Скандална развръзка: Акушерка била с бутилка бебето

Каква е била тази агресия, чуди се зам.-министър Бойко Пенков
Обновена: 23 апр 2015 18:32 | 23 апр 2015 18:26,
156
Скандална развръзка: Акушерка била с бутилка бебето
Снимка: архив, Булфото

Скандалният случай с бебето, което е в болница с черепно-мозъчна трамва, започва да се разплита.

Зам.-министърът по здравеопазването Бойко Пенков обяви, че преди  дни, по време на нощно дежурство в "София Мед", една от акушерките си е позволила да удари с ръка няколко пъти 7-дневно бебе, заради което от днес тече разследване.

"Моментално е подаден сигнал, уведомени са полицията, прокуратурата, акушерката е задържана и вече е на разпит. Детето е в реанимацията на "Токуда", вече не е на апаратна вентилация. Продължават изследванията, има известно подобрение в състоянието му", каза Пенков.

Още по темата

Той съобщи, че се обсъжда правене на изследване с ядрено-магнитен резонанс, за да се знае дали има и други сериозни травми по новороденото.

По думите му задържаната акушерка е била с дългогодишен стаж, с безупречна досега репутация.

"Не знам какво е станало, каква е била тази агресия към това невинно същество, психолози ще решат. Бих я уволнил, бих потърсил отговорност от нея в съда за уронване престижа. Това е непростимо", категоричен бе заместника на министър Петър Москов.

"Човек, който е направил такова нещо, трябва да има възмездие, ще следим случая", обеща Пенков.

Преди минути от болница "София Мед" съобщиха, че акушерката вече е отстранена от длъжност за „установени груби нарушения на служебните задължения, професионалната етика и морал“.

От там допълват, че оказват пълно съдействие на разследващите по случая, но няма да отговарят повече на медийни запитвания по случая.

На свой от Софийската градска прокуратура обявиха, че като обвиняема по случая е привлечена Емилия Ковачева от Самоков. Обвинението срещу нея е за опит за умишлено убийство на 4-дневно дете.

От там допълниха, че зловещият инцидент се е разиграл на 18 април около 2.00 часа след полунощ, именно тогава дежурната акушерка - Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето.

Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето. Засега не ся ясни мотивите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за тези ,които я оправдават и не вярват има клипа целия във вбокс .... ако е била уморена да ги и оставила и да ляга да спи ...НИКАКВИ причини не извиняват нейната постъпка .... нито многото часове нито домашни проблеми ... тези родители са се борили 9 месеца да го родят живо и здраво ... а сега господ да им е на помощ , чудо е като цяло че детенцето е живо... и всеки ,който се опитва да я оправдае да си представи ,че това там е неговото ... да ви видим дали няма да си върнете думите ....
98
0
 
0
 
! Отговори
Рози преди 8 години
Освен от акушерката трябва да се търси отговорност и от ръководството на Софиямед,че допуска две 12 часови смени,една след друга...т.е.24часа работа,без сън.Безсънието е всепризнато средство за мъчение -човек става неадекватен,като зомби.Безсънието и умората в допълнение към факта,че е вдовица и сама се е грижела за финансовото обезпечаване на семейството си си е казало думата.Тя е изпушила тотално.....Но и шефовете и са за затвора ,заради яката експлоатация над своя персонал.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се шуми по тая тема.Ясно е ,че шумът се вдига за фон.С кои ли цени ще ни ударят от първи май?????
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психично болният си е такъв,независимо дали е акушерка българка или пилот на самолет-германец.Проблемът е,че след като се установи,че е такъв би трябвало да се отстрани от работа за да не страдат много невинни хора заради него.Ето тук нещата стават сложни.и по точно казано невъзможни.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
До НЕ Е ВЯРНОТи да не си й роднина случайно, гледай видеото и тогава ми кажи дали не е вярно! Аман от *** парчета като тебе, то за това сме на тоя хал!!!
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
На всички, които се опитват да я защитават по някакъв начин или да я оправдат, както и да не вярват на случилото се изгледайте видеото, ***, защото аз го гледах и това е нечовешко!!! Така, че гледайте и не пишете простотии, нищо не може да оправдае такъв ***! Смърт за тая *** ***! Желая й от все сърце да изпита същото, което е причинила, а на вас дано никога да не бъдете на мястото на тези родителите.
93
0
 
