Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!

БСП сне доверието си от Евстатиев, прокуратурата иска постоянен арест
Обновена: 25 яну 2016 13:24 | 19 яну 2016 12:30,
426
Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!
Снимка: Община Стрелча

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличието на негов биологичен материал по момичето. Освен това в кръвта на ученичката е открит алкохол. По неофициална информация количеството, изпито от 9-класничката Ирина, е около 300 грама алкохол, съобщи Нова тв.

Районната прокуратура в Стрелча поиска Иван Евстатиев да бъде задържан за постоянно в ареста. Мярката му се гледа в момента при закрити врати.

Евстатиев е обвинен за сексуално посегателство срещу ученичката, след като я примамил в хотел в града, сипал й водка и се възползвал от нея.

Още по темата

Скандалната история взриви градчето, жителите на което излязоха на улицата, искайки справедлив процес за бившия градоначалник.

Междувременно приятели и роднини на момичето разказаха нови шокиращи подробности за състоянието на тийнейджърката.

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв", каза роднина.

Нейна приятелка пък разказа, че когато я видяла, Ирина изглеждала много зле и не си спомняла нищо. "Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви приятелката.

Днес БСП в Стрелча обяви, че снема доверието си от екскмета и поиска той да подаде оставка като общински съветник.

На свое заседание социалистите порицали съпартиеца си и определили стореното от него като недопустимо и неморално.Те приели и решение, с което снемат доверието си от Евстатиев като председател и член на Общинския съвет на БСП и общинар от групата на левите.

БСП в Стрелча обяви, че подкрепя искането на хората и призова за отнемане на званието почетен гражданин на Евстатиев.

"Както всички стрелчани очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи", се казва в декларация на БСП.

Областното ръководство на социалистите в Пазарджик също порица Евстатиев и поиска компетентните органи да извършат необходимите действия.

В същото време bTV съобщи, че с постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
На този кълмук ( на снимката) как му става 'чушлето" --сигурно е на наркотици смесени с виагра ) той от там е полудял и е искал агнешко за обяд -- хахахахах а като "чичо" ( любовник на майката на жертвата) е успял лесно да потопи училищната мъка на "агнето" във водка и подаръчета-- но явно нерезът се е държал грубо в хоризонтално положение - и после не си е платил подобаващо ?
167
0
 
5
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Бащата ще го изчезне тоя май а ?:)
166
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно как така едно 16 годишно момиче отива сама в хотел да се среща с някой, който гони 60-те? За какво се очаква да си говорят? За философия , за религия, за мода? Аз споделям мнението, че това е била една 16 годишна златотърсачка, за да не кажа и по-груба дума. Не оправдавам тоя кмет, но... в случай роднините на това момиче вместо да пищят , да се поогледат и да видят къде са сбъркали във възпитанието и.
165
3
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Абе що ми се струва че нещо не са се разбрали за парите...........Сигурно е мого е вдигнала мизата и на него му се видяла висока.........То е като КАТ-аджии дето хващат нарушители с подкуп ами малко са дали беееее..............
164
4
 
14
 
! Отговори
Мераклия преди 8 години
Ми Лилето Павлова, ако ме черпи 3 уискитаи ме изплющи и жена ми разбереи аз ще кажа че ме насилилаако не разбере ще си мълча и пак ще ида
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО това води капитализма пълна деградация на обществото! Цялата власт в ръцете на управляващите независимо какви са сини бели червени жълти и т.н до това води всеки се опитва да задоволи най-ниските си страсти с мисълта че е безнаказан! Революция и всички на НАроден смърт! Да се въведе смъртно наказание!
162
3
 
5
 
! Отговори
позитано 20 преди 8 години
Е това е далеч по гадно от случая във Враца.
161
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и на нея не й е било за пръв път,така че ... жалко за младите момичета ,колко случая напоследък и все замесени 14-15-16 годишни ???? Къде сте родители,спите ли . Държава от боклу"и !
160
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя и Ирина Кабаева спи с дърт мъж ама не се оплаква
159
2
 
7
 
! Отговори
Име преди 8 години
Да покажат facebook профила на момата, веднага ще се разбере от снимките и, кой крив, кой прав. Съмнява ме, че не е за първи път и всъщност си го е търсела, за съжаление. Друго си е ново телефонче, чанта, обувки маркови а у.
158
1
 
9
 
! Отговори
бръм преди 8 години
Долу ръцете от Чичко Кмет! Към момента на деянието 16 годишната *** девствена ли е била питам Аз? Поредната селска история. Нещо не са се разбрали за парите ми се струва ;) Три въпроса: 1. Кой нормален гласува за този "Урунгел-***"-както искате го наричайте. Той излъчва тъпота и рецидивизъм. 2. Дайте повече "инфо" за непорочната Ученичка и Родителите и гъзоблици, нагласили се на службичка при Кмето. 3. Родителите какви са?????
157
0
 
9
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
2008 - *** - Бившият кмет на Пазарджик Иван Евстатиев прострелян с два куршума.Какъв почетен гражданин само а ?
156
0
 
11
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Разрових се из нета за този и открих статия от 2008 - През декември 2004 г. името му беше замесено в сексскандал с непълнолетни ***, припомня БГНЕС. Момичетата бяха свидетелки по делото срещу сводника Киро Лозенеца. При разпитите те бяха дали показания, че са обслужвали служители на кметската администрация в Пазарджик и белоруска делегация гостувала в града.
155
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тая 15годишна наръганата 13пъти от 28 годишния й приятел! Да не мислите, че не е имало секс между тях! Разврата на малките к.урвчки ще погубят държвата! Сигурно ви се струва пресилено, но времето го показва
154
0
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
ДО *** --Ами кво да става- В Тенджерата наречена БГ - се забърква поредният гаден абсурд и крещаща липса на Правосъдие респект от закони и "Уважавани Властимащи" поругаващи всички и всичко около себе си задоволяващи пошлият си нагон за да спят с деца - а в същото време говорещи за морал етикет честност справедливост ! Това е поредната гадна каша в БГ - поредният цинизъм парадокс абсурд и всичко отвратително събрано в едно !!
153
3
 
15
 
! Отговори
Металик преди 8 години
Долу ръцете от Чичко Кмет! Към момента на деянието 16 годишната *** девствена ли е била питам Аз? Поредната селска история. Нещо не са се разбрали за парите ми се струва ;)
152
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен историята доста намирисва,тоя,че си е *** е ясно,ама аз си мисля,че е як сценарии всичкото това.Майка й му била секретарка,интересно,то по селцата и малките градчета са такива ***,нищо чудно да е използвала детето,за да му навреди.Никой не знае,само те си знаят,според мене това 16 годишно момиче не е било с много морлани ценности.Явно се е правила на голяма работа,но не е знаела как ще свършат нещата.Сега ще я подиграват цял живот.Ама сама си е виновна!
151
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ НЕ ИЗПЛИЩЯ ДРУГАРКАТА ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА , АМИ НАЛИТА НА МЛАДО ЙАГНЕ
150
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя че е дърт перверзник и педофил е ясно, ама че и девойката не е била стока, също е ясно.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката какво държи, диплом и някаква статуетка за награда? За образцов кмет? Не ви ли прилича на някакъв *** братовчед? И поведението му такова. Стрелча наистина ли не е знаела какви ги върши хубавецът? Не изглежда да му е за пръв път.