Шефът на свиленградската митница е пипнат с два подкупа

Караиванов е оказал съпротива при задържането си
Обновена: 29 яну 2015 14:01 | 29 яну 2015 12:20, Анисия Иванова
33
Шефът на свиленградската митница е пипнат с два подкупа
Снимка: Reuters, архив

Задържаният началник на Митница-Свиленград Тодор Караиванов е получил два подкупа в продължение на 30-40 минути, съобщиха от прокуратурата.

Снощи стана ясно, че изпълняващият длъжността началник на митницата там е арестуван след специализирана акция на ДАНС в административната сграда в края на смяната си.

Още по темата
Разследващите са установили, че първият подкуп е бил в размер на 600 лв., а вторият – на 600 евро. Караиванов е задържан на местопрестъплението след получаване на втория подкуп.

При задържането той е оказал съпротива. Извършено е претърсване в кабинета му в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу Караиванов в понеделник. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

От прокуратурата уточняват, че Караиванов ще бъде привлечен като обвиняем. Той ще бъде задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено и искане за постоянна мярка за неотклонение.

Следствените действия продължават и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
39
 
! Отговори
Някой преди 9 години
"... преди два дни получи награда за висок професионализъм лично от Ваньо Танов..."(цитат от dnes.bg)Я сега се захванете и разследвайте, ама подробно и Ваньо Танов!!!
3
1
 
45
 
! Отговори
отличнк преди 9 години
преди 2 дни бил награден от Вальо Танов за отлична работа
2
1
 
33
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хубава работа ама българска .)Да взима подкуп и след това да оказва съпротивление -само човек който има зад гърба си някой голям бос може да постъпи тъ )
1
1
 
34
 
! Отговори
кой преди 9 години
цирк за пред брюксел, а тировете с контрабанда пак ще си минават