2
 
! Отговори
мг преди 8 години
Определено жената има психични проблеми, след като е наранила бебето въобще не се е притеснила за състоянието му, не е информирала лекар. Поведението е типично за психопат.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eee che ne e li imalo neini kolegi sama li raboti tazi nenormalnitsa nikoi ot personala ni vidql ni chul!!! Male male kva durjava male...
91
1
 
8
 
! Отговори
mp преди 8 години
Според мен жената е откачила в този момент! Не искам това да прозвучи като оправдание ,но това е по малката злина.Може да е получила ,,факсове от горе''.Ужас! Да пази БОГ!!
90
4
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 9 години
в Сливенския затвор ще разбере какво е да те душат и бият, докато те изнасилват с бутилки!!!
89
0
 
3
 
! Отговори
атех преди 9 години
Явно им е бил свършил фенобарбитала и бебета са ревяли , вместо да спят кротко "приспани", ако не знаете им дават- на новородени фенобарбитал, съвсем малко, кво ще им стане, колкото да не притесняват дежурната акушерка !
88
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Неа А умът ти побира ли, че тая жена просто е превъртяла, избила и е чивията и това вече е обект на психиатрите. Да бачкаш две смени една след друга без почивка при такава свръх отговорна и уморителна работа е нечовешко!!!Не е като да продаваш семки. Да отговорят от болницата защо допускат подобно безобразие!Не може да не са забелязали, че нещата не вървят на добре.
87
4
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 9 години
Да. Това е само една версия. Не може само една версия, трябва да се отхвърлят другите и то категорично. Ако категорично само тя е влизала в това помещение, ок. Но...
86
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Земята е пренаселена. В древни времена хората са си помагали и искрено са си пожелавали добър ден като се видят. Заедно са оцелявали и са се борили с природата. Днес се мразим. Ако всички хора се хванат за ръце ще обиколят екватора 140 пъти. Прави са илюминатите да ни направят пак един милиард. Тогава пак ще се обичаме и уважаваме. Гледайте в Китай: каквото потъпкване се случва там на човешките ценности същото ще се случва и тук. И по-лошо ще става!
85
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българска работа! Всяко трето работно място се заема от луд, останалите- от крадци и далавераджии. В случая трябва да разследват и колегите и шефовете. Факт е че бебето е бито. Да се установи от кого. Дивашка постъпка!
84
3
 
39
 
! Отговори
Жужи преди 9 години
Чета коментарите ви и немога да повярвам.Хора деца нямате ли?А жал?Това е бебе на дни!Няма оправдание за това което е направила.Ако е луднала вина има и болницата.Ако някоя такава женица докосне детето ми първо ще я съдя а после и Бог няма да и помогне!
83
5
 
26
 
! Отговори
От Америка преди 9 години
До АзНе разбрах какво общо имат ци*аните с това, че една българска идио*ка е издевателствала над една невинна душичка????? За това България никога няма да е Америка и ние на запад от Драгоман ще продължаваме да ви берем срамовете. Боко беше прав, че качественият материал отдавна вече не населява българските земи. Не ци*аните ще затрият нацията а вие зами ще се самоизядете. Днес акушерката ви го показа нагледно. Поздрави от Барак Обама.
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е вярно бих я пребил до смърт.
81
6
 
24
 
! Отговори
еи преди 9 години
Дневна,нощна?Колко часа безсъние?Болница,има всякакви хапченца!И хоп вече не знаеш къде си!Жената е изперкала яко!
80
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато дойде Иван Костов или неговото *** от Банкя нещата ВИНАГИ загрубяват.Когато го разберете това ОЧЕВАДНО нещо тогава и ще се промени нещо.А до тогава .................... се молете за душите на "косвените жертви".