Поне 18 дни трябвали за екстрадирането на Василев

Сръбски медии: Банкерът избрал по-простото решение - да се предаде
Обновена: 16 сеп 2014 21:26 | 16 сеп 2014 16:41, Екип на Dnes.bg
54
Поне 18 дни трябвали за екстрадирането на Василев
Снимка: Интерпол

Минимум 18 дни са нужни за екстрадирането на Цветан Василев у нас. Това каза пред журналисти наблюдаващият прокурор по разследването в КТБ Иван Гешев, цитиран от БТА. Той коментира процедурата по екстрадиция по повод информацията от сръбски медии, че банкерът се е предал на сръбските власти.

Още по темата
По думите на Гешев първо трябва да се изчака официалното съобщение до нашите власти от сръбските и след това да бъде даден срок на прокуратурата да представи документи по делото за екстрадирането на Василев.

Българската прокуратура все още не е влязла във връзка със сръбските си колеги, тъй като до момента няма официално потвърждение за задържането на Цветан Василев, съобщи още наблюдаващият прокурор по делото КТБ.

Обвинителят се въздържа от официално потвърждение на информацията, но обясни каква процедура започва, след като издирван български гражданин се предаде на властите в чужда страна.

По думите му банкерът може да бъде доведен в България по-рано от предвиденото, ако сам заяви желание това да се случи.

Мажоритарният собственик на поставената под специален надзор КТБ Цветан Василев беше обявен за международно издирване във всички страни членки на Интерпол, а в същото време имуществото му беше запорирано.

Цветан Василев се е предал на полицията в Белград, тъй като е станало ясно, че е трябвало да бъде арестуван. Той отишъл в полицията с адвокат и казал, че е избрал „по-простото решение“. Това предаде сръбската агенция Бета, като се позова на източник на МВР на Сърбия.

От сръбското МВР са обяснили, че белградската полиция е следяла Цветанов от вчера, след като е получила информацията от България, че той е издирван.

Адвокатът на банкера Константин Симеонов потвърди пред Нова телевизия, че банкерът се е предал.

"Моят клиент се е явил със сръбски адвокат в полицията в Сърбия. В момента е в подготовка за съдебно разглеждане на мярката му за неотклонение по европейската конвенция за екстрадиция”, каза Симеонов.

По думите му Василев не се е крил никога от властите.

Процедурата по европейската конвенция за екстрадиция е доста тромава, подчерта Константин Симеонов.

Адвокатът допълни, че единственото, което Цветан Василев очаква, е оздравяването на КТБ.

В момента Софийският градски съд разглежда искане на Софийската градска прокуратура за отстраняването от длъжност на подуправителя на БНБ Цветан Гунев.

Той е обвиняем заедно с Василев по делото за източването на 206 млн. лева от КТБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Малко са 18 дена!!Ако са 1800 е поприемливо......И още ли не са я "оздравили" тази банка? Толкова пари се пилеят за този де духа сега една банка на българските чорбаджии няма да спасят...? Кой откраднал халал да му са! Окрадоха цяла България ... Че сега ще се циганят за една нищо и никаква банка?!?! И още имало за крадене ..... Те много долни хора били туй комунистите ... Да натрупат толкова много за краденебива ли такова нещо. Те пак "наши" хора присвояват, ама карай.... Свикнахме....
41
0
 
0
 
! Отговори
ама моля ви се преди 9 години
Ей го де е Сърбия. Кви са тия 18 дена? Сякаш ще го докарват от *** на географията.
40
0
 
2
 
! Отговори
БЪДЕТЕ СИГУРНИ....ЧЕ преди 9 години
...132-ТА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ ОТ КТБ , СА ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ .КРЕДИТИТЕ СА ВЗЕТИ ЗА ДА СТАНАТ ТЕ , СЪАКЦИОНЕРИ НА ГАЗПРОМ В ПРОЕКТА -"ЮЖЕН ПОТОК"!ТОЧНО НА ТАЗИ ОСНОВА СА И СКАНДАЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ И Ц;ВАСИЛЕВ!
39
0
 
