Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Абе големи моралисти,голямо чудо.Обзалагам се,че голяма част дават,без да им искат,за да си спестят проблеми и после, те са най-активните моралисти.Мале,мале.
59
3
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 9 години
Абсолютно точен коментар! Нищо не може да се направи в следствие на този запис. Другия път когато снимате подобни се обърнете към компетентните органи да скроят шапката на такива /ако ви стиска де/
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато има такива които дават,ще има и такива които вземат.Не само полицаите,но и тези които дават трябва да бъдат подведени под отговорност.Не е луд този който яде баницата,а този който му я дава.
57
0
 
15
 
! Отговори
Дядо преди 9 години
Каква проверка ще правят?! Има го черно на бяло! По-голяма "проверка" от това здраве му кажи!
56
1
 
31
 
! Отговори
някой преди 9 години
Аз да ви кажа какво ще стане. Нищо. Защото съгласно невероятния български закон този запис не е доказателство, тъй като камерата не е СРС и няма съдебна заповед за използването и. Така е написано, че никога да няма осъден, освен ако не трябва да бъде премахнат някой, който не плаща. Единствено ще му остане срамът и унижението, ама като му гледам мазната физиономия едва ли знае какво е това.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ повечето полицаи са пълни ***! Как пък за 7 години в чужбина веднъж не се намери полицай като ме спре да се държи грубо, да ме пита какво работя аз и родителите ми, а в района на 6то РПУ в София даже веднъж ме и заплашиха, че ако не дам подкуп ще ме подхвърлят пистолет в колата.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просяците не са престъпници приятел!
53
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
явно 39 се прави на луд личи че е ченге
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prosqci sa za6toto si prosqt pari prosqci sa prave komentara po dolo
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те такива като тоя, като им дават да крадат по 20 лева, пазят *** на тоя дето краде по 20 млд!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де да бяха просяци! За жалост не са!
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не го оправдавам, ама това е най-малкия проблем. Онези горе откраднаха не 20 лв, а поне 20 млрд и никой не им търси отговорност.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova nesa policai tova sa prosqci samo v BG moje6 da vidi6 takova ne6to e ama da nezabravqme koi ni upravlqva
47
2
 
9
 
! Отговори
999 преди 9 години
на тоя и джипа бих му взел, той може би от законни занимания си го е купил
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То навремето и мутрите така на никого не бъркаха в джоба, ама им ги давахме нали?
45
0
 
18
 
! Отговори
тТт преди 9 години
Така като го гледам - възрастен ми се вижда. А дали вече не е бил посъветван и не си е подал рапорта за пенсиониране, да си вземе едни 20 заплатки накуп и да се пенсионира поживо-поздраво с 20 хилки за сметка на кой - на данъкоплатеца, разбира се!
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти не гледай шофьора що дава, щото със сигурност го принуждават! Гледай ПОЛИЦАЯ, човека на котото сме гласували доверие, който би трябвало, да отговорен, за реда и да предотвратява престъпления!
43
11
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Злобничък ми се виждаш , явно много пъти си го отнасял и то заслужено ,а камерката можеш да си я - нали се сещаш къде ;))))
42
0
 
22
 
! Отговори
do 39 преди 9 години
Това е ВЗИМАНЕ НА ПОДКУП!!! Съзнанието на българина до толквоа ли се изкричи, че това вече не е престъпление! Това е много по-тежко престъпление от кражбата! Става дума за длъжностно лице и то ПОД ПАГОН. Този дебел търтей, дето едвам си мърда *** да стигне до колата е за моментално уволнение. Да не му се изплащат 15-20-те заплати като наказание и да му се наложи ГЛОБА за взимане на подкуп.
41
5
 
15
 
! Отговори
пътник преди 9 години
Не защитавам катаджиите-те имат трески за дялане,но защото този в джипа дава пари?Ако не е направил нарушение,няма защо да дава.Еднаква степен на вина имат даващия и вземащия.За джипаря 20 лв. не са проблем-такива правят катастрофи,раняват хора и пак излизат сухи.Но катаджията е виновен,че вместо да състави акт(ако е необходимо)се унижава за 20 лв. Много строг контрол трябва да има навсякъде-защо не снимат тези в министерствата-с един подпис си осигурява живот и след пенсиониране.