Оставиха в ареста нападателите на баба Дона

Единият, с присъда за убит пенсионер, съжалявал
Обновена: 14 мар 2016 12:05 | 12 мар 2016 18:22,
136
Оставиха в ареста нападателите на баба Дона
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският окръжен съд остави с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" извършителите на грабежа над 94-годишната Дона Чернева от Ръжево Конаре. Мъжете на 27 и 31 години биха, след което отнеха от старицата сумата от 50 лева. 

Още по темата
Двамата нападатели старателно планирали кога и как да нападнат старицата от село Ръжево Конаре. Те набелязали къща в края на селото и проследили жертвата кога взима пенсията. Нападнали точно, когато знаели, че няма да има кой да й помогне.

"Според мен това причинено от тях насилие, което е довело до толкова травми по главата, крайниците и тялото на жената, е напълно безпричинно”, заяви пред Dnes.bg зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Андон Митев е човекът, душил баба Дона. Наскоро той е изтърпял 6-годишна присъда за убийство на пенсионер от съседното село заради два лева. В съдебната зала поиска да излезе на свобода срещу гаранция от 500 лева и обещание, че повече така няма да прави.

"Съжалявам, повече така няма да правя", каза в съдебната зала Андон Митев. На въпрос на съдията срещу колко лева иска да излезе на свобода, той отговори – срещу 500 лева. За да чуят решението на съда, в залата присъстваха и граждани.

”Трябва да има смъртна присъда за тези, смъртна!”, заяви присъстващият в залата Георги Тренчев.

Пълна проверка на камерите в района, както и на състоянието на уличното осветление, ще разпоредят от Районната прокуратура в Пловдив.

"Това трябва да се случи особено в малките улици на села, където имаме масово обезлюдяване”, заяви районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Нападателите на баба Дона остават в ареста за постоянно. Те могат да обжалват мярката си за неотклонение пред Апелативния съд. Направили са пълни самопризнания до момента, а разследващите са открити в дома на Андон Митев и остатъци от маската, която лично си направил, за да си прикрие лицето.

Него го грози затвор между 5 и 10 години заради убийството, което има зад гърба си. Колегата му, с когото пасели крави в Ръжево Конаре – Георги Лазаров, може да получи от 1 до 10 години затвор. Той вече е осъждан за взломна кражба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ръжево Конаребаба Дона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен28: ВСИЧКО ТОВА , АКО НЕ Е ОРГАНИЗИРАНО КАТО ВИДОВЕ УНИЩОЖЕНИЕ НА НАРОДА НИ , КАКВО ЩЕ Е ТОГАВА ! И "КОЙ" ЛИ ЩЕ Е ИНИЦИАТОР , ОРГАНИЗАТОР И ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ТАЗИ УНИКАЛНА ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ КОМБИНАЦИЯ ОТ УНИЩОЖИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ?! НЕ МЪЛЧЕТЕ И НЕ ЛЪЖЕТЕ , УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЗАЩОТО НАБЛИЖАВА КРАЯТ НА "ЛОШИТЕ ЧОВЕЦИ" , НАРЕЧЕНИ ОЩЕ АНТИХРИСТИ ! ЗАТОВА ЛИ НЕ СТЕ ВЪВЕЛИ ИЗУЧАВАНЕ НА ХРИСТИЯНСКА РЕЛИГИЯ В УЩЕ , КАТО В ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ И НЕ САМО?! ОТ 1396-та г. ДО СЕГА...
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както се очакваше -извършителите са цветни ,цветни та чак тъмнолилави
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ КОГА ИСКАМ ДА НАПИША НЕЩО ПО ВЪПРОСА И НЕ МОГА ДА ЗАПОЧНА ! НЕ ЗНАЯ ОТ КЪДЕ , ЗАЩОТО ТОВА , КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА Е МНОГО , т.е. ТОВА , КОЕТО СЕ СЛУЧВА С БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е МНОГО КАТО ВИДОВЕ ГЕНОЦИД ! ТАЗИ ЖЕНИЦА ТОЛКОВА ВЪЗРАСТНА УЧУДВАЩО ДЪЛГОЛЕТИЕ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА , В КОЯТО НАРОДЪТ Е УНИЩОЖАВАН С "УНИКАЛНА КОМБИНАЦИЯ" ОТ ВИДОВЕ ГЕНОЦИД - ИКОНОМИЧЕСКИ , ПРЕСТЪПНОСТ/всякакъв вид/, ОТРОВИ В ХРАНА,ВЪЗДУХ,ВОДА, КАТАСТРОФИ , МАГИИ Е "ПРИМЕР ЗА КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ" В БЪЛГАРИЯ! ПРОДЪЛЖАВАМ..
19
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Смърт!
18
0
 
