Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!

БСП сне доверието си от Евстатиев, прокуратурата иска постоянен арест
Обновена: 25 яну 2016 13:24 | 19 яну 2016 12:30,
426
Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!
Снимка: Община Стрелча

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличието на негов биологичен материал по момичето. Освен това в кръвта на ученичката е открит алкохол. По неофициална информация количеството, изпито от 9-класничката Ирина, е около 300 грама алкохол, съобщи Нова тв.

Районната прокуратура в Стрелча поиска Иван Евстатиев да бъде задържан за постоянно в ареста. Мярката му се гледа в момента при закрити врати.

Евстатиев е обвинен за сексуално посегателство срещу ученичката, след като я примамил в хотел в града, сипал й водка и се възползвал от нея.

Още по темата

Скандалната история взриви градчето, жителите на което излязоха на улицата, искайки справедлив процес за бившия градоначалник.

Междувременно приятели и роднини на момичето разказаха нови шокиращи подробности за състоянието на тийнейджърката.

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв", каза роднина.

Нейна приятелка пък разказа, че когато я видяла, Ирина изглеждала много зле и не си спомняла нищо. "Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви приятелката.

Днес БСП в Стрелча обяви, че снема доверието си от екскмета и поиска той да подаде оставка като общински съветник.

На свое заседание социалистите порицали съпартиеца си и определили стореното от него като недопустимо и неморално.Те приели и решение, с което снемат доверието си от Евстатиев като председател и член на Общинския съвет на БСП и общинар от групата на левите.

БСП в Стрелча обяви, че подкрепя искането на хората и призова за отнемане на званието почетен гражданин на Евстатиев.

"Както всички стрелчани очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи", се казва в декларация на БСП.

Областното ръководство на социалистите в Пазарджик също порица Евстатиев и поиска компетентните органи да извършат необходимите действия.

В същото време bTV съобщи, че с постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo ot alkohol ne moje da pripadne, ako e sipal neshto specialno vatre togava moje.
187
2
 
5
 
! Отговори
asdfghjk преди 8 години
***,НЯМАТ СРАМА ОТ НИЩО.КАК ТАКА НА ДЕЦА ЩЕ ПОСЯГАТ .ПРОСТИ ,СКАПАНИ .
186
0
 
5
 
! Отговори
godfather преди 8 години
Добрият снайперист раздава по-справедливо правосъдие от всички съдилища, прокуратури и мвр-та взети заедно.
185
10
 
10
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 8 години
Този дърт пръч може да има внучка на нейните години ,кой знае още колко е посягал на такива момичета ,но понеже е червен активист си е мислил ,че е недосегаем.За мен е *** и психопат,да си понесе наказанието по възможно май справедливият начин.А за долните коментари в защита на разгоненият нерез бих попитал имате ли деца и колкото и да е грозно им пожелавам да изпитат същата мъка и ужаст ,като родителите на това дете.
184
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска работа.За 5 лева ни щерка си ами и майка си ще таковате.
183
1
 
11
 
! Отговори
да 5 преди 8 години
Добре, че е върнал момичето и не е изчезнало, като ......сещате се за сестрите от пазарджиктрябва да се разследва този случай и за връзка с тяхното убийство ...............иначе случаи много преди години баща ми имаше една любовница на 15-16 години май беше, беше голяма..... дори трипер му докара ...си спомнямно ....въпреки това никой няма право да се държи с такова момиче, като със животно
182
3
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Статията си е чист ПР за БСП, ама овцете не се усетиха....
181
3
 
15
 
! Отговори
... преди 8 години
Децата на прехода са вече родители на тинейджъри. Резултата се вижда напоследък.
180
8
 
15
 
! Отговори
Бг женско преди 8 години
Българките като видят някаква далавера веднага свалят панталоните. По- големи к... от римлянките
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки истински мъж ще налегне Цецка или Лилетоа не такива кокалиХем са интелигентни и моабет могат да ти направятза евро-интеграцията, за толерантност, за усвояване на европейски средствада ти е кеф не 300 млл ами цяла бутилка да изпиете с такива жени
178
4
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
На този изцяло отговаря профилът на педофил с огромен нагон за насилие и невъздържаност - той явно не може да контролира себе си - дали това не е човекът убил сетрите Белнейски - ?? той абсолютно отговаря на профила на убиецът - кръвожаден хитър ненаказуем и човек на насилието към млади момичета - Това е убиецът според мен -
177
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При социализма поне хората се трескаха от любов и от полов сърбеж, а при демокрацията до там оскотяхме и обедняхме, че децата ни са готови за една водка и 20 лева да си лягат с 60-годишни дъртаци.
176
1
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 години
АБЕ, ТАЯ МОМА НЕ БЕШЕ ЛИ СИ ТРЪГНАЛА ОТ УЧИЛИЩЕ ДО ОТИДЕ НА ЗЪБОЛЕКАР ???
175
1
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Защо имам гадното чувство че този *** е убил сестрите Белнейски -- явно е че обича агънца и се държи жестоко с тях - дали това не е убиецът ?????????????
174
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв *** *** като мъж трябва да си че да посегнеш на 16 годишна само заради това трябва да седи в затвора! Истинският мъж ще си хване сам някоя или в краен случай ще осъществи мръсните си страсти с *** професионалистка! Ако е мъж няма да се занимава с непълнолетни деца! Повдига ми се от такива и от третополови!
173
0
 
4
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ако е римлянка си връщам думите назад за кметя !
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ДА НАЯСНО МНОГО КЪДЕ УТИВА ЗА ПАРИ И ЧОВЕКА И ЕДАЛ СТОТИНКИ ДАСИ КУПИ БАНИЧКА И ТЯ СЕ ЯДОСВА И ПРАВИ ОТ МУХАТА СЛОН ОТ ВОТКА ВЛИЗА ВОЛ ХАХА
171
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Римлянките раждат на 14г кой ги съди?
170
2
 
12
 
! Отговори
14годишни преди 8 години
Пият по 300гр.и нищо им няма, еб*ат се за 10лв.Родителите са виновни.
169
1
 
5
 
! Отговори
<><> преди 8 години
И ся кво ? Еб*ал си младо човечеца :) Ако в тая държава имаше строги закони за такива уруди ....на дали щеше да му се до*бе .....сега подобни на тоя като чуят смешната му присъда и познайте ! Резни му та*аците па да видим дали няма рязко да им мине мерака !