Делото срещу Цветанов за длъжностно присвояване във ВКС

Решението на магистратити се очаква до два месеца
29
Делото срещу Цветанов за длъжностно присвояване във ВКС
Снимка: архив, БулФото

Делото срещу Цветан Цветанов за длъжностно присвояване беше разгледано днес от Върховния касационен съд.

Още по темата
Това е второто дело срещу бившия министър на вътрешните работи, което стига до ВКС.

Прокуратурата протестира решението на предходните две инстанции да оправдаят Цветанов, който според обвинението е присвоил близо 50 000 лева, изплатени на бившия началник на звеното за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. ВКС ще оповести решението си в законовия срок, предаде БТА.

Адвокатът на Цветанов - Менко Менков, коментира пред журналисти, че за него няма значение кога ще се произнесе съдът. Препоръчителният законов срок е два месеца. По думите на Менков практиката на ВКС е да се произнася малко по-късно, защото съдът е много натоварен.

По другото дело срещу Цветанов, по което той беше осъден на две инстанции на 4 години затвор за това, че е осуетил разследване срещу Орлин Тодоров и още няколко души, решението на съда се чака вече два месеца.

Адвокат Менков коментира, че ако ВКС потвърди осъдителната присъда на Цветанов, това ще означава, че трябва да бъдат подведени под отговорност всички бивши министри на вътрешните работи, които са отказвали прилагането на специални разузнавателни средства.

Той добави, че предпочита Цветанов да бъде оправдан напълно, но дори ВКС да върне делото за ново разглеждане, отново ще възтържествува законът, защото правото на бившия министър на справедлив процес не е било гарантирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
24
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Поправете ме ако не греша, но не беше ли Цветанов този, който в редица интервюта призоваваше осъдените престъпници да бъдат в затвора? Въпросът ми е щом е осъден на две инстанции какво прави лицето Цветанов на свобода? Или чакат от ВКС да мине време и да се забрави присъдата му за да го оправдаят?
19
1
 
24
 
! Отговори
цвъки шестака преди 8 години
Цвъки Шестака, наглеца затънал в батака.... но се пъчи по телевизията, наглеца гротесен !?
18
2
 
25
 
! Отговори
дедо Либен...Гоцев преди 8 години
Наше момче,не си го даваме!
17
6
 
19
 
! Отговори
ранърса преди 8 години
Айде оня с белия з------к Станишев кога ще дойде в затвора . Чакаме го с нетърпение.
16
1
 
23
 
! Отговори
ранърса преди 8 години
Цецо-убавецо,го чекаме,кат' абитюрентка у затворо
15
8
 
19
 
! Отговори
адвокат преди 8 години
Ето това е престъпнато мислене на хора , които защитават партия , която пращаше в Белене за дълги коси и къси поли младежите . Това е присъщо на хора , за които няма значение , че в тези лагери са хранили прасетата с човешки трупове . За тях думата невинен до доказването на противното от съда няма значение. Нещо повече те станаха съдии и прокурори . Следващите сте вие другари .
14
2
 
29
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Стига сте го къпали в марна вода тоя ОСЪДЕН клиент. Трябваше на 17 май да излезе решение, а вие се чудите как да го спасите. Запомнете, че сте българи и имате все още малко достойнство. Днес Бойко го има, утре го няма, пак ли ще се кланяте на следващите ???????????????70173
13
0
 
28
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Май чакат да се произнесат двете присъди по едно и също време, като се обединят.... Време е да влизаш в затворааааа.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАРШ В ЗАТВОРА
11
0
 
27
 
! Отговори
което си е така,така преди 8 години
До Mr.STARBUCKSСтанишко втори мандат е преизбран за шеф на ПЕС,Бойко за пети мандат е преизбран за шут на ЕНП
10
0
 
29
 
! Отговори
буда преди 8 години
ХАХАХА и 6-апартамента не ги е присвоил ,само ги е закупил с джобни пари за кафе.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докога ще му плащаме охраната на този престъпник ,над 50 000 лева на месец струва охраната му .
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нарочно бавят делото да мине давност и 4 години и после като го осъдят "ако го осъдят " да не влезе в затвора тъй като 4 годишната присъда е изтекла и той я е излежал на свобода .
7
1
 
32
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
На този хал,ще бъдем,докато хомосексуалисти и недолюбени лелки гласуват за ГЕРБ
6
1
 
30
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Решението и по това дело ще е като по предходното.... с тази подробност, че за другото е ОСЪДЕН на 4 години ЗАТВОР, а на това е оправдан, но прокуратурата жали... ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА. Кога ВКС ще се произнесе по делото, за което е признат за виновен и осъден на две инстанции?
5
11
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Нагъл и арогантен но красив, честен и интелигентен. Вярно, нали?
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много нагъл и много арогантен е този безочлив лъжец мутра .
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина изобщо не се нуждае от коментар по простата причина, че Цвинокио на 100% няма да влезе в затвора по нито едно от обвиненията. Дори и условно няма да бъде осъден. И причината се крие в една от основните особености на територията, а именно, че професионалните мафиоти, мутри и престъпници никога не влизат в затвора. Там ходят кокошкарите. Обикновено дори, както впрочем е и случаят с Цвинокио, въпросните професионални престъпници пишат законите, определящи кой е да влиза затвора.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стане дума за Цецо и не знам що се сещам за новия морал. И като ме налегнат едни размисли...Първо се натъжавам, щото установявам, че съм старомодна.После почвам да си задавам въпроси от рода на този: Защо ако искаш да се цаниш като носач в багажното на което и да е българско летище, ти искат освен свидетелство за съдимост, но и удостоверение, че срещу теб няма образувани висящи наказателни производства. Защо да си хамалин на летище е по-отговорно от това да ковеш закони?
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази грозник никога няма да осъдят!! Той заслужава 20 години при Бай Ставри и конфискация на всичко откраднато заради стотиците смазани хора с цел изнудване за пари. Той е в основата на смазването на Малкия и Среден бизнес е нас, за хилядите нови безработни, за ограбването на българина. *** си Цвъко, голям ***! Дано Господ те накаже!