Януарският доклад на ЕК може да ни отдели от Румъния!

Правосъдният министър предупреди, че трябва да излъчим визия за реформа
Обновена: 26 сеп 2014 13:59 | 26 сеп 2014 10:44, Веселина Йорданова
53
Януарският доклад на ЕК може да ни отдели от Румъния!
Мартин Иванов. Снимка: БТА, архив

Януарският доклад на Брюксел е възможно да бъде първата стъпка за отделянето на България от Румъния, предупреди правосъдният министър Христо Иванов пред БНР.

По думите му намираме се в дълбока криза на институционалния ред и държавността. Много хора от съдебната система не разбират това, че България все повече се превръща в новия "болен човек" на Европа, в слабото звено, заяви още той.

Още по темата
Според него вчерашният избор на ВСС, който не избра нов председател на Върховния касационен съд, е поредният пропуснат шанс да излъчим ясна визия за реформа. Думата "реформа" отсъстваше от вчерашната процедура, категоричен е министърът.

Следващата процедура на избор трябва да е изцяло на територията на темата за съдебната реформа, темата за отстояването на независимостта от председателя на ВКС, темата за лидерството на съдебната система, на съда, смята Иванов.

Той посочи като една от големите теми в реформата съдийската независимост и самоуправление.

"Нямаше договорка, защото нямаше и резултат" - така Иванов коментира вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет.

Служебният министър заяви още, че трябва да бъдат преодолени определени зависимости в съдебната система.

„Избор не се прави, ако няма политическа сделка. Това е формулата, която видяхме, така беше и преди няколко месеца с главния съдебен инспектор. И понеже в момента сме в едно междувластие, няма политическо решение как да бъде изиграна картата с председателя на ВКС, поради което не се състоя и мнозинство“, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
KUK преди 9 години
GORKIAT MINISTAR NIAMA PARI DA OTIDE NA BRASNAR.BEDNA DARGAVA--BEDNI MINISTRI.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тогава може да сме напуснали ЕС
41
1
 
9
 
! Отговори
?? преди 9 години
Румъния не избира БОДИГАРДА на Чеушеско ,за Министер Председател , както се прави в България и който продава българските интереси !
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До овчоландияНие блеем-добре. Ами ти какво правиш *** тесноноса? Ти с какво се различаваш от всички които критикуваш? Ти защо не се погледнеш отстрани! Защото не можеш.Защото ти си мършата.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно. Брюкселските меки китки подготвят поредния предлог, с който няма да пуснат европейските пари и догодина. Хазната им е празна и им е идеално да реализират икономии от територии като нашата, защото тук държава и държавен (национален) интерес няма...
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13Как няма да са по-напред като не са назначили за министър председател бодигарда на Чаушеску? Ако го бяха направили сега щяхме да сме едно неделимо цяло.
37
0
 
8
 
! Отговори
латерната преди 9 години
Тази пиеска ни я пробутват вече 7 години - ту румънците са преди нас,ту ние сме пред тях,а през цялото време делим последните две места,сякаш натирването ни в евроГейския обор е било направено,да ни ползват за повдигане на самочувствите на другитенещастници,които просто са само малко по-добре от нас.Имам чуството,че участвам в някакъв *** политически маратон,където непрекъснато да чакам,кога съдията ще размаха поредната санкция.Ама,не е луд тоя,който яде зелника.Лудите сме ние,говедата от обора,
36
0
 
6
 
! Отговори
овчоландия преди 9 години
Какво хленчите бе,овчици! Ще ви рИформират,докато окончателно ви деформират,за експонати на гробарските фирми.Стойте,чакайте,блейте по форумите.Чакайте поредното преброяване на овцете,наречено "избори",за да си изберете поредния стригач,който вече ще се е преквалифицирал, в касапин.Стойте си,чакайте си,блейте си.Времето,искате или не, е "тяхно" и те добре знаят това,защото ви познават добре.Време е, добре да осмислите,написаното от от дядо Славейков,през 1875 г. - "не сме народ,а ***..."
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, колко съм намразил тази дума, "визия"... Визия е празна дума, маркетинг за чалга певица; предположение, че може би е време да помислим за възможността да обсъдим с комисиите правенето на нещо, най-общо казано. Нужни са действия, а не визии!
34
0
 
