Биячите на малкия Христо остават в ареста

Повдигнати са им обвинения за опит за убийство на малолетен
Обновена: 23 юли 2015 19:43 | 23 юли 2015 17:35, Красимир Ангелов
85
Биячите на малкия Христо остават в ареста
Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев, които бяха задържани за побоя над тригодишния Христо в столичния квартал "Зона Б19".

На двамата са повдигнати обвинения за опит за убийство на малолетен.

Още по темата
Побоят над детето е бил нанесен в апартамента, в който Александър Донов се е грижил за него, докато майка му отсъства. Христо е настанен в "Пирогов" с множество наранявания и до днес беше в кома.

Защитата на Александър Донов оспори пред съда повдигнатите обвинения като заяви, че няма доказателства задържаните да са искали умишлено да убият Христо. Адвокатът допълни, че нанесените на детето травми представляват само средна телесна повреда.

Защитата на Патрик Първев пък не оспори доказателствата по делото, но заяви, че неговата вина в случая е значително по-малка. Адвокатите и на двамата задържани настояха пред съда клиентите им да бъдат пуснати от ареста.

По време на заседанието стана известно, че според вещите лица по делото, тригодишният Христо е бил малтретиран в продължение на дни преди да се стигне до инцидента, след който той изпадна в кома. Според заключението на лекарите, ако на детето не е била оказана спешна медицинска помощ, със сигурност то е щяло да почине.

Дни преди инцидента обвиняемите са направили и снимки на Христо, на които е личало, че той е бил посинен, включително и по лицето. Съдебният състав отбеляза, че според данните по делото задържаните очевидно са малтретирали тригодишното дете "редовно и дори с удоволствие".

Днешното решение на Градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tulski, в грешка си. Патрик Първев е момчето с тениска с череп, ВЛЯВО. А другият е Александър Донов- влез във фейса и търси Alexander Auditore - това е профила му.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така както е показана снимката, Патрик Първев е в ляво. По-високият.
31
1
 
15
 
! Отговори
жеко преди 8 години
по добре да има линч, да бъдат бити със сопи докато не текне кръв от всяка дупка на тялото им
30
0
 
31
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Чудя се какво да напиша. Какво всъшност става с ценностната система на хората, с морала, с добрината и духовността? Всеки само говори кога ше се оправим в БГ като под "оправим" повечето хора разбират, да започнем да имаме повече пари.Аз само искам да попитам: КОЙ ЩЕ НИ ПРЕВЪЗПИТА, защото 85% от хората са ***, а другите 15% се питаме оше колко ше издържим тук и как да заминем за чужбина, като обичаме близките си.....
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tulski, разгледах снимките. Има прилика във формата на черепа и окосмяването на бегача от Борисовата, обаче има разминаване в телосложението. Първев е като че ли със 7-8 кила по едър. А и раменната му част е по-развита. А бегачът е кльощав.
28
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Това са садисти и не са с нормална психика.Не може да не са осъзнавали какви ги вършат, дори по-вероятното е да са изпитвали удоволствие от мъките и болките, които са причинявали на детето.Няма как иначе да се обясни малтретирането им с дни.Ако ги е изнервяло, защо не са потърсили помощ от родителите си или от съседки?Къде са родителите на тези садисти и как не са се заинтересували къде са и какво правят, най-малкото от грижа за детето, поверено в ръцете им?За глупостта на майката не ми се
27
1
 
7
 
! Отговори
До Исти преди 8 години
Ako дори само една десета от българите бяха като теб...Евала момиче.
26
0
 
18
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
Долни, пропаднали ***! Дано да си получат заслуженото, за деянието, което са сторили на детето.
25
1
 
6
 
! Отговори
гащанов-копеле... преди 8 години
Гащанов,Гащанов...да те срещне човек и да направи нещо яко...ей така да се изкефи а после *** да ти прави помени...
24
6
 
6
 
! Отговори
Чалгар преди 8 години
Още като чух новината разбрах че са метали, както винаги бях прав.
23
1
 
24
 
! Отговори
айдукат преди 8 години
Зная, че всеки има право да бъде защитаван от адвокати, но все се чудя как се намират такива адвокати, които се наемат да защитават престъпниците в подобни случаи. При явната извратеност на тези двамата жестоки ***, дори и да бъдат назначени служебно адвокатите, с кое съзнание, с кое сърце изпълняват служебните си функции
22
1
 
49
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Огромна илюзия и заблуда е това,че детето си е изпросило боя уважаеми г-не Гащанов! Няма такова дете,най-малко пък 3-годишно,което да проси друго освен майчина милувка и грижовно родителско внимание! Детето определено не си е просело боя- то е искало само едно: мама и тате да са до него за да го закрилят и обичат така мило,както заслужава всяко дете по света!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само като го видя Сашко с каква фанелка е на снимката и му давам 5 години условно.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво става с този свят, толкова е оскотял, погледнете ги прави здрави мъже бият бебе в продължение надни
19
0
 
27
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 8 години
Руснаците са го казали най-точно: Два дибила это СИЛА ! Трябва да си понесат последствията така, че до края на дните си да помнят наказанието си. Както някой днес беше писал, едно участие на конкурса "Мис Сепември" в централния софийски затвор е добра идея и подкрепям на 100%
18
0
 
27
 
! Отговори
Х преди 8 години
На тези години едно време щяха да са в казармата за да станат мъже.А сега с тези чалги и наркотици са достойни за гей парад.
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде има изверги, но май БГ племето деградира драстично. И за това не са виновни комунисти или фашисти, ами гени. При демокрация такива народи не могат да функционират. Боли, но това е истината.52261
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na Jane janev Pak 4ovek na gerb
15
0
 
43
 
! Отговори
Край преди 8 години
Покажете майките и бащите на тези. Да видим кои е отгледал и възпитал такива ***. На такива родители при пенсиониране трябва да се намалява пенсията наполовина. Може да са работили но най-важната работа не са си свършили -ХОРА НЕ СА НАПРАВИЛИ.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do kraq na lqtoto sa navanka