2
 
! Отговори
БЪДЕТЕ СИГУРНИ: преди 9 години
АКО СИ ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ , Ц.ВАСИЛЕВ ЩЕ БЪДЕ УБИТ ОТ ТИЯ 132-*** КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ!ЗАЩО НАПРИМЕР , НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРЕДИТОР НА КОВАЧКИ БЕШЕ УБИТ??!!
38
0
 
1
 
! Отговори
РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА: преди 9 години
....ЧЕ 132- ЧОВЕКА СА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ , ИЗТОЧИЛИ И СИ РАЗПРЕДЕЛИЛИ СУМАТА ОТ 6-МЛРД.ЛЕВА ОТ КТБ??!!ТОВА СИ ПРИЗНА К.ПАРАМОВ!КТБ, НЕ БИВА ДА СЕ ФАЛИРА ---ЗАЩОТО ТИЯ 132-ЧОВЕКА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ!!!ТОВА ОЗНАЧАВА ДА ГРЪМНЕ ЦЕЛИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ!ТОВА ОЗНАЧАВА --ЧЕ ЕДНИ ОТ ПОЛУЧАТЕЛИТЕ НА ПАРИТЕ , СА ШЕФА НА ПАРТИЯ " ЛИДЕР" и ББЦ!Защо в магазините "ЕВРОПА" бясно рекламират ***???НЕ ЧАТКАТЕ ЛИ?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя май няма да избегне бреникето.дошубя го и се предаде.
36
0
 
4
 
! Отговори
случаен преди 9 години
добре де ако е откраднал толкова милиони кога ще се предаде ?????ако съм взел 200 300 милиона юар и чао бамбини.
35
0
 
5
 
! Отговори
гаф № 15-15 преди 9 години
Мустака може да ги замеря от тук до изборите всеки ден по западните медии, защото български няма. По един документ на ден да показва - до изборите няма да има държава.Жалко, че няма да е жив до тогава.Вместо това ще гледаме приказки от 1001 как ще се съживи Химко. Пардон, КТБ.Все едно не сме го гледали досега!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ ОБВИНЯВА НЯКОЯ ДРУГА ЗА КТБ.ЗНАЧИ НА ВСЯКА Е ТОПНАЛА ЗАЛЧЕТО.
33
0
 
10
 
! Отговори
nn преди 9 години
В държавата на мафията нищо не е такова,каквото изглежда!Няма да разберем истината никога,тук законите и справедливостта имат друго значение,не общоприетото в света.
32
2
 
4
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
Има и още един интересен детайл... В следващите месеци ще трябва да се приеме бюджета за 2015 и това ще трябва да го направи новото правителство (евентуално на Герб, ако изобщо успеят да го сформират)... Ще трябват много пари... дори и за "спасяване" вложители... :) Няма да лесно да се приеме бюджета :) Освен, ако... някой не реши с магическа пръчка казуса от статията...
31
6
 
2
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
още преди години, държавата подготвяше почвата за тия събития, изисквайки държавните фирми да не държат всичките си пари в КТБ... Сценарият е бил написан по времето на Герб още... Събитията се случиха след посещението на Боко в САЩ... - анализирайте и свързвайте нещата :)
30
0
 
10
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
Не бързайте да оплювате Цветан, защото алтернативата е Делян...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AIDE MUSTAKATIA STIGA DOSEGA SI OBLIZAL MUSTAKA SI.MISLI SEGA OT KADE DA SE IZMAKNESH
28
4
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Двамата Цецовци в обща килия - Цв Цв + Цв ВКаква хармония само!
27
1
 
20
 
! Отговори
viewer преди 9 години
Никакви 18 дена. Да му правят едно предаване "Предизборно с Цветан Василев" по БНТ и сеирите да започват веднага. Ако не хляб, то поне зрелища...
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестърите скачаха срещу КОЙ и КОЙ им зашливи един шамар на спестяванията им !
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edna banda koito ograbiha darjavata naroda i sega sashtite praviat piari taka za seir ,samo voina i vs shte se opravi za da se izgradi nanovo palna razryxa e taia darjava totalno razgrabena mizerna.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кой знае и на него кой му е нареждал...
23
1
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Само на мен ли ми се струва, че личната информация в това гето за нищо я нямат?