Трима студенти на съд заради 3 килограма дрога

Пускаха ги под парична гаранция от по 1000 лева
8 дек 2015 20:04,
9
Трима студенти на съд заради 3 килограма дрога
Снимка: Булфото, архив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе протест до Апелативния съд срещу решението на Окръжния съд от 4 декември да наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 1000 лева спрямо студентката от Аграрния университет - 23-годишната Людмила и още двама нейни приятели - Любомир на 25 години и Драгомир на 23 години, които са обвинени за притежаване на наркотици с цел разпространение.

Тя беше арестувана заради търговия със забранени "земеделски култури". Живеела в един от блоковете на общежитията "Чайка". Задържана е миналия понеделник вечерта при акция на Криминална полиция.

Полицаите са арестували също приятелят й Любомир, който й доставял стоката от родния им град.

Разследването до момента е установило, че тримата обвиняеми са държали в квартира и в автомобилите си в Пловдив, различни количества наркотични вещества – над 2 килограма марихуана, както и екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение.

"В тази насока са събрани множество доказателства. Окръжна прокуратура-Пловдив смята, че определението на Окръжен съд-Пловдив трябва да бъде отменено, защото има реална опасност тримата да се укрият и извършат престъпление. Те са обвинени в престъпление, което е с изключителна висока обществена опасност и обществена значимост", твърдят пред Dnes.bg прокурорите от Окръжна прокуратура-Пловдив.

На 10 декември е насрочено съдебното заседание в Апелативен съд-Пловдив, на което прокурор от Апелативна прокуратура-Пловдив ще поиска вземане на мярка "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
готин преди 8 години
лелеееееееееее колко криви краставици ще изправи тази мадама в сливенския не ми се мисли,искам да съм краставица там,и то цяла
6
2
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Трима студенти на съд за три кила друга пуснати за по 1000 лева . В задачата се пита колко друога трябва да продадат за да си избият гаранцията.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма вече студенти в България всеки влиза да учи дори и най-<span style="color:red;">***</span>ите. Няма ко<span style="color:red;"><span style="color:red;"><span style="color:red;">***</span></span></span>енция.
4
3
 
3
 
! Отговори
чудеса?! преди 8 години
Стар виц:"-Какво са завършили(тия студенти)?-На баща си парите"
3
3
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Гаудеамус игитур... :)P.S.Моди, не трии коментара братле. Това не е псувня. Може провериш в интернет. :))
2
4
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Полицията си знае работата, в нормалните страни при демокрацията полицията отговаря за дистрибуцията и разпространението на наркотиците - така е и в Америка, и в западна Европа. Не е работа на депутати популисти да се занимават с това.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво са ги пуснали, но върнали ли са им дрогата?