Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете

Родителите на момиченцето искат доживотен затвор
Обновена: 12 сеп 2014 14:02 | 12 сеп 2014 10:00, Александър Попов
158
Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете
Снимка: Булфото

Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана. 

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
33
 
! Отговори
знаете ли преди 9 години
Вие само да знаете как пият граничарите по турската граница. Залагат пари кой ще удари най-много чашки.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11Кви кръвни проби бе. Това 0.6 промила е от издишания въздух в дрегера бе, човече. Я чети внимателно статията. Кръвните проби още не са оповестени.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиянството на един народ.
16
0
 
60
 
! Отговори
не дай боже преди 9 години
бащата на детето да вземе един пистолет и като го види тоя, да му го изпразни в гърдите и главата. това е решението, по албански, но е най-доброто! съдебната система е лабава в България, шофьора убиец ще получи условна в най-добрия случай, ще обжалва дисциплинарката и ще я отменят, защото ще е съзнателно некадърно направена. А ако го гръмне бащата, тогава смекчаващи вината обстоятелства, стрес, временно разстройство на съзнанието, и накрая 5-6 години, предсрочно освобождаване на 3-тата и чао мао
15
2
 
33
 
! Отговори
може преди 9 години
МОЖЕ на международен път да се сложат легнали полицаи и пример за това е село Маринка....
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съставката на млякото неутрализира алкохолните пари до някаква степен.
13
2
 
36
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Ами като нямат право да сложат "легнали полицаи" тогава да забодат по една камера на всеки вход/изход на селото и ще се кротнат. Къде е проблема?И защо в България е такова табу да се слагат стационарни камери по пътищата? Според мен да сложат 2000-3000 камери по пътищата и "шофЕрите" ще мирясат.
12
0
 
61
 
! Отговори
Почна се преди 9 години
1. Никога не се налива, пие нормално2. Никога не карал пил, сега му е за сефте3. Беше много добро момче...
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11ааа, викаш дават му мляко щото бил много гладен ли?
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 11Абе неориентиран, млякото премахва алкохолните пари донякъде.Това е целта с млякото.
9
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе това с млякото не може да повлияе на кръвни проби. Просто е смешно. Той това мляко да не го е инжектирал. То докато влезе в кръвта..ехе. Това са бабини диветини. Голяма трагедия наистина.
8
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Граничните ченгели с млякото са участници в престъпление, макар и косвено. И тези *** с подобен манталитет ще искаш да те спират и да си даваш личната карта за проверка, макар и да не си шофьор??? И като си я забравил у вас да ти каже: ай сега 50 лева актче, човече за т'ва че не си я носиш.
7
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживотна присъда за убиеца, дисциплинарно уволнение и съд за тези, които са му давали кисело мляко!
6
33
 
36
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Това се нарича: ХВАНАТ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО БРЪКНАЛ В КАЦАТА С МЕДА И С ДВЕТЕ РЪЦЕ ЧАК ДО ЛАКТИТЕ!-----------ВЪРНА СЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ ЧРЕЗ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ И ВИЖТЕ ДОБРЕ КАК ПАК СЕ ПОЧНАХА СВОЕВОЛИЯТА ОТ ПОЛИЦИЯТА!!!!
5
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.Тоз за да издъни 4 кофички мляко смятайте колко яко наквасен е бил
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а сега и на съдебната охрана,като се готвят да разрешат 24 часови дежурства представете си какво ни чака на пътя след като се прибират от работа
3
3
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей мтези от гранична полиция дето са му давали мляко и те в панделата за няколко години защото са искали да заличат уликите от убийството.
2
1
 
57
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НЯМАЛО Е КАК ДА ГО ПРИКРИЯТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЩОТО МУ СЕ Е ЗАКЛЕЩИЛА КОЛАТА!
1
67
 
4
 
! Отговори
гошо преди 9 години
При толкова дълги смени възможността човекът да е заспал е голяма. Освен това той е помагал да избутат колата от детето.