Лекари и прокурори плакали на кадрите с битото бебенце

Шокиращият запис показва как акушерката души новороденото
Обновена: 24 апр 2015 13:57 | 24 апр 2015 09:33,
87
Лекари и прокурори плакали на кадрите с битото бебенце
Снимка: Нова тв

Колегите на акушерката са плакали, когато гледали записите от камерите в болницата, които са разкрили какво точно се е случило със 7-дневното бебенце. Плакали са и прокурори, разкри пред Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя съобщи още, че няма показания от колегите на акушерката, че е имала проблеми. "Нямаме обяснение за случилото се", поясни още тя.

"Записът съдържа шокиращи кадри. Направила е опит да го задуши с ръце, притискайки гърлото му. Това е особена жестокост към бебето. Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, но разследването ще установи какви са били мотивите й. Назначена е психологично-психиатрична експертиза, предполагам, че ще имаме заключение в скоро време и ще установим какво е състоянието й", обясни Арнаудова.

Още по темата

40-годишната Емилия Ковачева се е отнасяла добре към останалите бебета в болницата. Гушкала ги е грижовно и ги е галела.

Жестоката сцена се разиграва в отделението по неонатология. Всички си задават въпроса какво е накарало акушерката да прояви тази агресия. В същото време майки, които са били израждани от нея, пишат по форумите, че това не може да бъде истина. Описват я като професионалист и добра жена. Колегите й казват същото и я наричат "златна жена" и жена, която прави път и на мравката.

Стана ясно, че Емилия е карала втора последователна смяна, когато е извършила деянието.

В студиото гостува и д-р Валентина Григорова, зам.-директор на Първа АГ болница "Св. София". Тя обясни, че наистина на моменти е трудно да се работи, особено ако преумората е огромна, но поясни, че ако е достатъчно психически стабилен един лекар или една акушерка, би се справила.

Д-р Григорова е категорична, че случаят с 40-годишната акушерка и 7-дневното бебе има предистория. Зам.-директор на Първа АГ болница "Св. София" напомни за тежките условия, в които работят гинеколозите и акушерките.

По думите й, поради ниското заплащане, много от тях работят на няколко места. Д-р Григорова призна и, че многократно се налага на колегите й да дават извънредни смени, но разясни, че никога те не са били една след друга и винаги е имало почивка между тях.

"Някак си не мога да допусна, че в поведението й не е имало някакви индикации, че нещо се случва с нея.
Вероятно е имало такива, вероятно в последно време е станала по-сприхава. Струва ми се нереалистично просто изведнъж това да се случи", на мнение е криминалният психолог Тодор Тодоров.

В момента малката Никол е в стабилно състояние. Неонатолозите в "Токуда", в която бебето е преместено, са успели да овладеят мозъчния оток бързо. Странното е, че по тялото на бебето не е имало видими следи за побой, обясняват лекарите.

Стана ясно още, че майката на пострадалото бебенце е изпаднала в следродилна депресия след случилото се с детенцето й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
*_* преди 9 години
До Анонимен 44Гледай Кингсмен- въпреки забавата, ще видиш подобна теория..
44
3
 
48
 
! Отговори
Крокодилски сълзи! преди 9 години
И се разграничиха веднага от жената нейните шефове! Същите тези, които прибират тлъсти суми за раждане, че и маркови уискита и луксозни бонбони, луканки и печени агнета!!!Ревете лицемери! Платете сега на семейството една тлъста сума, като обезщетение, поемете лекуването на детето!И се погрижете да вземете повече персонал, а не един да работи за четирима!!! Изцедихте жената като лимон! Сринахте я психически и физически, а сега си умивате ръцете от нея!Грях ви на душата!
43
0
 
22
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Какво от това ,че е частна.Та частните болници,които имат сключен договор със здравната каса получават същото каквото държавните,че и повече.И на тях се плаща за родилка,която е осигурена,но отделно родилката плаща дарение.Тук е въпрос на избор къде ще родиш,но е факт,че частните получават пари от държавата.
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оххх,като започнете,че била превъртяла.Може,но защо не си е счупила бутилка в собствената глава?Каво ти е виновно бебенцето,което не може да се защити,за да го малтретираш.От това изтрещяла,от онова.Ходи трепи тези дето са те докарали до това състояние.Изтрещяла,не знаела какво прави,но се сетила да го повие и да го отнесе на майката за кърмене.Ако го е изпуснала по невнимание,защо веднага не е извикала доктори,не е предприела нещо?
41
1
 
