Намалиха присъдата на полицая, сгазил бебе - пил бил малко

Вместо 11 г., Костадин Стоянов ще лежи 7 г. в затвора
5 авг 2015 22:36,
106
Намалиха присъдата на полицая, сгазил бебе - пил бил малко
Снимка: архив Булфото

Присъдата на полицая, прегазил и убил бебе в созополското село Крушевец беше намалена. Апелативният съд реши да промени наказанието на Костадин Стоянов от 11 на 7 години.

Още по темата
Магистратите направиха това с аргумента, че полицаят е употребил алкохол с ”малко над границата”, съобщи БНР. Освен това съдиите са отменили и тази част от присъдата, която казва, че смъртта на детето е причинена на пешеходна пътека.

Граничният полицай Костадин Стоянов сгази 11-месечната Красимира на тротоар в село Крушевец на 11 септември миналата година. По време на процеса в съда бе доказано, че това е станало под влиянието на алкохол и наркотици.

Веднага след трагедията в селото последваха редица протести, а местните управници обещаха да вземат мерки за обезопасяване на улицата, която преминава през населеното място.

По време на делото срещу полицая родителите на малката Краси поискаха смъртно наказание за Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: бебеполицайКрушевец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До АЗ ОТ ПРИЯТЕЛ СЬДИЯ РАЗБРАХ ЧЕ ЩЕ ИМА СМЯНА НА СЬДИЙСКИЯ СЬСТАВ---ЗА КАКВА ПРИСЬДА ГОВОРИТЕ
55
0
 
5
 
! Отговори
ими надежда преди 8 години
Единствената надежда е населението в затворите да въздаде правосъдие. Там, казват, че много мразели убийците и насилниците на деца!
54
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
СЪДИЯТА В МОМЕНТА СТРОЙ СПА ЦЕНТЪР ДА ВИ ПРИЮТЯВА...А *** МУ СЕ ПЕЧЕ В МОНАКО ДОКАТО ПИЕ ШАМПАНСКО...ЧЕСТИТО НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ...ВИЕ МИЛИЦИОНЕР В ЗАТВОРА ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ))))))))))))))))))))))))))
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макар и да не се споменава в статията, за пореден път в мотивите на съда присъства и аргумента: "чисто съдебно минало".Някои от съдиите дали си дава сметка, че поради такива решения няма как съдебното минало да е друго, освен при тежък доказан рецидив и влязла в сила присъда. А и при масово отсъжданите условни присъди за убийство при катастрофи и инциденти с МПС-та, човек да се чуди дали да търси справедливост и правото си като потърпевш или да се хване да кара кола на воля. Пък каквото стане.
52
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
МИЛИЦИОНЕРЧЕТО ОТ 7 ГОДИНИ АКО ИЗЛЕЖИ ПОВЕЧЕ ОТ 3 ЩЕ СЪМНИТЕЛНО..ОТ ТЯХ ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ ЩЕ ИЗВАДЯТ СРОКА НА ДЕЛОТО И СЛЕД 5-6 МЕСЕЦА МОЖЕ ДА ГО ОЧАКВАТЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ПЪТИЩА..КАТО ПРОСТО ЩЕ ГО ПРАТЯТ ЗА НАКАЗАНИЕ НА ДРУГА МИТНИЦА ДА РЕКЕТИРА...
51
0
 
3
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
ще плачете за Белене... трябва да се въведе порядък, просто да превъзпитаме една малка шайка престъпници по горните етажи на мафиотската власт...
50
0
 
4
 
! Отговори
Лъчезар Костов преди 8 години
Сигурно и наркотикът е бил "малко" , че за това са намалили и без това недостатъчно суровата присъда. Какво става с тази държава? - Сгазиш дете - 6-7 години затвор (като случая в Стара Загора, така и тук), ама ако си пил "малко" и си се друсал "малко", дори ще ти намалят присъдата. ПОЗОР!!!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да разсее всички съмнения, българският съд доказа, че в България правосъдие НЯМА !!!! И сега би трябвало вече на всички това да е ясно!
48
0
 
