Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани

Прокуратурата свали обвинението за умишлено убийство срещу Поничките
24 фев 2016 19:36,
136
Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани
Снимка: Facebook

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Още по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 38Абе нематод безгръбначен! Имаш ли си идея ако на тази "пияна кифла" беше се случило това произшествие в САЩ какво щеше да стане с насилника?Знаеш ли колко много по-трезви и палави момичета в прокурорската възраст са били причина за осъдителни присъди за изнасилване на непълнолетни (под 21 г. = age of consent)?Имаш ли си представа каква пропаст зее между посткомунистическа, постсъветска и проруска нещастна България и изпадналата в другата крайност полицейско-гестаповска САЩ?
28
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият хулиган в тази тъжна история е Тодор. Но няма как да бъде съден от човешкия съд.
27
6
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
От всичките "бисери" които ръси премиера Бойко Борисов, само един е истински.Този за лошия български материал.Вярно е, че в България е останал само лошия материал.Всичко свястно е вече по чужбина.И естествено логично е, че от лош материал хубав премиер няма как да произлезе.Както и главен прокурор. Както и всякакви прокурори. Свидетели бяхме тия дни как се хванаха за гушите. Какво да очакваме? Той Цветан Василев е "невинен" за КТБ, та някакви си "понички" ли ще са виновни?
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята са виновни! Трябваше да попитат момчето, дали има сърдечни проблеми или други опасни болести. И да гледат да не го ядосват пред кифлата, то бъдива ли е тренирало бойни изкуства?
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека прокуратурата да обясни защо си менеше мнението само заради натиска на тълпата.
24
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази присъда и преценка на прокуратурата и съда е поредно доказателство че там работят по принцип хора без съвест ,,по точно прегоряла от много нарушавания на моралния закон (без съзнание за добро и зло и възможност за правилна преценка на причина и следствие), затова и дори при тежка телесна повреда, завършила със смъртен случай след побой, те заявяват че няма вина за причинено убийство, когато е явно че момчето нямаше да си глътне езика и да умре ако не беше бит.
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги става така като почнат разни митинги да се правят без да е ясна работата. Накрая се оказва съвсем друга работата.Очаквам подобно и от случая с "изнасилената" пияна кифла от Стрелча
22
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дело в Страсбург.
21
6
 
27
 
! Отговори
Русенец преди 8 години
Бе, коментари много. Версии много. Но е очевидно, че под експертизата са се подписали сума ти лекари с имената си и съответната съдебна отговорност. Пък колко пари да имат двама братя с автокъща ?! Че да подкупят толкова сериозно следствие, прокуратура, съдебна медицина ? Хайде да я караме по сериозно. Очевидно е, че става за ***, битова история. Всекидневно стават десетки такива. Младежа е имал колосален медицински проблем. И от "дзяк" е можел да умре.
20
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега всички вестници НА СЪД за глупустите които изписаха за Поничките.НА СУД вашта мама некачествена!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще да е фалирала автокъщата.
18
1
 
6
 
! Отговори
Лично мнение. преди 8 години
ВГ зависимости!
17
2
 
7
 
! Отговори
ЗА 18...ПОНИЧКАТА преди 8 години
БРАВО 18....ВЕДНАГА СТАВАМ АДВОКАТ НА БРАТЯ ДАМЯНОВИ!ЩЕ ИЗРАСТНА В КАРИЕРАТА И ....ШЕ НАТРУПАМ ПАРИ!!!!
16
6
 
26
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Защо изобщо има повдигнати обвинения срещу братята? Не е правилно. Сега нека да повдигнат обвинения срещу лъжесвидетелите. То не че всичките не са селски бекове ама за принципа...
15
15
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тия още малко и ще го изкарат самоубийство!? Ясно е, че е имал болно сърце, но надали щеше да умре ако ония не бяха го ошамарили, нали? По каква логика тогава нямало причинно-следствена връзка остава загадка..
14
16
 
33
 
! Отговори
Поничка преди 8 години
И защо братя Дамянови са хулигани ? Защото единия е ударил шамар /даже не юмрук/ на нападател с бокс /нападател с хладно оръжие/ !!! Защо са хулигани ?! Надявам се братята да имат нерви и търпение + добър юрист и да започнат да съдят методично всеки нарекъл ги "убийци". Всичко вече се помни в интернет. Включително и кмета на Враца. Ако се мобилизират - ще станат богати хора!
13
6
 
35
 
! Отговори
Парабел преди 8 години
До 2А ако беше правил секс с приятелката му Грета и беше починал от това, Грета ли щеше да е обвинена за смърта?
12
5
 
45
 
! Отговори
Да -ама не ! преди 8 години
Този случай стана ясен още на третия ден най-вече от поведението на роднините които обикаляха медиите ,но мен друго ме интересува КАКВО СТАНА с нашата "компетентна" прокуратура,която си мени обвиненията през ден под натиска на тълпата?Къде е онази натруфена говорителка на прокуратурата ,която каза че имали "неопровержими"доказателства за умишлено причинена смърт?За компетентността на родните медии които подеха в първите дни новината и квалифицираха някои хора ,като убийци -дори не коментирам!!!
11
4
 
10
 
! Отговори
ddt преди 8 години
stiga s tiq manipolacii po mediite bog da go prosti no prokuraturata kaza bil e bolen za tova e po4inal ubiistvo nqma ....NQMA I KRAI S TAQ SELSKA ISTORIQ
10
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпниците пак са мобилизирали *** да плюят по момчето .

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe