Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани

Прокуратурата свали обвинението за умишлено убийство срещу Поничките
24 фев 2016 19:36,
136
Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани
Снимка: Facebook

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Още по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2, починал е от стреса, а е от боя. При такива сърдечни болести едно скарване е достатъчно за да получиш инфаркт.Когато имаш болно сърце, да вадиш бокс на двама по силни от теб не е умна работа.
8
17
 
18
 
! Отговори
Агресивен комплексар преди 8 години
Тия в съда за пари през девет планини вода ще докарат. Как не се беше случило на тяхно дете,да им видя реакцията тогава?
7
5
 
32
 
! Отговори
художника преди 8 години
До АнонименВъпросът е щеше ли почине по същото време...----------------------------------Ако не беше слязъл да се прави на мъж???
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щял или не, да се е пазил сам и да не е налитал на бой. Ако сам не се пазиш, няма кой да те пази и никой не ти е длъжен с нищо. Още повече като знае че имаш здравословни проблеми
5
4
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Ами.......не е трябвало да.... ПРАВИ СЕКС И ДА СЕ ДЪРВИ НА БАТКОВЦИТЕ ...ХА,ХА,ХАААААА....ТАКА Е ---СЪС СЛАБИТЕ СЪРЦА..!!!!ПАЗЕТЕ СИ ГЛАВИТЕ И СЪРЦЕТО ,БЕ.......И КОЖАТА!!
4
4
 
37
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
А ако беше умрял докато кара бясно из града и беше помел няколко майки с дестки колички и деца, по-нормално ли щеше да е?
3
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никаква връзка някак си случайно е умрял в тоз момент за да навреди на тестените биячи. Може дори да се самоубил за да ги вкaра в затвора, но е ударил на камък с компетентните органи.
2
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде 1, да не обобщаваме!Това е истината - човека е умрял от вродена сърдечна болест.Сега ще разбереш, че не е хулиганство да се защитиш от нападател въоръжен с бокс, който те е нападнал докато си пресичал на пешеходна пътека, като целенасочено е спрял управляваното МПС, слязъл е и е действал.Прокуратурата направи тия понички богати.Ама ще плащаме ние, а не некадърните прокурори.
1
45
 
25
 
! Отговори
М преди 8 години
Мда, бе, точно така. Той се е споминал ей така, от само себе си...Боже, в каква държава живеем!!!