Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло

Доказано е, че са разменени удари между братята и Тодор
Обновена: 26 яну 2016 11:10 | 26 яну 2016 11:09, Камелия Цветанова
174
Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца в началото на януари.

Досега те бяха с мярка домашен арест, от която обаче нито защитата, нито обвинението бяха доволни.

Събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж, мотивираха се днес от Софийския апелативен съд.

Още по темата

Засега е налице само първата предпоставка за задържане под стража. Другите две по принцип са, че ще извършат друга престъпление или ще се укрият.

Адвокатът на двамата братя Росен Бончев поиска по-лека мярка от наложената, например подписка или парична гаранция. Защитата остана пред съда само 30 секунди с обяснението, че всичко е написано в жалбата.

Братята не се явиха пред съда днес, въпреки че те имат право на това. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова и обвинените може да се укрият.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката му Грета пред разследващите.

След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
33
 
! Отговори
защо преди 8 години
Ако някой погледне линка - https://youtube/watch?v=WCRbfyPPRpE , би ли обяснил, шофьора трябваше да я бие с бокс или направо да я гърми? Не съм запознат със случая, но от писането в медиите е нещо подобно.
26
13
 
37
 
! Отговори
Съдия Дред преди 8 години
И правилно! Българският съд е най справедлив и обективен по цялото земно кълбе! Аз казах!
25
21
 
56
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Малкия е тръгнал да скача на батковците с бокс, правил се е на мъж. Каквото е търсил си го е получил. В началото и аз бях импулсивен заради медийната пропаганда, но после гледах видео клипа, направен от хората, срещу които всички плюеха, и смятам, че тези двамата не са виновни. Даже трябва да съдят държавата.
24
25
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30явно им викат Поничките,щото са сладки,кротки хорица,като поничка,и на мравката път правят...УБИЙЙЙЙЦИИИИ
23
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а защо им казват поничките? разкаже те де, тъкмо преди обяд леко гладен си помислих че има нови будки за понички, а то били хора.ама защо им казват поничките? автора знае ли или е чул от познат който е гледа по телевизията как трети човек чул това в автобуса от други двама които си говорили? :)
22
29
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ КАКВО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ ТИЯ ПОНИЧКИ,КАТО ЧЕ ЛИ ОТ КОЛАТА Е СЛЯЗЪЛ ЧЪК НОРИС И ЩЕ ГИ УБИЕ,АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ,МОМЧЕТО БОГ ДА ГО ПРОСТИ Е СЛЯЗЛО С ЦЯЛОТО СИ ОСТАНАЛО ДОСТОЙНСТВО СЛЕД ЧУПЕНЕТО НА ОГЛЕДАЛА,ПСУВНИ И Т.Н,ДА СЕ ЗАЩИТИ,ТИЯ ГО УБИХА И ТОВА Е,НЯМА ДРУГА ИСТИНА,КОЙ С КАКВО СЛЯЗЪЛ,АКОЙ СЕ ПРАВИ НА МАФИОТ НА ПЪТЕКАТА,КОЙ Е ПО СИЛЕН,КОИ СА ДВАМА??И ЗАЩО НЕ СА СЕ ОТМЕСТИЛИ А СА ДОЯЛИ ДО КОЛАТА ДА ЧУПЯТ??АЙДЕ БАБАИТИТЕ В ТОЯ ФОРУМ ДА ИЗЧЕЗВАТ ПРИ ГАЛЕВИ,ПИИИИСНА НИ ОТ ТАКАВА ДЪРЖАВА,МАХАЙТЕ СЕ
21
18
 
40
 
! Отговори
bulgaria lainaria преди 8 години
po tup narod na komentari ne bqh vijdal. awe hora smotani i tapi... kav box kav huligan. mom4eto e 50kg tia sa po 120 kg edinia 240kg obshto moje li da izliza mom4eto sam ami mn qsno... ti samo kato gi vidish kvi sa maloumni tia *** i smotani az shte gi osadia... vie ste mn tapi be.. vsi4ki do edin dolu v komentarite... ima rezultat ubit chovek ima vinovni - lejat v zatvora a ako sam nqkoi ot rodnite na mom4e to bi triabvalo da gi prichakat nqkade i da si pratiat pri sveti petar... resheno e
20
15
 
38
 
! Отговори
Григор преди 8 години
ГРЕТА, БЪДИ МОЯ!!!
19
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма страшно,наближават изборите и то сега щее електроно.Бойко ще духа шлифера.Никога няма повече да види власт,като комонетата и дпс ще припадне след обявените резултати.Защото и парламента щее изгорял.
18
9
 
36
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
GA4EVA ? PO SPOKOINO , 4E DA NE VZEME6 DA GRA4I6 .............???????????????????????
17
12
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А това причтелче на Тодор, което е взело и крие бокса, защо не е подведено под съдебна отговорност за укриване на съществена улика? Хвърлил го бил на мястото и не бил намерен после. Айде айде, няма нужда.
16
13
 
50
 
! Отговори
LoL преди 8 години
Е точно от такива наперени *** с боксове, човек трябва да све притеснява, не че ще го набият, ами че ще им плесне два шамара и ще паднат да си разбият кухата глава и после ще ги лежи като за човек...
15
24
 
42
 
! Отговори
Батакиста преди 8 години
Гледам всички са се хванали за бокса, бокса, та бокса. Аз досега не съм видял на нито една снимка или видео, както и от репортажи по тв-то някой от братята да има следи по лицето от удари с бокс. Ако са счупили колата на момчето значи те първи са нападнали и са предизвикали боя. Медицинската експертиза се бави най-вероятно защото вече е фалшифицирана и се очаква спад на напрежението в обществото преди да се оповести.
14
9
 
38
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
TOSHEVA ? STIGA SI MI TRILA KOMENTARITE !!!!!!!!!!!!
13
10
 
65
 
! Отговори
дедо Йов преди 8 години
Трябва да има справедлив процес, онзи ден един в Пловдив спрял напречно и ме запушил пред блока в който бях на гости, оставил на скорост и 15минути "лашкаме" докато се освободи от скорост автомобила и успяхме да го поотместим! В това време чуваме псувни и един "***" нарежда как му писнало да му паркират на "мястото" пред блока и другия път щял да пука гуми, защо пипаме колата му и т.н. ако беше налетял да се бие и в "мелето" беше "прибелил" очи нямаше да е честно да ме наричат Убиец!
12
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми ако имаш приятел които държи тоалетните градски.
11
22
 
40
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
I KAKVO E TOVA , ZA IZNASILVANE 10 GODINI V PANDIZA ......? A ZA UBIISTVO - 0 ...??????????? "BRAVO BULGARSKI SUDII "?????????? PROST NAROD , PROSTA DURJAVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така които има роднини или приятел в прокуратурата може даси убива споко,и даси отива в къщи.Апък Боко ако тие приятел,крадни цела банка няма проблем.Ха наздраве.
9
13
 
50
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Ако им налетиш с бокс, не само Бог ами и Дева Мария не могат да ти помогнат! Хората са възмутени от случая, че въобще разпри се решават по този начин. Но ако младежът е бил афектиран и е скочил на бой от какво да се възмущава обществото?
8
15
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"na kraq, priqtelkata mu nai nahalno go isporti"Алооо, какво изпортване, тука не си играем на герой комунист. Изпортила го била. А тези хора дето могат доживот да лежат , че са се защитили от хулиганчето Тодор?