14
 
! Отговори
калашник преди 8 години
аз предлагам.ако се докаже че алкохола е бил марков,да се намали присъдата с още 5 години
47
1
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
НОРМАЛНО...КАКВО СТАНА С МИЛИЦИОНЕРЧЕТО ДЕТО С ЗАПЛАТА 500 ЛВ СЕ НАШМЪРКАЛ И НАПИЛ НА ЩАЙГА В СРЪБСКА СКАРА И ЗАСТРЕЛЯЛЯ ЕДНО МОМИЧЕНЦЕ НА ПОПА В СОФИЯ...ПИТАЙТЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ..И СЪДИЙТЕ...ГНУСНА ***...НА ТА ТОЗ МУ ПОЖЕЛАВАМ РАК НА СТОМАХА...А НА РОДНИНИТЕ МУ ДА ИЗЧЕЗНАТ КАТО РОД ОТ БОЛЕСТИ..НА СЪДИЙТЕ ПОЖЕЛАВАМ НЯКОЙДА ПРЕВЪРТИ И ДА ТРЕСНЕ ПЪРВАТА МИЖИТУРКА В ГЛАВАТА...АМА И С ДЕЦАТА..***...А СЕГА ТРИЙТЕ ГОСПОДА ЦЕНЗУРИСТИ АКО НЕ ВИ Е СРАМ
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По време на делото срещу полицая родителите на малката Краси поискаха смъртно наказание за Стоянов."И правилно е поискала! Това е единственото адекватно наказание за подобен тип престъпление!
45
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е поредното мега падение на българския съд. Подобен позор не трябва да бъде оставен ненаказан от народа. Вдигай се народе, ЛИНЧ ЗА СЪДИИТЕ!
44
2
 
30
 
! Отговори
sue преди 8 години
После нека ми разправят, че не трябва да се върне смъртното наказание.
43
0
 
34
 
! Отговори
DRAGO преди 8 години
До бащата на детето: Ако четеш това - моите съболезнования. Само за едно трябва да съжаляваш - че не не си го приключил още там на място. Но има светлина - просто изчакай изтичане на присъдата! След това и да влезеш, ще си ги излежиш. Жокер - веднага след като въздадеш правосъдие, се напий до козирката, и пледирай невменяемост от мъка! Може и да ти се отвори късмета за лудница!Още един път - моите съболезнования!
42
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, когато излезе от затвора, бащата на бебето и други потърпевши родители да го посрещнат с камъни и други хладни оръжия...... Ако има протест - казвайте - да се включваме. Не може пияни и дрогирани полицаи да пазят границата, да им плащаме заплати, да убиват децата ни и да мълчим..... А гадните съдии да ги оправдават - ами ако бебето беше тяхно....Няма ли справедливост за съдиите ?!?
41
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си пил и се качиш зад волана и убиеш човек, това е предумишлено убийство! Никой не го е накарал да шофира, а сам се е качил.
40
1
 
19
 
! Отговори
някой си преди 8 години
Прокурора и родителите да обжалват пред ВКС. За съжаление в съдебната практика в страната за подобни престъпления се налагат смешно ниски прписъди, в голямата си част - условни! НК е такъв и трябва да бъде променен, колкото се може по-скоро, за да намалеят поне малко подобни престъпления! Ако цървулът знае, че ще лежи до живот, може би ще се замисли дали да се качи в колата пиян и дрогиран!
39
1
 
33
 
! Отговори
GD преди 8 години
По-малко пил - детето да не е по-малко убито? Не било на пешеходна пътека, а на тротоар - той не е ли за движение на пешеходци или там те са по-малко ценни, отколкото на зебрата, те трябва ли точно на тях безопасността на пешеходците да е по-висока и за това наказанието да е по-голямо?Как така с такива смешни аргументи присъда се намалява с 1/3 ????
38
1
 
26
 
! Отговори
с преди 8 години
Как 7 години бе? Веднага го наградете с бутилка и един фас марихуана! Това е достоен защитник на държавните граници! Какво като гази деца пиян и дрогиран!?
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я направо го оправдайте и го почерпете с едно уиски човека! Ще си пие колкото иска, а бебето да се е пазело! Тротоарите са за пияни шофьори, не за майки и бебета!Браво на съдията!!! Това се казва правораздаване!!!