Прокуратурата поиска по-лека присъда за Крушевец

Катастрофата, при която загина бебе, не била на пешеходна пътека
Обновена: 30 юни 2015 16:39 | 30 юни 2015 16:35, Веселина Йорданова
32
Прокуратурата поиска по-лека присъда за Крушевец
Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата в Бургас поиска да бъде отменена 11-годишната присъда на бившия граничен полицай Костадин Стоянов за катастрофата в село Крушевец, при която загина 11-месечната Красимира.

Делото се гледа на втора инстанция в Бургаския апелативен съд, след като и двете страни обжалват решението на окръжните магистрати, предаде БНР.

Още по темата
Изненадващо апелативният прокурор Емил Христов се обяви за преквалификация на обвинението и по-леко наказание за бившия граничен полицай. Според него първоинстанционният съд е положил максимални усилия за задълбочено обосноваване на присъдата, но не приема правните изводи по отношение на квалификацията на престъплението и посоченото квалифициращо обстоятелство „пешеходна пътека“. Той поиска обвиняемият да бъде оправдан по него.

Защитата поиска да отпаднат квалификациите "особено тежък случай", "шофиране в пияно състояние" и "употребата на наркотици". Адвокатът на Стоянов Благой Потаров обясни, че са нарушени права на защита на клиента му по време на процеса в Окръжния съд.

Съдът го е признал за виновен, че е извършил катастрофата на пешеходна пътека. Това не е вярно, няма и такова обвинение. Затова считам, че е процесуално нарушение да бъде осъдено едно лице, без да има обвинение. Искам да бъде отменена присъдата и да бъде върната. Ако това не се изпълни, искам да бъде преквалифицирано по по-леко наказуем състав на престъплението, каза адвокатът.

Родителите на загиналото дете и частното обвинение бяха категорични, че искат по-строго наказание за бившия граничар:

В какво му се изрази паричната помощ и с какво щеше да помогне тя след това, което е сторил. Аз пак ще настоявам за максимума, което е справедливо наказание - 15 години максимално лишаване от свобода, посочи бащата на 11-месечната Красимира.

На такива хора трябва по-високи присъди да им се дават, за да се спрат убийствата на пътя, коментира майката на Красимира.

Виновен съм за това, което направих. То ще тежи на съвестта ми цял живот, каза Костадин Стоянов и поиска от съда да промени в по-лека присъдата му.

До месец Апелативният съд ще излезе с решение по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Fen преди 8 години
Дано тоя като го тикнат в панделата да не успее да излежи цялото наказание. Има начин.
26
0
 
23
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Достойно за рекорд на Гинес-за първи път в света прокуратурата обжалва дело за да поиска по лека присъда за престъпник!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново, просто фрагмент от разпадането на държавата.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, няма защо да се чудим.Ние сме си виновни,че позволяваме това беззаконие,ако бе станало в Румъния или Гърция примерно,щеше ли обществото да позволи такава присъда?
23
1
 
28
 
! Отговори
Х преди 8 години
Значи на пешеходна пътека не може да се мачкат деца на тротоара може.Полицая употребил всички забранени от закона упойващи вещества и пак по лека присъда-наглост до безочие.
22
1
 
21
 
! Отговори
www преди 8 години
Абе щом е наше момче, милиционерче, трябва да му понамалим присъдата и това става най-лесно с подмяна на обвинението. Така съдът нищо не може да направи, освен да бави делото, докато му изтече давността и така въобще няма да лежи. Е, ще се подмотква по дела, ама после, след заседанието, си е у тях.А ако в краен случай рече да влезе, вътре пак наши момчета, милиционерчета, ще го наглеждат. Има една приказка всред полицаите - полицай в затвор не може да лежи, нито наистина, нито наужким ;)
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука има някои корумпирани държавни мутрички които нямат съвест да коментират но дават отрицателна оценка на коментарите
20
0
 
21
 
! Отговори
Цацата преди 8 години
Корупция.. ? мнеее няма такова нещо. Съдебната система е пълна само с високо морални, непродаваеми кадри, които работят единствено за благото на народа, справедливостта и истината. Рано или късно всичко се връща на този свят. По-висшата сила винаги "дарява" на такива продажници каквото са си заслужили.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да на такива прокурори и следователи децата им да бъдат прегазени от *** пияни пагони кълна ги дано да им се случи
18
2
 
17
 
! Отговори
Стеф преди 8 години
лайня-ни прокурори , убит е човек- това можеше и да са вашите деца .исам, когато избие вашите деца- тогава да го оправдаете
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е полицейския произвол на боико като живеем в полицейска мутренска дъжава така щее само за кокошка няма прошка
16
1
 
23
 
! Отговори
ист преди 8 години
Убийството на бебе не е "особено тежък случай". Този прокурор е особено тежък случай на правосъдната система. Мирише на загнила ябълка.
15
3
 
12
 
! Отговори
гявур преди 8 години
ето го това е *** държавните мутри на боко мо да си позволят да се дрогират и напиват и спокойно да убиват ЧОВЕК това ли е правосъдие този трябва да лежи до гроб в пандиза и прокурора е за затвор
14
1
 
14
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
А и ЗАЩО Прокуратурата иска намаляване???????Обикновено прокурорът иска максимума адвокатът-минимума, и СЪДЪТ решава. Тука има някво тайно цакане...
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пиян и дрогиран държавен хрантутник, трябва да не излиза от затвора. А съд за онези корумпета, които го наливаха с мляко, няма ли да има ?
12
1
 
21
 
! Отговори
Съдия Дредд преди 8 години
Затова уважаеми съграждани независимо от кой етнос сте, видите ли такъв изверг УБИВАЙТЕ ГО НА МЯСТО. НЯМА ПРАВОСЪДИЯ В България разберете го най-накрая.
11
1
 
16
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Ето сега една обърната ситуация. Жертвата е ромче, убиецът е българин. Еми това няма значение!!!! Тоя мръсен *** е поркал до откат, качил се е в колата и е смазал НЕВИННО дете.ДОЖИВОТНА БЕЗ ЗАМЯНА!!!!!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Награда ли да му дадат ?!Защото се е качил пиян и дрогиран да мачка хора?
9
2
 
21
 
! Отговори
Класика преди 8 години
Абсолютна класика в българското "правосъдие". Прокуратурата иска намаляване на присъдата на убиеца, това едва ли го има някъде другаде по света. Прокурорче дано някой ден твоето дете да не попадне на някакъв пиян *** с пагон, че тогава да те питам. Баси прогнилата жалка имитация на "държава" !!!
8
3
 
24
 
! Отговори
Това не се ТЪРПИ! преди 8 години
Положението не се търпи!