследък тази партия получава много гласове в северозапада !!!
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски толерираше такива банди лухвари и изнудвачи.
12
1
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 9 години
87685
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА да няма съмнение,да бъде поканен независим съд от Северна Корея или по крайно снизхождение от Китай и присъди ще има и изпълнение веднага.
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargалоооо объркания комунист който се кефи на американска музика , вика и крещи колко голям българин бил и колко много обичал русия :)) пак ли си тук бе психически болен човек си ти като твойте умопобъркани дрОгари който незнаят към какво и каде принадлежат ...психически объркани сте вие ...*** ..
9
1
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Познайте какъв цвят и етническа принадлежност имат онези с инициалите.Разбили били.Друг път.МВР знае за всяка такава група,защото са в общ бизнес с тях.Сега търсят показност и някакъв безвъзвратно изгубен пред българите имидж.Нека МВР каже за кои политици и партии са работели тези врачански "бизнесмени".Това искаме.Ловят дребните рибки,а акулите не .
8
1
 
26
 
! Отговори
ined преди 9 години
Щом само инициалите им пишат значи са от боята. Естествено е че ще ги пуснат, няма нужда да ядосват електората преди избори.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и сега ако ги осъдят ..най - вероятно няма , но ако ги ..ще ги осъдят или на условна или на 2-3 години затвор ..за тези хора трябва да има затвор най малко от 150 години ..тези хора никога не трябва да излизат от затвора ..този който си мисли , че тези хора могат и ще се променят е много заблуден и най - вероятно е наивен комунист ! Такива хора не се промянат !!!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В случаи като този си пожелавам сюжети от научната фантастика - ултра бърза съдебна процедура, тези да работят като в трудов лагер до изнемога и безплатно, само с някакви минимални дажби храна. В телата им да има имплантирани капсули с мощен невротоксин и ако направят опит да напуснат някакъв периметър ...
5
1
 
17
 
! Отговори
Главестия преди 9 години
Ся след 72 часа моя двукат ша опрай сичко, щото съм жертва на полицейски произвол.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименбау-бау
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментиращите по-долу явно са ограничени ***. Само това което е намерено в обискираните обекти е достатъчно за повдигане поне на няколко обвинения за незаконно притежаване на оръжие, парични средства и лични документи. Оттам нататък щом е било част от специализирана акция, най-вероятно има вече снети инкриминиращи свидетелски показания и друг материал.Аман от разбирачи в България - всички сте юристи, ченгета, прокурори, политици, икономисти и ей затова няма да се оправим - щото само лаем
2
3
 
41
 
! Отговори
BAU преди 9 години
Мила родна картинка... Всичките криминално проявени, а се разхождат на свобода и вършат нови престъпления.България НИКОГА няма да се оправи!
1
3
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Отговор: НЕ,няма да ги вкарат.некадърно МВР тотално корумпирано + страхливи свидетели.Гаранция за неуспешно ,че и дори прекратено дело!!!