21
 
! Отговори
аман преди 9 години
До ВаскаВАСКЕ, управляващите че са за бой за бой са, НО тази болница е ЧАСТНА !!! не е ДЪРЖАВНА !!!Там има едни шефчета с лъскави коли, които експлоатират МЕДИЦИНСКИЯ ПЕРСОНАЛ, не държавни служители или управляващи, а завеждащи лекари и управители на болницата !
40
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството , че ни зомбират за да се самоизтребим.Аз напоследък гледам само кулинарни предавания по телевизията , въпреки че никога не съм готвил. И пак се чудя дали не съм изперкал.
39
1
 
14
 
! Отговори
аман преди 9 години
До 42трябва да се арестуват и началниците ѝ позволили тя да кара 2 смени, защото това е НЕЗАКОННО а освен това, трябва да изплатят ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на родителите !
38
7
 
41
 
! Отговори
Васка преди 9 години
Просто съм уморена, от начина по който дребния човек се мачка от управляващите, докарват го до психясване, после го слагат на позорната стена, целия народ се кара да вика:" Ууууу!" После жертвата се убива с камъни. И всички в огромния концлагер, наречен "България" са временно доволни. Концлагеристите лягат на дървените койки и спят. Надзирателите се черпят и си викат:" Пак ги избудалкахме!" И така до следващия изтрещял.....Радвайте се, концлагеристи! И се молете да не сте вие следващия път!
37
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 39 А за оръжието да прощаваш, оръжие си требе.
36
4
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не ми изглежда съвсем редовна акушерката. Леко нередовен кириз.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През това време купуват оръжие за 2 милиарда.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вчера казаха момченце, днес момиченце, последно бебето момченце ли е или момиченце, ако и това не може да се уточни, как ще се уточнят сериозните детайли по този случай?
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33 Точно казано
32
0
 
17
 
! Отговори
АМАН преди 9 години
ШЕФОВЕТЕ И НЕ МОГАТ ДА СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ САМО С НЕЯ И ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА!!! ЗАТВОР И ЗА ТЯХ!!!
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28 и нищо не правим...или просто си стягаме куфарите и навън- там може и да ни гледат странно, но има шанс да живеем като човешки същества, а не като мизерници
30
1
 
21
 
! Отговори
АМАН преди 9 години
В една цивилизована държава биха арестували акушерката и остановили какво точно се е случило, след което тя би си понесла наказанието. НОКОЙ Е ПОЗВОЛИЛ ТЯ ДА КАРА 2 12-ЧАСОВИ СМЕНИ? !?!?! КОЙ Е ПОЗВОЛИЛ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ТЯ ДА ПСИХЯСА ?!?!ТРЯБВА ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ И ЗА НЕЙНИТЕ НАЧАЛНИЦИ КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ ДА КАРАТ 24 ЧАСОВИ СМЕНИ, И ОСТАВЯТ РОДИЛНОТО САМО С ЕДНА АКУШЕРКА !!!
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жената очевидно е изтрещяла и е направила нещо чудовищно, но не е убила беззащитното бебенце. Все пак се е спряла, слава богу. В нашата мила родина повечето хора имат жалък стандарт на живот и целият им интелектуален капацитет работи само за едното оцеляване.Нека да мислим за тези, на които позволяваме да ни убиват икономически, за да си доставят поредното перверзно удоволствие.
28
5
 
29
 
! Отговори
Любо преди 9 години
Аз съм потресен от начина , по който се поднасят новините на и без това изстрадалия Български народ.Както с пилота на самолета , беше дадена една версия , която беше угодна явно за някой , какъв е иначе смисъла всеки ден да ни се обяснява как пилота имал психически проблеми , но скрил от работодателя и т.н.Тук съм сигурен че има повече от колкото вижда окото , защо не кажете чие е бебето , бащата кой е , познава ли се с акушерката , не е оправдание за деянието и , но е хубаво да видим всичко.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Серийнте убийци, Хитлер и главорезите от ИД също са били сладки бебета когато са се родили!..
26
1
 
20
 
! Отговори
Джо преди 9 години
Какво се чудите. Всеки човек може да се разболее. Психичните заболявания също са заболявания. Преуморила се е нещо жената, мозъка й е превъртял и е решила да удуши някой и подръка е имала бебета. Това е заболяване. Вкарват я в психиятрия и това е. Друг вариант е ако нещо майката е обидила жестоко акушерката и тя да е решила да си отмъсти.