8
 
! Отговори
177 преди 9 години
Стига сте констатирали и предупреждавали. Направете нещо! Вие трябва да го направите, а не до говорите като че ли сте някакви странични наблюдатели. И престанете да се оправдавате със съдебната система. Тя не е реформирана защото вие -политиците не искате да е реформирате. Тя не може да се реформира сама. Вие трябва да напишете такива закони, по които да работи системата, така че да няма възможности за лесно измъкване на престъпниците.
33
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Кражбите и малоумното управление при царя и двете тройни коалиции трудно ще бъдат наваксани. Особено Орешаровата простотия няма равна - за година и малко спряха еврофондовете, направиха банкова криза (от която тепърва ще страдаме) и още куп глупости. Хубавото е, че задкулисието излезе наяве, Волень се разкри, а БСП върви уверено надолу
32
1
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Всичко идва от съдебната система която е съсипана. Независим съд. Който да съди справедливо и всичко се нарежда - като осъди няколко корумпирани, няколко мутри, малко крадци и убиици. Да се даде ясен знак че не може да се продължава така. Но уви... не и в България. Тук съда обслужва крадците и убииците.
31
2
 
3
 
! Отговори
План преди 9 години
Едмонд дьо Ротшилд е казал през 1992 г. че в 2030 г. няма да има нито българи, нито България ! Всички евреи са семити - сефарадите, хазарите, хасидите, шалашите и другите. Бен Ладен е хазар: областта в централен Афганистан с площ 162 345 кв.км. се нарича Хазаристан ! Индийци, пакистанци, араби, Бангладеш - всичко е семити.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26zA POVECHETO NESHTA SI PRAV, NO ZA BANANITE, SHOKOLADA I OORTOKALITE, SE UVLICHASH. Shokolad i portokali imashe postojanno, banani - ot vreme - na vreme, no mozjehme da si kupim po njakolko kila. A sega kupuvame po 1-2 banancheta - gnili. Za domatite - da ne govorim. A vizj - otrovni hrani njamashe. A sega - izobilie. Pljuskaj narode tup. Taka che ...
29
0
 
5
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
ква еропа бе, кой от теа , уредили се на теа постчета та да краднат, че пусне кокало ей така!? Само чрез млатен стаа работата. десни, леви, турци, - се си е у гъ зо, яко крадиение!! А тъпио бг че се мрази по между си за от леви, за от десни и тн и тн... проЗЗ народ - вън от ЕС.
28
5
 
12
 
! Отговори
fanta преди 9 години
"Свобода" - правото на СAЩ безнаказано да се занимава с тероризъм."Резолюция" - документ, закрепващ юридически правото на "Свобода"(четем горенаписаното)"Демокрация" - натрапване на президентите на Сащ и други страни лица, изгодни на американското еврейско лоби."Демократически морал" - 30 сребърника, смятани в $ по днешния курс."Демократическа революция" - държавен преврат организиран от ЦРУ."Демократически промени" - началото на края организиран от ЦРУ."Демократичните стремежи" - утвърждение на Сащ че в дадена страна, народа иска "Демократически промени"(четем горенаписаното).
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STIGA REFORMI, BE! STIGA!!! OT REFORMI OSTANAHME BEZ ZUBI, VLACHIM SE KATO PREBITI KUCHETA OT BOLESTI, IZNEMOGVAME S 65-70 % DANATSI I TAKSI (FEODALIZAM), MISLIM SAMO ZA HLJABA, KULTURATA E SAMO SPOMEN. V sushtoto vreme moshenitsi i profazjnitsi poluchavat p 3 - 5 000 leva zaplata plus oshte mnogo drugi dohodi. Tova e jarostna disjriminatsia na naselenieto. Zatova v suda 95 % sa korumoirani i trjabva da se isgonjat ot sistemata! NO, otkude da vzemem CHESTNI !!!!!! GENUT NI E UVREDEN!!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
отврат преди 9 години
министре, обръснисебе!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А може ли да има найстина реформа и то работеща, и то за народа а не за политиците?А да не бъда само "визия че реформираме"Вече 10 години докарваме визия само, ама на практика... .
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябват уволнения и съкращения в съдебната система която се напълни с търтеи. Синдик във фалиралата КТБ гепи по 7 бона на месец.