5 г. затвор за румънски тираджия, убил 2-ма на „Хемус“

В тежкия сблъсък до село Яна бяха ранени петима
Обновена: 26 сеп 2014 14:41 | 26 сеп 2014 14:38,
13
5 г. затвор за румънски тираджия, убил 2-ма на „Хемус“
Снимка: архив Булфото

Софийски градски съд осъди на 5 години затвор румънския тираджия Мариан Вилку, който предизвика тежка катастрофа на „Хемус“ край село Яна миналото лято. Тогава загинаха двама души, а петима бяха ранени.

Още по темата
На 19 август 2013 година малко преди официалното откриване на новия участък на магистралата в района се сблъскаха три ТИР-а и четири коли. Катастрофата стана в стария участък на магистрала "Хемус", в посока София, малко над моста на село Елешница.

Заради катастрофата откриването на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус" беше отложено с няколко часа.

По-късно разследващите обявиха, че причина за жестокия сблъсък е несъобразената скорост, с която се е движил  Мариан Вилку. Според проверката той се е движил със 118 км/ч. 45-годишният Вилку беше арестуван и по-късно обвинен за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лица.

Днес съдът реши, че румънецът ще лежи 5 години зад решетки при първоначален общ режим. На Мариан Вилку му бе отнето и свидетелството за управление на моторно превозно средство за период от 5 години. Той ще трябва да заплати разноските по делото на стойност 2 634 лева.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
петров преди 9 години
А за Ставийски??? Трябваше да е изгнил в затвора този ***!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
смешко преди 9 години
Да сметнем българите, колко убиха и колко от тях са в затвора..Сещам се за един протест..Бургаско дете убито на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ОТ МОТОРИСТ С БГ регистрация..грък се вряза с порше в спирка в Пловдив- младо момиче бере душа..Народе, за ,,нашите" дават условна! Ние сами, се трепем по пътищата и нямаме осъдени..Нека има равностойно правосъдие..Всеки, който причини смърт на пътя по НК да лежи минимум 25 г. Затворниците имат една поговорка: Който влезе в затвора-излиза, но който влезе в гроба-никога
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее българското правосъдие!!!!! Тия на запад с по няколкото доживотни присъди ряпа да ядат...
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затвърждава се мнението ми че румънците и турците са едни от най-долните шофьори!
7
0
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
СПОКО ЙОСКО КОЛКО УБИ..АМА НАЛИВА НА ПАРТИЙТЕ ПАРИ ОТ ДРОГА И ГО ПУНАХА..СТАВИСКИ КОЛКО..ПИЯНИЯ МУТРО МИЛИЦИНЕР МИТНИЧАР..ЧЕ ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРЕД ИЗЛЪГАХА ЧЕ КЬОР КЮТУК ПИЯН Е В НОРМИТЕ..МАКАРИ ЧЕ ВСЕКИ В БГ ЗНАЕ ЧЕ АКО ПЛАТИЯ НА МИЛИЦИОНЕРА И ДА Е УМРЯЛ ОТ АЛКОХОЛНО ОТРАВЯНЕ ПАК ЩЕ СИ Е ТРЕЗВЕН КАТО ДЕВА МАРИЯ..НАРОДЕ ПОМАГАЙ НА НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ..БИЙ СЕ САМ
6
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Само 5 год. за 2 отнети живота?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4 И това каква връзка има че мамалигата е карал ТИР със 118 км/ч, при условие че на мястото имаше ограничение 80? А? Само недей казва че "ако беше открита магистралата - това нямаше да се случи", защото има и други "ако" - ами "ако въпреки откритата магистрала пак имаше опашка поради друга катастрофа" - какво правим тогава, пак ли някой друг ще е виновен?
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помня.Забавиха откриването на напълно завършена магистрала, защото министъра на транспорта се фръцкаше из чужбина и трябваше всички да чакат!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле на какво приличат колите...
2
1
 
22
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Е как бе! Това за граничен полицай се води "нещастен случай" и да си ходи вкъщи.
1
0
 
30
 
! Отговори
doncho преди 9 години
Сега трябва да се радваме ли? Тия 5 години са прах в очите на хората. И 10 години са малко!