Братът на съдия Ченалова: Тя не се е укривала!

Адвокатът обяви, че сама се е предала в следствието
Обновена: 15 апр 2015 08:55 | 15 апр 2015 08:54,
21
Братът на съдия Ченалова: Тя не се е укривала!
Адвокат Станимир Ченалов. Снимка: Нова тв

"В резултат на натиска, Румяна Ченалова е решила да отиде сама в съответните служби", обяви адвокатът й, който е и нейн брат - Станимир Ченалов.

Той отрече тя да се е укривала и се аргументира с това, че в началото на април Ченалова се е явила на повикване от следовател в сградата на Софийска градска прокуратура, където й е връчена нова призовка.

"От момента, когато тя бе призована, сме подавали молби, в които посочваме причините, поради които не можем да се явим и желанието ни да го направим и да се свърши дейност", заяви още юристът пред Нова тв.

Още по темата

"За мен Румяна Ченалова е един невероятен професионалист. Тя е човек, който в стремежа си да проучи даден проблем, отива и си купува литература и я чете. За мен тя си върши работата – дали добре или не, е въпрос на преценка. Винаги има недоволни", посочи Ченалов.

На въпрос дали Румяна Ченалова е избрана за изкупителна жертва, юристът отговори: "Най-лесно е да кажеш, че някой е нарочен. Ние адвокатите работим с факти".

На последващ въпрос защо тогава е ходила в психодиспансера в Стара Загора, за да си извади документ, че е нетрудоспособна, той отговори, че вследствие на стреса се е отключил проблем, който сестра му е имала от години и специалист я насочва към лекарска комисия.

Адвокатът обаче уточни, че не става въпрос за тежко психическо заболяване.

Снощи от държавното обвинение беше съобщено, че Румяна Ченалова е задържана с прокурорско разпореждане за 72 часа в Националната следствена служба.

До задържането й се стигна, след като вчера по обед от прокуратурата съобщиха, че отстранената от ВСС съдия е обявена за общодържавно издирване.

Причина за това бе, че съдийката не се е отзовала на призовка на прокуратурата и не е открита на никой от известните й адреси.

Срещу Ченалова има образувани две разследвания - за престъпление по служба и за документно престъпление. Тя беше съдията по делото "Белведере", за което френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе данни за нейните скандални действия и заяви, че има "гнили ябълки" в съдебната ни система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
9
 
! Отговори
qwer преди 9 години
Този е същият измамник като сестра си !
14
2
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Защо, съдия, ще прави номерата на престъпниците с болестите?Защо точно психично заболяване? Мирише на ефективна присъда!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съдия от ВВС не може да бъде открит от съда, обаче не се е окривала. И Цв Василев не се укрива, просто има гъбички на краката и не може да се върне.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не познавам тази съдийка, нито ми е симпатична, нито съм убеден във виновността или невинността й. фактите обаче са: явила се е лично и й е връчена призовка; звъняла е лично в следствието и прокуратурата; днес сама е отишла в следствената служба. колкото откриха братя галеви, толкова и тази щяха да намерят, ако искаше да се скрие! оня цветан василев им се хили всеки ден от белград, те били издирвали 'национално' човек, който сам е отишъл при тях. ай-сиктир...
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все от някъде трябва да се започне,Ченалов! И както казваш,недоволни винаги ще има! А това че сестра ти е била първа-просто мал шанс!
10
2
 
18
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
" в резултат на натиска"?!?!!?? Тя е длъжна да се яви сама по закон. Нищо ме имала хемороиди. Трябва цялата съдебна система да я уволнят, да затворим висшите учебни заведения за право и да си назначаваме с конкурс съдии и прокурори от чужбина.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя,не се е укривала тя,просто е луда.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата са за каторга
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато се хрантутеше с по 3 - 4 хиляди лева заплата месечно, нищо й нямаше, а сега психично заболяване й се било отключило. Да я заключват заедно със заболяването й!
6
2
 
17
 
! Отговори
Коол ганг преди 9 години
Сега пак да не вземат да се нат и сънуват кошмари и да искат да ги пускат по болест от ареста- хахахах!Редовният номер и до болка познат
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще разберете как г-жата ще осъди некъдърната прокуратура/държава и ще вземи 50К лв. и още толкова евра в ЕСПЧ.Много ми е чудно ако посланикът на Франция в която и да е друга държава се намеси във вътрешните и работи по начинът, по който се намеси този в Тумбистан, след колко часа щеше да бъде изгонен?
4
8
 
27
 
! Отговори
Бивш юрист преди 9 години
Браво,накрая намериха една изкупителна жертва. Прокуратурата си я намери за да избяга от яловата си работа /неработа/ по много по сериозни проблеми - организираният фалит на Банката, умишлените взривове през последните дни, започнатата нарко война за преразпределение, чиято жертва стана рускинята и детето й, каналите за износ на жени, което отне живота на студентката и много, много други... Добър театър изиграхте, господа прокурори. Вижда се- работите добре
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA BADE OSADENA ZA NAZIDANIE I PRIMER ZA OSTANALITE MAGISTRATI.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се е укривала, неее. Да видим сега колко болести ще и открият и ще се стигне ли до ефективна присъда за тази гнила ябълка. Иначе всичко е цирк.
1
3
 
22
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Вервам Ви!!!!!