Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
А НА МОМЧЕТО С БМВТО ДАЛИ НЕ МУ ПРЕБЪРКА ПОРТФЕЙЛА?? СИГУРНО И ТВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...ХАХАХА.....ДА ЗАКРИЯТ КАТ ИЛИ САМО РЕГУЛИРАНЕ, ВСЕ ПАК НЕ ЖИВЕЕМ В 1984ТА!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като го изгоните какво? Ше му дадете поле за изява! Всички мафиоти са бивши полицаи!Такива да влизат 15-20 години в затвора, да се изявява там! Обществото ни няма нужда от такива престъпници на свобода!
38
2
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Много просто(нека ни глобяват), ми недавайте лапачка на куките за да не се нервите че взимали!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не му бърка в сжоба, но злоупотребява с власт, което е още по лошо!Навремето мутрите вършеха същото! Бяха ин дали неограничена власт политиците!
36
3
 
25
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
между другото има вече достатъчно евтини камери за кола, включват се в запалката и добре се скриват. аз имам вече и чакам с нетърпение милиционерчето на което с кеф ще му *** мамата след това по телевизията и в съда.
35
3
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до 39: алооо, милиционерчетоооо. да ти кажа - вземането на подкуп е престъпление. независимо дали си бръкнал в джоба или си го изискал без да бъркаш в джоба.катаджийчето 39, да знаеш следващият път - вземеш ли подкуп и те щракнат - е**ха ти мамата.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До катаджияГрубо изказване, приятелю! Ако наистина сте служител на КАТ, пожелавам Ви главна роля в едно малко по-професионално видео, с така бленуваните свидетели, поемни лица и пр. Успех!
33
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 9 години
Къде ги видя тия качествените и трудолюбивите не знам.Полицаите иззеха функциите на мутрите, нарочно ги избират такива, само хора с извратено престъпно мислене! Такива хора им вършат работа, да тормозят и подтискат хората, да не надигат глава! Всички са такива, от горе, до долу, наред с политиците!
32
2
 
18
 
! Отговори
Ало, Танов преди 9 години
Между другото, ако това беше в Русия, този катаджия незабавно получаваше командировка в някой трудово-възпитателен център.Защо ли? Ами защото в Русия видеозаписите са доказателствен материал и се взимат под особено внимание от съда. А в България видеозаписите не са доказателствен материал. А, както разбрахме от аферата "Мишо-бирата" и аудио записите не са доказателствен материал.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го уволняват дисциплинарно и да НЕ МУ ИЗПЛАЩАТ 15 заплати!!! търтеи в тази държава бол!
30
8
 
20
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
Не виждам в клипа ченгето да бърка в джобовете на хората и да им взима пари , точно обратното , те сами и по собствена воля си ги дават . А ги дават защото са направили нарушение ,ми като не караш по правилата и те хванат понеси си отговорност ,да ти напишат акт и внеси глобата в държавната хазна . Ама нали всички сме тарикати , кой от кой по умен и разбирачи по всичко , хем искаме да се отървем ,хем после ревем .
29
4
 
13
 
! Отговори
otnosno преди 9 години
Тези, които са дали подкупа също са подсъдими, така че си помислете дали ще уволнят катаджията...
28
18
 
7
 
! Отговори
катаджия преди 9 години
На баба ви хурката -папарашки видеа в съда не минават !!! Единствено ако те хванат на място с белязани пари ,пред свидетели и поемни лица !!А на на вас заблудени овчици ви остава само да се радвате и да злорадствате ,ама файда от това няма !!!Пък и не видях онзи да му бърка в джоба ,а сам шофьора да му подава пари ,което значи че по действащия закон носи също наказателна отговорност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Не съм съгласен с теб,че това е Полицията,като цяло! Има много качествени,трудолюбиви и честни хора,но няколко алчни *** съсипват всичко до което се докоснат!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на всичко отгоре били с 200 милиона дефицит и преразходи. в бг има 3 пъти повече полицаи като процент в сравнение с Румъния и 5 пъти повече от Европа.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тзи мазен *** няма място не само в МВР,но и в никоя друга частна или държавна структура!Нека всеки подобен говняр,да бъде изритван незабавно и във всички документи,които са му необходими за намиране или кандидатстване за работа,до края на живота му да пише: УВОЛНЕН ЗА КОРУПЦИЯ!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е огледало на ЦЯЛОТО общество в БГ.
23
0
 
21
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Полицаят е за уволноние по принцип. Ама колко още работят така? Вината е най-вече в нас, правим нарушения и гледаме да минем с двайсетачка, вместо да се спазват правилата.
22
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е полицията! Вижте се хубаво! После уважение и распект към институцията искате!
21
4
 
38
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Клипа е супер.Както и полицая, мазен и добре охранен.