Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов

СГС не одобри споразумението за случая "Батак"
14 мар 2016 12:44,
107
Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по обвинението за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в края на октомври, на местните избори.

"Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.

Още по темата

Присъдата която получиха е пробация, която включва 2 мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. За 9 месеца ще удържат 13% от заплатата Сидеров, а на Чуколов - за 6 месеца.

Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени.

Софийският градски съд (СГС) обаче не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата, съобщи "24 часа". То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г.

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата.

"Ще говоря след третото споразумение", заяви Сидеров. Делото по него е за хулиганство за Батак и то е насрочено за 13,30 часа.

В петък стана ясно, че Сидеров се е признал за виновен и по трите дела.

Припомняме ви, че на 25 октомври 2015 г. Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ на "гражданска инспекция". Тогава националистите обвиниха студентите, че разпространяват наркотици.

Случаят в Народното събрание пък беше на 21 май 2013 г. Тогава Сидеров и съпартийците му се спречкаха с екип на телевизия СКАТ. Тогава се роди и вече известната фраза "Извини се, бе", с която Сидеров се обърна към репортерите на телевизията. Лидерът на "Атака" тогава се нахвърли и на полицай.

На 17 май 2011 г. по време на чествания на годишнина от Априлското въстание в Батак пък Сидеров нахлу на сцената. Тогава той е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост", обвиниха го от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: СидеровСГСЧуколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
11
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Премиера ни Борисов си купи къща за 1,5 млн.лева в Барселона,защо не го попитат откъде ги има тия пари!!!Доказан мафиот ни управлява,а народа мълчи.НЕ на крадливите ГЕРБ!Стига вече син терор!!!
25
3
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
Ужас.. как сте живей веки наший дякон Волен.. дайте да му саберем малко парици, за туй онуй и някой том от БГ законите.
24
7
 
4
 
! Отговори
апо преди 8 години
Табани докато му окапят зъбите на това продажно антибългарско ***.......
23
8
 
11
 
! Отговори
ВОЛЕН Е ВЕЛИК! преди 8 години
НАЙ-СЕТНЕ ВСИЧКИ ЧЕКИДЖИЙ И *** ЩЕ СА УДОВЛЕТВОРЕНИ! ВОЛЕН И ЧУКОЛОВ ИМ БЯХА НАААААААЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ И КОШМАР! ТЕ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ НЯМАТ, КАТО НАПРИМЕР, ЧЕ БЪЛГАРИЯ БАВНО НО-СЛАВНО ЗАГИВА. ***, ТО ТОВА ПРОБЛЕМ ЛИ Е ЗА ЕВРОГЕЙОВЕТЕ???
22
4
 
12
 
! Отговори
Долна Нация преди 8 години
Навремето е имало хора които са проклинали Левски , считали са го за луд , нехранимайко , бандит и тези хора са били етнически българи Чорбаджии дето са въртяли търговия с турците и са били много добре финансово . В днешно време за съжаление нещата не са по различни
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ СЕТНЕ СЕ РАЗБРА, ЧЕ ИМА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ И ЗА Ваша радост са осъдени. Защо не коментирате политическите позиции на АТАКА в защита на България срещу грабителската политика на ЕС и САЩ . Нещата се обръщат- рано или късно в правилната посока. Тогава кои ще са хулиганите???
20
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Василев, виждам, че се стараеш, но нещо не си много убедителен. На приказки можеш да изкараш милионер всекиго (например бат'си Бойко), а не само Сидеров. Но как ще го докажеш?
19
8
 
13
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Кога ще влезе в сила присъдата на престъпника Цветан Цветанов,осъден на две инстанций,кога ще съдят Йорданка Фандъкова присвоила над 60 млн.лева от европрограми за софийското метро,кога ще съдят пияните и дрогирани протестъри платени от САЩ и потрошили София през 2013-2014 г.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров ли е най големият престъпник?. Не. Той се опълчи на политическата мафия и сега по "законен" начин му затварят устата. Нужна е унищожителна револпция в България и цялата прокажена, наркоманизирана, комунистическо-демократична евроатлантическа *** да бъде почистена от родината.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ СЕТНЕ СЕ РАЗБРА, ЧЕ ИМА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ И ЗА Ваша радост са осъдени. Защо не коментирате политическите му позиции в защита позициите на България. Нещата се обртщат рано или късно в правилната посока. Тогава кои ще са хулиганите???
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"nadareni arabi da te klatqt zlatke"
15
5
 
11
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Значи вече си имаме политик с почетна титла-РУСКИ ХУЛИГАН!!!..ха.ха..ха Доказано и признат от хулиганите..ха.ха , А за шпионажа в полза на вражеска държава кога ще го съдят(заснемаше движението на българската армия и предоставяше видеоинформация на Москва)
14
7
 
10
 
! Отговори
долна нация преди 8 години
Е колко повече да му даде съда , като нищо не е направил че даже го биха него пред натфиз . Не ми се правете на много морални че ако ви припари под трътката сигурно и хора ще топите да не влезете в затвора . Нали ви наблюдавам колко сте морални ''новите българи'' Изметт
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО голяма работа е това ха ха ха
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партията на Българеещите се Роми-християни(Дасикане Рома)
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българина си заслужава съдбата
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СДС БСП НДСВ ДПС ГЕРБ АТАКА -БУКЛУЦИ
9
6
 
15
 
! Отговори
сс преди 8 години
Левски ,Ботев ,Раковски ,Каравелов гниеха по зандани за идеите си ,а този трупа пари от липсата на правосъдие.
8
7
 
15
 
! Отговори
Малумие преди 8 години
Добре Сидеров го осъдиха. Боко го оправдаха, Цвък го оравдаха,Бисеров и него Софиански и него.Тези които ги гонеха за милиони и милиарди ги оправдаха. Типично американско правосъдие. ЗА кокошка няма прошка
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като толкова много др. Сидеров милее за бедните Българи , да отговори с какви пари ходи по луксозните курорти и пие шампанско за 500 евро бутилката . Също така как с една заплата има собствена телевизия . И още много защо и как , но няма файда .