Съдът пусна автоджамбаза, който ядоса Борисов

Не било сигурно от видеозаписа, че Яро е свил две коли
54
Съдът пусна автоджамбаза, който ядоса Борисов
Снимка: Facebook

Софийският градски съд пусна от ареста Ярослав Димитров, който е обвинен за кражба на автомобил.

Още по темата

Автоджамбазинът ядоса премиера Бойко Борисов, защото стана ясно, че докато е бил под домашен арест 32- годишният Яро е откраднал две коли - Ауди и БМВ от жк "Манастирски ливади".

Заради това Борисов поиска доклад как се пазят задържаните под домашен арест.

МВР шефът Румяна Бъчварова пък призна, че той е с три европейски заповеди за арест – от Словения и две от Италия. През 2013 година рецидивистът е обрал жилище, а през 2014 г. отмъкнал два мотора.

По думите на Борисов това е "голям крадец, доказан", търсен от няколко държави и с мярка – домашен арест.

"Трябва ли на всеки домашен арестант да сложа патрул отпред пред къщата да си го пази, да си има и безплатна охрана от държавата", ядоса се миналата седмица премиерът.

Според градския съд обаче видеозаписът, на който се твърди, че е Ярослав Димитров, е с лошо качество и не може категорично да се докаже, че е той, предаде БТА. 

Съдия Иван Коев мотивира решението на съдебния състав с думите, че извършител на деянието може да е всеки със сходни черти като тези, на лицето от видеозаписа.

Петима полицаи са разпознали Димитров, отново на база видеозаписа. Съдът обаче не кредитира особено техните показания.

В съдебната зала стана ясно, че първоначално Ярослав е оттеглил жалбата.

Каза, че решил да остане в ареста, с мотива, че не иска да пречи на разследването. И допълни, че не искал да го "разкарват" до съда.

Днес обаче младежът оттегли молбата си и поиска все пак съдът да го пусне от ареста.

В крайна сметка той остана без мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
найс преди 8 години
Значи това е сигнал за него да започва да краде по 2 по 3 на ден - рискът е бил по-малък, отколкото си е мислел.Също сигнал за десетки нови да се включат в бранша, и това да не забравяме.
32
0
 
5
 
! Отговори
Един от многото преди 8 години
Е браво. Няма такава държава. Щеше да е смешно ако бе беше тъжно.
31
1
 
6
 
! Отговори
petko преди 8 години
за такива решението е едно куршум в главата .
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацарофф !!!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой точно е съдията дето го е пуснал?
28
1
 
11
 
! Отговори
факт преди 8 години
И СЕГА КАКВО ИЗЛЕЗЕ, НЕ БИЛО СИГУРНО, ЧЕ БИЛ ТОЙ, А КОЙ Е? - МОЖЕ БИ СОБСТВЕНИКЪТ САМ СИ Е ОТКРАДНАЛ КОЛАТА? НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОМЕТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ИНАЧЕ, ЩЕ ПОМЕТАТ НАС!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега пак плюйте по полицията, защо имало по улиците престъпници. Пак по тях плюйте.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"МВР шефът Румяна Бъчварова пък призна, че той е с три европейски заповеди за арест от Словения и две от Италия"Автокрадец търсен в Европа извършил сумалакти кражби го слагат под домашен адрес? После защо никой не инвестирал в България. Ми защото България е хайдушка, бандитска държава! Кенефът на Европа и скоро и на Азия и Африка! Не знам на къде отива тази държава. За мен това е напълно разграден двор. Институциите работят само за орпеделена клика. Останалото е на самотек!
25
0
 
9
 
! Отговори
they call him skunka преди 8 години
Приятели, събудете се ;) Човека плаща и си го пазят, та нали иначе за една средна и след това, ако извършиш ...кражба(не грабеж) си в хипотезата на рецидива и отиваш на ваканция...Та така, плащаш и става работата:) ПП: Г-н Димитров,почерпете застрахователите:) И продължавай да действаш. новите коли са с каско и пералнята работи ;)
24
1
 
8
 
! Отговори
Виктор преди 8 години
Боже, боже, чета коментарите на хората и не мога да повярвам.Колко много наивници има тука.Че то беше ясно,че няма да го опандизят, вие задавате ли си въпроса, защо този човек, който има няколко европейски заповеди за арест, се разхожда съвсем свободно в София? Защото българският съд го пази и не го предава.Защото този плаща.Само ще ви припомня, че белгийският съдия който пусна тримата *** убийци,защото видеозаписът не е доказателство, беше уволнен /освободен/ след 6 /шест/дни. А тримата изпра
23
3
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Рязовзащо да се пази от белите държави? щом за убийство на 80 души дават 20 години, колко ще му дадат за някаква си кражба? айде стига с това лигавене и преклонение пред "нормалните държави", нашето правосъдие е зле точно защото подражава на тяхното. ако искате правосъдие - иран, сингапур, това са държави с правосъдие. не ми пробутвайте евролиберастите за пример.
22
0
 
4
 
! Отговори
Рязов преди 8 години
Яро, действай баце както досега! ТАКИВА като твойта мутра има хиляди! Кой може да докаже че си ти? Само се пази от белите държави в Европа
21
2
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
А дали достатъчно на брой българи повярваха че вината е в членството ни в ЕС,защото основния замисъл на случващото се у нас е този.
20
0
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
хубу де, можело да не е той на камерата, ама заповедите за арест от интерпол кво ги прайм тях?
19
1
 
23
 
! Отговори
teo преди 8 години
Яро, действай пак докато не са те докопали пак! Има достатъчно нови коли, които те чакат да ги чопнеш! Нищо, че те издирват от няколко западни държави! Нашите съдии и прокурори не са като западните, които не уважават парите, а спазват стриктно законите, независимо колко пари им предлагаш! Действай, тук е златна мина за такива като теб!!!
18
0
 
28
 
! Отговори
Бай Кур преди 8 години
Гарван ,гарвану око не вади....Няма оправия в *** , земята на чудесата ...
17
0
 
16
 
! Отговори
На съдията в устата! преди 8 години
Защо се правят на луди? Утре някой ще каже ,че има двойник и той е крадец....и съда ще "повярва".
16
0
 
35
 
! Отговори
Али баба преди 8 години
Българските съдии и прокурори са едни от най- богатите хора в държавата. Защо ли...
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсен,корумпиран Б.Г.съд!!
14
1
 
35
 
! Отговори
boc преди 8 години
Решнието на този съдия е показателно за това, защо не ни искат в Шенген.Колкото и да са *** еврогейците, те са осъзнали, че България може и да пази добре външните граници, но тя е един развъдник на престъпници, подпомагани от държавните институции.Така че Куневица и цялата пасмина около нея, още дълго време ще заглавичкват с разни шенгени.