Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота!"
Обновена: 19 апр 2015 14:49 | 19 апр 2015 12:00,
118
Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?
Снимка: Нова тв

"Вероятно съм навредила на някого", прозря пред Нова тв съдия Румяна Ченалова, след като в четвъртък през нощта съдът отказа да уважи искането на прокуратурата за постоянното й задържане и я пусна под гаранция от 8 000 лева.

Съдия Ченалова бе обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е известна също с това, че е водила знакови дела като "Октопод" и "Соло".

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота. Но съм правила това по правилата на закона", настоя тя.

Още по темата
Попитана дали има връзка между ареста й и това, че Алексей Петров е на свобода, Румяна Ченалова заяви: "Опитвам се да намеря отговорите, може и това да е един от отговорите. Питате ме доколко Алексей Петров има връзки с моето задържане. Няма как да кажа", заяви съдията.

Тя обаче коментира, че веднага след разпределяне на делото "Октопод" срещу нея е образувано наказателно производство в Македония, по преписка, образувана 8 години по-рано за действия, които е извършила като адвокат, подписвайки споразумение между две търговски дружества. Производството обаче е било прекратено.

"По непонятни за мен причини и до ден днешен няма решение по този казус", заяви тя и допълни, че именно този казус е бил една от основните причини тогава да се обсъжда възможността за отстраняването й от делото "Октопод".

"Отстраниха ме за това, че два протокола по делото "Октопод" не са били присъединени към делото, тъй като се изготвят и проверяват от секретаря", заяви съдията.

Румяна Ченалова заяви още, че е сигнализирала два пъти ВСС и се е опитвала да докаже, че срещу нея се извършват "действия, които най-малкото са незаконосъобразни".

Хо повод обвиненията на френския посланик показуса "Белведере", Ченалова обясни: "Не може да обвиниш български съдия, тоест съдебната система, че извършва престъпление. И това е направено по едно висящо дело. Проблемът не е толкова, че посланикът го каза, а че никой не реагира. Във ВСС не се каза една дума, нямаше обсъждане по тази тема".

Адвокат Ченалов, нейният брат, който й е и защитник допълни: "Постоянно се говори - този съдия взе подкуп, и не осъзнават хората, колко смешно звучи това в очите на човек, който се занимава с право. Дори и съдия да е взел подкуп, човек има право на жалба на следваща инстанция, там са трима души. Няма обвинение за подкуп срещу Ченалова", обясни адвокатът й. 

"Като брат и като адвокат смятам, че тези твърдения са абсолютно неверни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Берлинтова ли ти е щастие и забавление - да гледаш отдалеч как бившата ти Родина се мъчи в борбата с корупцията и мафията ?...
20
4
 
27
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Над 80 % от прокурорите , съдиите и следователите са номенклатурни кадри на БКП-БСП-ДС . Това е достатъчно да са зависими , а сега се намесиха и големите пари. При това положение нищо няма да стане. Няма как някой от съдебната система доброволно да се откаже от рушвети за милиони левове и да иска само заплата от 2000 лв. Единствения начин е всички вън и назначаване на нови хора до 35 години. И понеже това няма как да стане , значи нищо няма да стане .
19
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-17,грешиш,ченалова обслужваше др.физкултуник-шестапартаментов,грешка,вече е петапартаментов,единия е продаден,през 2014г.
18
4
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Истината, драги ми сънародници, според мен е, че:Политиката и Съдебната система воюват. Първия от политиката под ударите е Цветанов, от съдебната система - Ченалова.Тук е въпроса защо воюват, кой защитава народния идеал и цел, и кой е лъжепатриота с власт!Тия 25 години видяхме как правителства идваха и си заминаваха, правеха какви ли не престъпления, а няма един висш политик в затвора.Съдебната система - ... "За кокошка няма прошка. За милиони няма закони."...
17
5
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Свобода за Ченалова,свобода за...поробеният български народ,от гадните съдии-изедници.(платемна...обява)
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кулезич е здраво корумпирана и подчинена. Иначе нямаше да я пуснат в ефир. Това си беше чист Пи Ар. А Ченалова горката се чудеше какво да каже за да не изпусне някоя непремерена дума. Тя толкова е затънала в *** до шия, че не може да свърже 1 изречение без да издаде себе си или някой около нея който се е осрал.Ако искаше да излезе чиста трябваше да си признае всичко 1 към 1 и да изобличи всичките си другарчета с които е правила престъпления срещу народа и в полза на ...
15
1
 
36
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Ако знаете,тая колко е безскрупулна,крадлива,нагла,отвратителна мутра за която няма нищо свято ,никъкъв морал,нищо човешко няма в това животно почренило стотици човешки съдби.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?"Права е!!В Бг престъпник като нея влиза в затвора САМО ако е навредил на някой "силен на деня"Е.... тя навреди на френска фирма.Французите по подобие на американците ЗАЩИТАВАТ своите в чужбина.Така че.................тая Чалналова ще дойде малко ***.да е се готви за ЗАТВОРА защото делото е под специален надзор на френското външно министерство.
13
1
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ченалова е...невинна като вакло агне...сукалче.Невинноста...струи през очилата й;явно оптикът който ги е...правил,си разбира от работата.
12
2
 
24
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Аз бих предположил, че ще оправдаят Ченалова по всички обвинения и съм особено щастлив, че наблюдавам поредния фарс от Берлин. :)))
11
3
 
36
 
! Отговори
M преди 9 години
Положението е отчайващо в тази измислена държава....
10
1
 
32
 
! Отговори
**** преди 9 години
Тази овца се чуди на кого била навредила,ами да я подсетя тогава,навреди на тези семейства които загубиха децата си,които Илиян Тодоров уби,и тая овца го пусна и той избяга,и не се знае на още колко такива *** е помогнала да избягат от правосъдието.
9
1
 
32
 
! Отговори
az sam преди 9 години
Горката тя.Тя е чиста като сълза.На мравката прави път, я в какво ли не я обвиняват....Ха-ха-ха. Смешна работа...
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то не става само с чудене, трябва и акъл! егати и наглостта!
7
2
 
40
 
! Отговори
Олигофрен преди 9 години
Г-жо, френския посланик направи забележка, че прикривате присвояването на чужди фирми по криминален начин!!!!!!!!! А в делото "Октопод", ставаше въпрос за именно мноооого такива фирми! И вие решихте ,че другаря Петров е невинен!
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкуп от половин милион лева, за да реши дело, сметки в Бразилия, мистериозни срещи с магистрати на луксозна яхта в Гърция и план за бягство в Бразилия. Тези прелюбопитни подробности станаха ясни на среднощното заседание по искането на прокуратурата за постоянен арест на Румяна Ченалова
5
28
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Ченалова, ЕвроГЕЙСКИЯ съюз иска осъдени политици и съдии. Виж какво става в Румъния ...Просто си изтеглила късата клечка ... :)Не си герберастка. Не си слуга на Новия световен ред.Ще патиш тогава !Я виж сега Цвъцко как ще го оправдаят във ВКС ....Така е! Правова държава ! :)
4
1
 
52
 
! Отговори
Комундрел преди 9 години
Ама, га яде кифтетата не се чуди, а, другарко?
3
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченалова беше човек на Станишев и Орешарски. Чрез нея те съдеха честните хора, а оправдаваха престъпниците като тях.
2
2
 
35
 
! Отговори
На кого ли преди 9 години
На държавата, на правото, на институцията, на гражданите, на закона, на вярата, на надеждата, на доброто...............