Цялата истина за КТБ ще излезе в съда, зарече се Цацаров

"Екстрадицията на Василев вече е само в ръцете на Сърбия"
Обновена: 19 сеп 2014 14:06 | 19 сеп 2014 14:06,
44
Цялата истина за КТБ ще излезе в съда, зарече се Цацаров
Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече цялата истина за КТБ да се изнесе в съда. „Там няма да бъде скрито нищо и ще станат известни много неща“, обясни обвинител №1 в Пловдив, цитиран от радио „Фокус“. Цацаров предположи и че нещата, които ще се чуят в съдебната зала, няма да имат толкова пряко отношение към работата на банката като финансов механизъм и начин на банкиране.

Още по темата
„По-скоро те ща са като работа на банката в стерилна среда, която е създадена от държавните органи и като работа на една структура, която е осъществявала цели съвсем различни от преките цели на една банка“, каза главният прокурор. Той беше категоричен, че истината за банката няма да бъде скрита.

Цацаров потвърди, че молбата за екстрадицията на Цветан Василев е подписана вчера от българската прокуратура и днес трябва да бъде предявена до компетентните сръбски власти. Главният прокурор обясни, че от българска страна е действано по най-бързия възможен начин. „Оттук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд“, каза още той.

Цацаров обясни и че според процедурата за екстрадиция в Сърбия решението на съда трябва да получи санкция на правосъдния министър на Сърбия.

„Цветан Василев може да обжалва екстрадицията, но по българския закон”, разясни още главният прокурор.

Преди дни съдът в Сърбия определи мярка за неотклонение „подписка“ на мажоритарния собственик на КТБ. Василев се предаде на полицията там във вторник, след като беше издирван от „Интерпол“. Банкерът е с повдигнато обвинение в България за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 206 млн. лв.

В четвъртък втори съд у нас окончателно отказа на банкера да отмени ареста от 72 часа, който прокуратурата иска за Василев след прибирането му в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
13
 
! Отговори
симеон сакскобурготс преди 9 години
Забрави да кажеш: " Вервайте ми!".
19
0
 
13
 
! Отговори
Синоптик преди 9 години
Мъглата е гъста, не се бойте ще стане още по-гъста!
18
0
 
15
 
! Отговори
vivian преди 9 години
Така и не мога да разбера какво точно прави г-н Цацаров в тази държава....
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето го и моя приятел.Тъжно изглежда на снимката,защото се досеща,а е и дълновиден мъж.Еврото се срива спрямо лева.Политиците стават безпомощни пред предприетите стъпки от страна на Брюксел.Народа ще се разбунтува.КТБ ще отвори врати само за гарантираните депозити.И тук става вече интересното.Милионерите ще отмъщават на политици, БНБ...След кат шоуто в колизеума приключи еврото ще се стабилизира спрямо лева.От кога *** е по-велик от Европа?Защото в момента е точно така.
16
0
 
9
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Също така няма случай издирван и предал се или хванат от интерпол да бъде пуснат на свобода. Той остава задържан докато се екстрадира за съответната държава и след това свободата му се решава в неговата страна. Държавата ни създава фълшиви балони докато се разберат какво да правят.
15
0
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи в БГ съдът и прокуратурата, даже и пред тях да е извършено убийство или каквото и да е престъпление, пак нема да могат да решат и отсъдят нищо! Така, че тоя *** за каква истина говори, че щяла да излезе!? Точно в БГ съдът и прокуратурата са потънали толкоз истини, че и тихия океан не може да ги побере!
14
0
 
12
 
! Отговори
ПРОКУРОРСКА РЕПУБЛИК преди 9 години
КАК НЕ ГО Е СРАМ ЦАЦАРОВ. НАПРАВИХМЕ Я ДА ЧАКАМЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ СЪД ДА РЕШИ КРИЗАТА С КТБ. СЪС СИГУРНОСТ"НАШИТЕ" ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ, ЩЕ ПЛАТЯТ КОМИСИОНИТЕ НА КОГОТО ТРЯБВА. БОКО, ЦАЦАТА,ПРОКОПИЕВ И ДРУГИТЕ КРАДЛИВЦИ ЩЕ ОГРАБЯТ ПАРСАТА,А ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ГО ДУХАТ. ЩОМ ОПРЯХМЕ ДО СЪДА, РАБОТАТА Е БЕГАЛА. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕТЕНО, БАНКАТА ОГРАБЕНА ОТ МУТРИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ. НАРОДЪТ ДА МИСЛИ ПРЕДИ ДА ПУСНЕ БЮЛЕТИНАТА.ВЪН МУТРИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ ИМ ОТ ВЛАСТТА.БЪЛГАРИЯ НИТО Е ПАРЛАМЕНТАРНА СЪС СИГУРНОСТ Е
13
0
 
13
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Знаете ли какво значи "мижи да те лажем"....наистина вярвате на това заблуждаващо говорене? Няма никакви такива истории "от Сръбския съд" да зависи...това е пълна лъжа. Когато някоя държава пусне някой за издирване през интерпол плаща десетки хиляди долара или евро...всяка държава която работи с интерпол може да задържа, след което го предава на съответната страна а не да решава дали да го предаде...това е комедия което говорят
12
0
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Българската Прокуратура и Българския Съд нямат равни на себе си по целия свят! Само те могат с години да протакат следствия, дела, че това, че онова и всички се опират на законите ковани в нашия "велик" Парламент! Не държава, а карикатура! Какво стана с печатницата за бюлетини в Костинброд, има ли виновни, има ли осъдени, някой да понесе някаква отговорност?!? Нее
11
0
 
7
 
! Отговори
готин преди 9 години
абе кво го мота тв бе отиваите и го взимаите и да казва кои са замесени там и да си влизат в тюрмата за 10,15г и това е
10
0
 
20
 
! Отговори
V преди 9 години
Цацаров,одавна никой не вярва в прокуратурата ,последно можеш да направиш справка с ЖП катастрофата при Калояновец,където прокурорите водят разследването само към вина на машиниста ,едни журналисти показаха друга истина.Затова за КТБ истината трябва да излезе пред обществото не в съда.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А истината за цацаратурата и тя ли ще лъсне там?
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е било в ръцете на Сърбия .ами българските евродупетати в Брюксел не може ли да натиснат комисийките които се занимават с интеграцията на Сърбия в ЕС да го предадат час по скоро ? къв *** го дирят там след като няма да обслужват интересите на България в ЕС .
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата истина която ни обещават може да бъде извлечена от хората които гравитираха около КТБ. Защо е нужно да се чака?
6
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Там няма да бъде скрито нищо и ще станат известни много неща- Сигурно вярва и в Дядо Коледа
5
1
 
11
 
! Отговори
цаца,но в консерва преди 9 години
Тя истината е ясна.Сега се мъчат всички да замажат фекалиите които исра шайката Орешарски -Станишев и цялата кохорта Руски агенти платили с парите от КТБ ненужните никому тръби за "Южен Потоп" обллужвали "Големио чЛен "на агент Гоце.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цаца, кажи си за кредитната карта без лимит от КТБ, ще ти олекне
3
0
 
8
 
! Отговори
Оптимист преди 9 години
Да бе , да но кога?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
действай прокуроре, действай, не ти плащаме за да слушаме празни приказки
1
0
 
13
 
! Отговори
да бе, да преди 9 години
Надай се,к.ре ...