Свободен зад решетките: Селфи от пандиза в албум "Затвор"

Росен Петров-Животното е осъден за наркоразпространение
14 апр 2016 11:30,
42
Свободен зад решетките: Селфи от пандиза в албум "Затвор"
Снимка: Facebook

Осъденият за наркоразпространение Росен Петров-Животното има достъп до социалните мрежи и телефонни услуги, докато изтърпява присъдата си в затворническото общежитие в Казичане.

Докато е зад решетките той качва снимки и статуси във Facebook.

Припомняме ви, че в началото на август миналата година футболна агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, нахлу в националния стадион и поиска от Зоналния съвет на Българския футболен съюз да картотекира играчите на армейците. Сред феновете е и Росен Петров, известен като Животното.

Дни след описания в електронни издания като "щурм" Петров отива на море. Така Животното си прекарва времето, в което се оказва, че трябва да е в затвора.

По разпореждане на главния прокурор Петров е прибран в затвора от плажа в Несебър. Тогава прокуратурата разяснява хронологията.

В началото на 2015-а Росен Петров е осъден от Специализирания съд като част от групата за наркоразпространение на Златомир Иванов - Баретата. Петров се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Трябва да прекара в затвора 3 години и 3 месеца. Заедно с тази присъда в сила влиза и друго, двугодишно наказание - през 2004 г. пиян зад волана Петров убил човек по непредпазливост.

Животното обаче остава на свобода известно време, въпреки присъдата си, благодарение на тогавашния ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Прокурорът отлага влизането му в затвора заради медицинска диагноза, написана само на латински. Според нея той не можел да движи крайник и изпитвал сериозни болки.

Спецпрокуратурата се произнася, че мистериозните болежки не пречат на Петров да лежи в затвора. Въпреки това прокурор Костов решава, че заради заболяването си, макар и неясно какво точно е, Росен Петров трябва да остане на свобода.

Прокурор Костов е наказан дисциплинарно и отстранен от длъжност. Месеци по-късно Висшият административен съд отменя санкцията, а в деня на задържането си Животното създава първия си албум във Facebook, кръстен "Затвор".

"Не е трудно да си вземеш телефон в затвора, може и затворник да го вкара, може и надзирател, може и ти", каза пред bTV Георги Варсамов, познат от "Фермата", който е лежал в затвора.

"Той си е взел телефона, не за да върши престъпления, а за да се чува с близките си. Не виждам нищо лошо някой затворник да се чува с детето или с майка си”, допълни той.

По думите му тарифите да получиш телефон зад решетките варират от 200 до 500 лева, които се плащат еднократно.

От Министерството на правосъдието изпратиха само писмен отговор до bTV, в който обясняват, че не е разрешено на лишените от свобода да използват интернет връзка и няма постъпили сигнали, че Росен Петров-Животното използва интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Това Динко от Ямбол ли е?
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязвате ли как днес всички герберски сайтове със тези на пеевските от сутринта са ни подготвели тази статия?Опита за дискриминация срещу доброволческите отряди е толкова гнусен че тази статия е качена и на спортният сайт спортал,аз питам какво общо има това със спорта ?Тук всички са лоши само Бойко убавец,оставка на герберската шайка,да спасим българия,НА ЛОВ ЗА МИГРАНТИ БРАТЯ,ВЪОРАЖАВАЙТЕ СЕ
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перфектен е за доброволческите отряди по границата,свобода за животното,мястото му е на границата да лови фанатици,там ще е полезен.СВОБОДА ЗА ЖИВОТНОТО и арест за БОРИСОВ.Във таз държава всички са мутри само наркотрафиканта Борисов е китка
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6!Абе на вас мутрите все ви се виждат статиите подгряващи! А точни заради такива като вас Бьлгария тъне и мизерства!
7
9
 
0
 
! Отговори
Добри преди 8 години
Голяма работа :)
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"част от групата за наркоразпространение на Златомир Иванов - Баретата. Петров се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата." А баретата - невинен xaaxa
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са едни подгряващи статии целящи дискриминацията на момчетата които пазат границата от доброволческите отряди,сега ние задружно трябва да вукаме ууу и мутраа,защото за утре са ни приготвели втората част на филма,само гледайте и ще разберета какво целят
4
1
 
41
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Прегазил и убил някой, разпространение на наркотици, осъден а пък на плажа си почива, очеизвадно с подправен медицински документ - никой нищо не казва, в затвора ама си цъка спокойно из нет-а... определено в тази държава всеки си прави каквото иска. Всеки, който е направил някаква "услуга" на някой от високо, не го е страх от нищо - те ще си го пазят, и ще си ни газят и убиват колкото искат... е*ати държавата, честно.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реклама на "Животното" ли се прави в момента. Този вмето да е в 9-та глуха го изтъпанчили водеща новина. И "слефи" със скръстени ръце няма как да си направи...
2
0
 
37
 
! Отговори
Кремиков преди 8 години
този спокойно може да стане новият министър-председател, както е тръгнало...
1
0
 
24
 
! Отговори
кука преди 8 години
На затворниците умишлено се позволява, уж нелегално да ползват телефони по простата причина, че ги слушат. До колко това води до събиране на оперативно интересна информация е друг въпрос. Иначе "проблема" има просто решение. Нарича се "Тапа", устройство, което притежава всеки уважаван крадец. Има разбира се и фабрични, ползват ги например НСО.