Арестите в Галиче: 12 задържани, 8 с обвинения

Още от февруари имало производство, имало и много доказателства
27 май 2016 13:22,
18
Арестите в Галиче: 12 задържани, 8 с обвинения
Снимка: Булфото

12 души са задържани, 8 от тях са привлечени като обвиняеми, след вчерашната акция в Галиче, обяви на брифинг директорът на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова във връзка със задържането на кмета на Галиче Ценко Чоков и негови приближени.

Още по темата

"Кметът на Галиче Ценко Чоков е ръководител на престъпна група. По повод това има образувано досъдебно производство от февруари месец", заяви тя.

"Събираха се доказателства, че съществува такава група. Към настоящия момент бяха задържани 12 лица. От тях спрямо 8 са привлечени като обвиняеми", обясни Попова.

"Извършени са над 45 претърсвания на домове и са разпитани над 20 свидетеля, по-голяма част пред съдия Иззети са много доказателства. Използва ни СРС-та", поясни тя.

Във връзка с дейността на групата Попова обясни, че е свързана с лихварска дейност, имотни измами, побои и нанасяне на средни телесни повреди на жители на село Галиче, изнудвания и отвличания на лица, на които са давани суми като заеми, и след това са искани лихви.

"Като ръководител на групата е определен Ценко Чоков. Освен това са предявени още 5 обвинения, както и към сина му Мартин Чоков", посочи Попова.

По думите ѝ, са иззети и множество веществени доказателства, както и сумата от около 14 000 лева. "От автомобил на сина му са иззети 3 800 лв. Освен това са иззети и множество нотариални актове, пълномощни, тефтери с дължими суми", поясни прокурорката. По думите ѝ, са намерени и вещества, които реагират на наркотични, но още не се знае какви са точно.

"От свидетелски показания става ясна дейността на групата и отделните действия, за които лицата вече са привлечени като обвиняеми. Към настоящия момент имаме достатъчно доказателства, за да бъдем убедителни пред съд", добави тя.

Стана ясно, че от 100 до 300 лева са най-често отпусканите заеми, като лихвата е била 20%. "Има данни и за по-високи искани суми", каза още Даниелва Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Активно мероприятие . Даниела Попова ли ,,СЛЕДОВАТЕЛКАА,, заплашвала човека по Нова Телевизия,който каза че е натискан да говори против Ценко Ч. за насилие ,лихварство ,побоища . Ако ли не кажел това ,,НЯМЯ ДА ВИДИ ДЕЦАТА СИ ,,.Манипулации и лъжи от страна на ,,правосъдието ,,
8
0
 
1
 
! Отговори
Дачо преди 7 години
Ланците къде са ?
7
1
 
13
 
! Отговори
Врачанец преди 7 години
Врачанските "полицай" и "прокурори" да подават съответно рапорти за напускане и оставки-за покровителстване на Ценко Чоков с години и други такива като него.
6
1
 
18
 
! Отговори
dido преди 7 години
сега по българския закон след като е арестуван е негово задължение да се разболее или да полудее или да дигне кръвно, очаквайте скоро да го кажат по новините , срамота.. болен здрав у съда и в затвора , мен пита ли ме някой като ходя на работа болен за да си изкарам надника , че кредита не ме пита болен ли съм здрав ли съм :(
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги има много доказателства и накрая - НЕВИНЕН по всикчи обвинения!!!Това е правосъдието в БГ.Бягайте от тук веднага, ако имате поне малко мозък.
4
3
 
21
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ,И ДА ГИ ОСТАВЯТ САМО ПО ДОЛНИ *** !!!
3
1
 
37
 
! Отговори
Тъпунгерус преди 7 години
Ихааа, каква спецакция. А след 3 дни никой няма да си помня, че нещо се е случило. Вие сещате ли се за спецакцията срещу джебчиите в Игнатиево миналата година? Цяло село социално слаби и едновременно с това с къщи за 10-ки милиони и коли за 100-ци хиляди левове. И една година след акцията нито дума за този случай, сякаш потъна вдън земя. Абсолютно медийно затишие и пошулване. Е, същото ще се случи и с Чоковия случай.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да видим сега от какво ще се разболее
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платил си е на "БГ Съд" ООД и няма да има проблеми!