12
 
! Отговори
Манго без окови преди 8 години
Божеее божке леее! Само кфи ентелигентни физиомутри имат тия двамцата. Единия ми мяза на професор, другият на хидроинженер! Невинни са. Такива мозъчнии гении не са способни да правят такива мерзости!!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
**** преди 8 години
Точно за такива индивиди,убийци,изнасилвачи,и всякаква подобна ***,трябва да се отворят каменните кариери,и на такива да им се дава норма по цял ден да чукат камъни за магистралите на боко,да им се дава минимално количество храна колкото да подържат живот,и присъдата да е една , да копат до смърт,само по този начин ще спрат тези пристъпления по селата.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя с предишното убийство си е чист рецидив той трябва да е с доживотна какви 10г какви 5лв
15
0
 
20
 
! Отговори
:( преди 8 години
Трябва да се увеличат поне 10 пъти наказанията за престъпления срещу деца, възрастни хора и инвалиди. И да се сумират наказанията, както е в повечето щати на САЩ. Така римляните ще прекарват повечето време в панделата и няма да се размножават толкова.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива индивиди трябва да бъдат приспивани с инжекция.Какъв е смисълът да лежат отново в затвора? Излиза от затвора за убийство и първата му работа е да се на хвърли отново на възрастен човек.Нека такива да бъдат приспивани,не искам да ги хранят от данъците ми.
13
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може всичко да е, обаче при соца нямаше изнасилени бабички и убити пенсионери за да им вземат мизерните пенсии.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено Тиквата ще ги пусне. Такива хора са му нужни. Да тероризират населението и да го държат в страх. Страх, сред който Той и Цветанопъпеша да се появяват като спасителите на нацията. Много изтъркан селски номер, ама БГ материалът още кълве.
11
1
 
18
 
! Отговори
Коньо преди 8 години
Аз също се чудя за тази 6 годишна присъда за убийство. Това някаква грешка на автора на статията ли е? Сега по колко ще им дадат ми е интересно.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИНТЕГРИРАЙТЕ ГИ ДЕ,ТЕ СТАНАХА МИЛИОН САМО ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ.
9
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
po vremeto na bai Tosho takiva gi pra6taxa v uranovite mini i sled 6 meseca gi xvarlqxa v nqkoi trap
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4ESTNO NABARAM LI TAKAV ,ZARAVQM GO NQKADE,TOVA E
7
7
 
3
 
! Отговори
POLICE преди 8 години
Кравари и Овчари , за кокошка няма прошка
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISKAM DA MIGI DADAT NA MENE ,DA SE GAVRQ MNOGO VREME S TQH,KEFFFFFFFFF
5
1
 
39
 
! Отговори
маларт преди 8 години
6-годишна присъда за убийство на пенсионер!!! Това някаква шега на родната съдебна система ли е? Или е обещал и преди да не прави така? Иначе мутрите им са достойни за армията на Саруман.
4
2
 
12
 
! Отговори
ники преди 8 години
Абе, в тая "държава" нормални хора имали?
3
0
 
48
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Какви са тия джихадисти на снимката?Държавата тия ли е отглеждала с помощи?За да убиват работните?Цялата сгрешена система да си заминава!!