ВСС: Трябва да спечелим доверието на ЕК и обществото

"Има още много какво да се желае в нашата работа"
11
ВСС: Трябва да спечелим доверието на ЕК и обществото
Снимка: Ройтерс, архив

Според представляващия ВСС Соня Найденова докладът на ЕК дава обективен прочит за състоянието не само на съдебната власт, но и на държавата в борбата й за реформа на системата и корупцията и организираната престъпност.

Още по темата
"Това един документ, който може да послужи както на всички членове на ВСС, така и на всички останали институции, които са обект на мониторинг в рамките на механизма за сътрудничество и оценка, за да се обединят усилията в посока демонстриране на стабилност и повишаване на доверието в ангажираните институции", каза тя, цитирана от „Фокус“.

По думите й трябва да се спечели доверието както на ЕК, така и на обществото.

"ВСС приема отправените препоръки, които се отнася до неговите отговорности. Несъмнено има още много какво да се желае в нашата работа. Вярваме обаче с партньорство както на изпълнителната, така и на законодателната власт и ще успеем да постигнем резултати, така че в следващия доклад да бъде отчетен по-голям напредък и устойчивост в наблюдаваните области: правосъдие и вътрешен ред", заяви тя.

Найденова обясни, че през целия период на политическа нестабилност в страната, така както е отбелязано в доклада - съдилищата, прокуратурата и ВСС, са били тези институции, които са работили непрекъснато.

По думите й до някъде е разбираемо, че някой от констатациите, които сочат недостатъчен напредък в дейността на правораздаването и на ВСС са обект на по-засилено внимание в доклада.

"Въпреки това отправени са препоръки, които да касаят всички институции в държавата. Хубаво е да гледаме на този доклад, на констатациите и на препоръките в него като такива, които се отправят в страната като цяло, защото предмет на оценка не е само работата на ВСС в този доклад, но и правителството, Народното събрание и някои други независими държавни агенции и органи, които имат отношение в някои от наблюдаваните области", подчерта Соня Найденова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: докладекВСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Все думи "трябва", ами СПЕЧЕЛЕТЕ ДОВЕРИЕТО" без да парадирате, с действия, не пак да ми пускате престъпниците, митничарите, политиците и т.н. Дето всички ги знаем какви заплати вземат и в какви палати живеят. Само вие "нямате доказателства". Тъпо е!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До коментар номер 8Лошото е, че явно на никой не му пука. Това е най-тревожното в цялата ситуация. Няма никаква реакция от страна на народа за това че ги яхат едни и същи мутри и то вече втори мандат.
5
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
днес В ИТАЛИЯ СА АРЕСТУВАНИ 180 МАФИОТИ--- В БЪЛГАРИА ТЕ СА НАЧЕЛО НА УПРАВЛЕНИЕТО И НЕМА ДРУГ ИЗХОД ОСВЕН АК 47
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гражданите ще повярват на съда, когато съдиите започнат да спазват законите и да съдят според законите, а не по уж "съвест" и когато забранят на монополистите като топлофикациите да грабят хората. И когато съдиите у нас признаят въховенството на законодателството на ЕС над нашето.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е либе за китка, доверие ще печелят :D :D :DТия мурафети минаваха през 90те някъде.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще го спечелите, то това да не е тото да се спечели на късмет. Какви са тези празни приказки, цялата съдебна система е една прогнила лодка, която дърпа цяла България към дъното с подмолните си безочливи действия.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
`айде, печелете го по-бързо това доверие, че до месец-два ще ви издухат.